magcap bard

Zaczęty przez jamajka, 2011 03 04, 19:36:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

jamajka

mam takie pytanko, dlaczego w ogole bard ma takie ograniczenia co do magii ? czysta ciekawosc. z gory dziekuje za odpowiedzi

Ragnall

Bo były domyślnym buildem maga na DM ?

Już teraz mag z Uspokajaniem (bez pieśni!) jest przegięty - ma (prawie) nieograniczoną kontrolę tego co się dzieje na PvM (wariant solo).
Zamrożony.

Tinerot

Bo:

a) W przeciwnym wypadku byłby podklasą maga różniącą się tym od demo/nekro/dru/psionika że nie ma czarów a pieśni i zamiast 1 skilla ma 2-3
b) W przeciwnym wypadku musielibyśmy go uwalić
c) Chcemy by to był bard, a nie mag

:)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Siudi

A jak wiadomo, bardowie potrafili co nie co sztuczkowac magią ale bez przesady. Dla mnie bard w takim stanie jak wygląda jest w normie.

GOB

wg mnie bo mag z an exp porem masowym(.um uspokajanie) na moby z binda bez delaya bylby przegiety strasznie
bleeee

Zathaniel

Czy ktoś mógłby sprecyzować wymagania/blokady aby bard:

- mógł używać .um uspokajanie
- grać pieśni z magicznej księgi

Dziękuję.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

GOB

bard ma takie ograniczenie ze jesli suma skili magicznych przekroczy 210 to nie moze grac

czyli mozesz miec magie i madrosc ale bez medyty

albo 3 skile po 70

tak czy siak cos tam moze wyczarowac, ale dobrze tylko chwile albo cos amatorsko i tyle

mam barda wiem jak wymiata uspokajanie, mag z czyms takim soluje... za duzo :)

czar, uspokaja, czar, uspokaja i tak do konca mana, potem corp, uspokaja, corp, uspokaja

jak ktos ogarnia i ma jeszcze hida to i wyrma solo trzasnie
bleeee

Tinerot

Cytat: Kalebjak ktos ogarnia i ma jeszcze hida to i wyrma solo trzasnie
Nie chciałbym tego zobaczyć bo zasnąłbym po drugiej godzinie odmaniania. ;) Albo trwałoby to zdecydowanie za długo albo nie spłaciłyby Ci się mixy many.

Ale całkowicie zgadzam się, że mag-bard na pvm może bardzo dużo ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

GOB

tin ale to wizja mago barda bez ogranicznen, czyli 100 magery evala i medyty, do tego moze jeszcze szaman albo demo

wbijasz uspo, cos se castujesz uspo odbiegasz, strzelam ze mob jak nie bedzie mial targetu to nawet leczyc sie nie bedzie majac malo hp, wiec pewno system odmaniania moze da sie ominac, nie wiem gdybam

jak juz pisalem wiem ze sam bard bez magery duzo mzoe, nie chce myslec co by robil majac magie bez ograniczen
bleeee

Zathaniel

Tin to zależy czym ssasz, jeśli tankujesz mobka to nie widzę przeciwwskazań aby rzucać silne spelle pokroju Mana Vampire. Myślę że już teraz zabicie smoka tym sposobem nie powinno zając więcej niż pół godziny. Nie wiem tylko jak by wyglądała dobitka ;D
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.