PK na inco

Zaczęty przez Sadi666, 2011 01 15, 17:48:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sadi666

Czy PK bez słowa na czarze Incognito jest tak samo zakazane jak chamskie PK na peruce? Chamskie = bez słowa, *grab*, *grab*, Kal Ort Por.

Spider

Nie jest. Obowiązuje jedynie standardowy zakaz pk na osobach non-pvp.

Sadi666

No tak, mówimy o osobie non-pvp :).

Czyli jak? Na peruce nie można swobodnie pekować, a na inco hulaj dusza? I do tego inco jest lepsze, bo nie można zbanować takiego imienia  >:(.

BTW: Jaka jest kara za nieprzepisowe PK? Jail? Bo sądzę, że ktoś może się z tym liczyć, a zgrabiony stuff i tak zostaje, więc 300-400k w zamian za parę dni jaila? Myślę, że to nie jest kara. Powinno się taki stuff zwracać, ew. zabierać napastnikowi.

PS: Tak, padłem :P.

Zyzio

Ani w peruce, ani na inco ani bez jednego i drugiego i trzeciego nie jest legalne to co opisales.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Sadi666

Do kogo teraz się śle zgłoszenia? Kiedyś do Willa, a teraz? I czy podanie zostanie jeśli nie mam screenów? Całość trwało może 4 sekundy, a ja potem przebiegłem przez całe miasto do Uzdrowiciela i nawet nie mam zapisu journala. Jaka kara jest za coś takiego?

Gucio

Zyzio

Ale nie licz na to ze odzyskasz sprzet, czy nawet na to ze dowiesz sie kto to byl albo dowiesz sie czy wogole zostal ukarany. Nie wiedziec czemu chociaz wypominam to porzadkowym od lat istnieje przy PK wydajny system ochrony sprawcow.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Ragnall

W Easy można sprawdzić ID postaci i ani peruka ani Inco/Polimorfia nie są w stanie zablokować przyszłej identyfikacji tym sposobem.

Wystarczy, raz czy dwa, przejść się na jakiś masowy event/turniej i zrobić sobie bibliotekę ID postaci z dopisanym imieniem.
Zamrożony.

kwiatek

Antek

Karą PK bez słowa powinno się nagradzać sprawcę 96h jaila. - przynajmniej na taką długość mnie kiedyś wrzucili. Pamiętam że dawne berki z vesp też siadały na 4 dni do więzienia.
Powinieneś zrobić screena takiego pk, albo wysłać GMpage (help-> inne problemy-> piszesz co Cię trapi a wiadomość dochodzi do GMa- tylko w takim wypadku nie wiem czy Gm może sprawdzić czy pk było rzeczywiście bez słowa)

Sadi666

Ok, już załatwione. Dogadaliśmy się, nie ważne. Nastąpiło małe nieporozumienie. Odzyskałem stuff. Można zamknąć :).

BTW: 96h to nie kara imho. Ktoś w 5 sekund zgrabi 400k, dostanie karę, a stuff i tak zatrzyma... Od czasu do czasu to i ja bym tak na inco popolował, raz na dwa miesiące  ::).

Ainn

Juz dawno powinno sie zlikwidowac mozliwosc uzywania incognito na PK (rozpczecie castu dowolnego ofensywnego czaru rozparszaloby incognito).

zolta

Cytat: Zyzio w 2011 01 15, 18:12:35
Ale nie licz na to ze odzyskasz sprzet, czy nawet na to ze dowiesz sie kto to byl albo dowiesz sie czy wogole zostal ukarany. Nie wiedziec czemu chociaz wypominam to porzadkowym od lat istnieje przy PK wydajny system ochrony sprawcow.

Teoria spiskowa... nigdy nie bylo ochrony sprawcow i nie sadze zeby teraz rowniez byl, poprostu nie podaje sie takich informacji publicznie po to zeby nie bylo zbednych flamow na forum ani zemst "przypadkowych" firstow i kolegow ubitego seconda.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Sadi666

Cytat: Ainn w 2011 01 15, 20:16:54
Juz dawno powinno sie zlikwidowac mozliwosc uzywania incognito na PK (rozpczecie castu dowolnego ofensywnego czaru rozparszaloby incognito).

ZA! ZA! ZA! Wszystkimi członkami :).

fenri

To co opisałeś Ragnall, to mechanika i Rudus obiecał kiedyś, że jak dorwie kogoś na czymś takim to mu da klaspa.