Oswajanie i jazda konno

Zaczęty przez spoxikmero, 2011 03 07, 15:24:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

spoxikmero

Witam na Waszym portalu czytałem conieco na temat oswajania dzikich zwierząt itp. Przeczytałem również, że żeby jeździć na najzwyklejszym koniu nie trzeba spełaniać żadnych wymagań tu cytat:
Wszystkie występujące wierzchowce zostały podzielone między grupy:
Grupa I: W skład tej grupy wchodzą wierzchowce nie posiadające żadnych wymagań, a co za tym idzie dosiadać może je każdy. Są to:
Lama
Koń
Niedźwiedź polarny
Pustynny/Leśny/Bagienny ostard
Zwykły/Lodowy/Śnieżny garbacz
Żuk
I tu moje pytanie, nie chcąc inwestować w oswajanie i wiedzę o zwierzętach jak mogę dosiąść napotkanego dzikiego konia?

KarlaK

Dzikiego konia nie dosiadziesz, ktos go musi wczesniej oswoic i Tobie przekazac.

spoxikmero

To troszkę słabo, ponieważ młody gracz jest uzależniony w tym momencie od starszych graczy, którzy nie zawsze mają czas i checi na takie pomoce. Bez konia niestety jako łucznik umieram co spróbuje uciec przez silniejszym stworem.

Niby Koń nie ma żadnych wymagać (co byłoby ekstra dla młodego gracza) A jednak sam nie może sobie takiego zwierza sprawić, bo mimo wszystko jest jakieś "ale"
Możesz sobie jeździć konno ale pod warunkiem że zainwestujesz w oswajanie i wiedzę  o zwierzętach (mimo, że nie chcesz w to pchać punktów)
Możesz sobie jeździć konno ale jak ktoś łaskawie Ci go oswoi i da w prezencie albo drobną opłatą...

DzikiHL

Jako młody gracz masz też miejsce na więcej skilli. Weź 330 gp i idz do tresera na naukę oswajania do poziomu 33%. Powinno starczyć na konie, lamy, ostry i będziesz ich miał multum. Potem kiedy będziesz już stary i fajny to sobie zapomnisz oswajanie. Ja tak zrobiłem i żyję.

A tak poza tym to witaj w świecie MMORPG. Tutaj się rozmawia z innymi ludzmi, czyni to cuda.

Edit: czy wyobrażasz sobie że byle koń czy lama będzie zadowolona że jakiś 20 letni chłystek im wchodzi na grzbiet? To nie jest GTA, tu się nie podbiega do byle samochodu i jedzie...
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

spoxikmero

Dziękuje za oświecenie co do gatunku tej gry:P Rozmowa rozmową, ale dla mnie to trochę przykre i nieco błagalcze czy też zawstydzające, że muszę prosić o takie typu rzeczy. Choć z drugiej strony Masz i sporo racji, lepiej zainwestować w oswajanie i mieć problem z głowy. Dziękuję za szybką i odpowiednią pomoc:)

Aiwass

jak nie chcesz prosic innych o takie blachostki.. zawsze mozesz kupic sobie konia u kupcow tego jest masa.. na aukcji czesto sa.. wiec nie ma z tym raczej problem... po za tym uczysz sie 33 oswajnia i 33 wiedzy i mozesz sobie zrobic zapas do kocna gry.. (blokujesz umiejetnosc zeby nie rosla i pozniej zapominasz) z samym oswajaniem bez wiedzy nie oswoisz chyba nic...

Lindi

Z samym oswajaniem oswoi lame :P konia już nie. Ale mlodemu pewnie i tak wsio ryba byle do przodu.

Swoją drogą nikt nie każe żebrać, możesz zarobić na rzemiośle i kupić.
Możesz też spotkać osoby które dają same od siebie różne rzeczy czy też kase nie czekając na prośby.. a tych osób naprawdę trochę na dm jest.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Papa Smerf

Jesli łucznik to dex jesli dex to rybak a jeśli rybak to jest złoto na konie. Gdzie tu problem?
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Bearg

Cytat: Corv w 2011 03 07, 20:20:13
Jesli łucznik to dex jesli dex to rybak a jeśli rybak to jest złoto na konie. Gdzie tu problem?
To, że jeśli byś tłumaczył nowym graczom, że żeby tu grac na poziomie bez znajomych to musisz na starcie być rzemieślnikiem i xx godzin botować to mało osób by się skusiło na tą grę :P

Papa Smerf

Ale przecież właśnie tak jest, więc po co oszukiwać "narybek"?

Dobra eot, bo offtopujemy.

(Rybak to nie rzemol :D )
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Girv

Poza tym na takich koniach ładnie się można dorobić na starcie. Wybadaj miejsca gdzie są koniki i oswajaj. Potem możesz je sprzedawać. Na początek można na tym nieźle zarobić  ;)