Oswajanie

Zaczęty przez DragoN, 2011 01 10, 11:25:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

urbos11

No i o to chodzi!
Zgadzamy się wszyscy, że fakt, iż zwierzak jest mountem jest plusem (i to sporym). Zatem bierzemy chimerę, odejmujemy bycie mountem, dodajemy nieco siły i mamy fajnego moobka.

I nikt nie jest udupiony/przepakowany.

DragoN

urbos przepraszam ale czy Ty masz coś z głową ?

Ruszanie chimery i robienie z niej nie mounta to udupienie tamera. Z tego co widzę to wszystkim podoba się pomysł nie mounta siły chimery z mniejszą ilością slotów :D ale możliwe, że czytamy inne posty.

Cytat: mae w 2011 01 13, 12:27:03
Gdyby chimera byla niemountem, tamer bylby przez to sporo slabszy i mniej grywalny. Gdyby istnial silniejszy pet niemount od chimery, tamer bylby z kolei bardziej dopakowany.

Mozna za to myslec o niemountach sily chimery. Zwazywszy na to, jak "latwo" dostepna jest chimera, mysle, ze sporo osob korzystaloby z tej opcji.
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

urbos11

DragoN - piszesz posty, które z logiką nie mają nic wspólnego. Nie chcę się tu kłócić, nie po to jest ten post. Dla takich jak Ty, napiszę jeszcze raz:
- każdy (mocny) stworek do oswojenia powinien mieć wady i zalety. Przykład: ma mało ar/hp, ale bardzo duży dps  - powiedzmy chimera spełnia te założenia
Innym plusem jest możliwość dosiadania. Więc stworki z możliwością dosiadania powinny być słabsze niż te, odpowiadające im (wymogami), których dosiąść nie możemy
- obecnie najmocniejszym zwierzakiem jest chimera (potem pancerny). Oba są wierzchowcami. Jaki tammer ma wybór? Czy wziąć pancernego czy pancernego.. hm.. pomyślmy... a może! Ha, wiem! Pancernego!

Mi chodzi o to, żeby była decyzja: biorę powiedzmy chimerę, która jest słaba, ale mogę na nią wsiąść (i zwiać) albo biorę blukratrule (whatever), która jest mocniejsza, ale jak zacznie padać to nic nie mogę zrobić.

A z głową coś mam.

Urbos

Ps. Napisz mi proszę, gdzie pisałem, że z chimery zrobić nie-mounta

mae

Cytat: DragoN w 2011 01 13, 14:30:40Z tego co widzę to wszystkim podoba się pomysł nie mounta siły chimery z mniejszą ilością slotów :D
Mnie sie nie podoba wizja kontrolowania pancera i (nie)chimery jednoczesnie.
Dlaczego? Wszyscy wiemy, jaki to daje plus poza oczywistym wzrostem dpsu (chima+pancer+summon) - mobek przerzuca sie miedzy chimera i pancerem. Nawet, jesli tankuje pancer, to raczej nie zdazy pasc, nim przejmie od niego moba chima.

Mysle, ze latwosc zdobycia bylaby dla nowego peta dostatecznym plusem wzgledem chimery/pancera. Roznica miedzy chimera a pancerem jest znaczna.

Postarajmy sie dawac propozycje, ktore uczynia nas bardziej grywalnymi, ale nie silniejszymi w oczywisty sposob :)

yacu

Może w takim razie poprawić/zmienić vywernę? Wymagania skilowe i slotowa ma jak chimera, a mountem nie jest. To, że nim nie jest jest wystarczającym utrudnieniem, dodatkowo jej trucizna przerzuca atak. To może zwiększyć jej DPS? Albo coś w ogóle w niej zmienić na plus?

Zywol

ale to nie musi być z mniejsza iloscią slotow jak chimera, może być nawet i wymagane 18 jak feniks miał, przecie to ma być silniejszy mob jak chimera.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Ragnall

Mae: A kto powiedział, że masz kontrolować jednocześnie dwa silne moby ? Od PvM będziesz miał nie mounta, a konia/lame/cokolwiek dla prędkości.
Zamrożony.

mae

DragoN

Hmm a może zmiana w wywernie z zatruwaniem była by dobra ? Teraz z tego co wiem nekromanta ma zatruwanie które nie przerzuca ... chociaż mogło by to doprowadzić  do sytuacji, że każdy śmigał by na PvM z wywerną ( ponoć przed zmianą z trutą wymiatała ale to nie były moje czasy niestety ;p )

urbos11

Dzięki za tura. Już jest jakaś alternatywa:
zielony smok w sile mniej-więcej pancernego - łatwiej dostępny, ale niemount.
Tur w sile chimery, jw.

Przetestujemy, ale IMHO krok w bardzo dobrą stronę. Nie udupia, nie podpakowuje, a daje alternatywę i zabawę.

Ragnall

Mae: Miło byłoby, jakbyś chociaż delikatnie wzmocnił tura od chimery dodając temu pierwszemu kilka oczek AR (czy cokolwiek), a co pozwoli powiedzieć, że pierwszy jest nieco silniejszy ale nie jest przegięty :)
Zamrożony.

DragoN

jak już propozycje zmian, to proponował bym 2 sloty mniej dla zielonego smoczka ;)w końcu jest siły pancera