Peruka po raz nty

Zaczęty przez Karcharot, 2011 04 17, 12:20:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rudus

Jestem Ciekaw ile osob ktore tu pisza zostaly zabite przez zlodzieja ... bardzo jestem ciekaw
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Karcharot

a co ma piernik do wiatraka?
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Zywol

pewnie to ze płaczecie dla zasady i zabicia czasu  :'(
"bug" zgłoszony, na pewno ktoś to sprawdza/sprawdzi, poczekajcie trochę płaczki nasze ;)
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Karcharot

ale czy w tym temacie było cokolwiek o zabijaniu czy cos?

płaczesz to może Ty Zywol, ja zglaszam natomiast buga i wyjaśniam o co chodzi. dodatkowo przedstawiam swój pogląd na dana sprawę.
Phoenix
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.

Nanuki

mmmm zabrac wam .banicja, to sie chyba posracie.

Karcharot

a zabieraj misiek. całe szczęście nigdy czegos takiego nie było.
Phoenix
Phoenix

Rudus

Cytat: Czeko w 2011 04 19, 19:21:28
bo obecnie zlodzieje sa bezkarni i nawet zabijaja bez slowa ot tak dla stuffu.

To

Pozatym Karch - szczerze mam juz dosc twojego jojczenia o peruke co kilka miesiecy.
Ja chce poprawy plyty i lucznika - bo ciezko mi ich zabic jak mam skryto,
chce tez poprawy skryto, bo nie moge ubic sam exo... wow...

po prostu kazda klasa dziala na pewnych zasadach, zlodziej i tak ma w dupe bo jak plyta trzyma demona na klacie to on nie moze mu wyciagnac paska/zrobic .banicja/uzyc wykrywania - i zjebac calej akcji...
to samo lucznik - on moze tylko wpasc na drzewo, a to znaczy ze lama a nie lucznik.

Zas zlodziejowi inni gracze ktorzy uzywaja mechaniki nie do wykrycia, albo sa po prostu zdeterminowani i chamscy moga zepsuc cala radosc z gry.

Chetnie przywitalbym okradanie npcow - nie musialbym nikomu zabierac tego co tak dzielnie wypracowal - ale to niemozliwe, wiec cierpie i przyjmuje na klate to ze inni walcza z moim zlodziejstwem przez swoje oszutwa. Niech oni uszanuja to ze ja mam skill jaki mam i jestem skurwielem ktory ich okrada bo tak lubi. Pogodzcie sie z tym a nie placzcie.
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Agraeld

Rudus - ja sie wczepilem w temat
i tak zabił mnie złodziej wiec WTF.
zawsze bedziesz stal w obronie swojej klasy - spoko. ale zabijanie na peruce ? - kiedys bylo to zabronione - nie wiem jak teraz bo regulamin sie zmienial.
wiec albo ogarnij swoich ludzi albo po prostu dalej bedzie jak to mowisz wielki placz i jojczenie.

Karcharot

CytatPozatym Karch - szczerze mam juz dosc twojego jojczenia o peruke co kilka miesiecy.
na całe szczęście Ty to akurat możesz sobie mieć dość. Była zmiana(bo ja innej opcji niz cicha zmiana nie widze... przez rok niby wszystko działało inaczej, a teraz mam niby ogromnego pecha i juz tak nei działa? ) o której nikt nie poinformował, to i będzie "jojczenie".

Cytatalbo sa po prostu zdeterminowani i chamscy moga zepsuc cala radosc z gry.
oj my niedobzi gracze! jesteśmy tacy chamscy i zabieramy całą radość z gry biednym niewinnym "złodziejom".

Przecież powinniśmy tylko stać i patrzeć jak kolo wykorzystuje to że ma juz banicje i prawdopodobnie nie da mu się przez to zniszczyć peruki i dac zabijac przez wiry które non stop wali w kopalni. PK bez słowa bez niczego. wir wir grab grab.
No ale to my jesteśmy chamscy!
Phoenix
Phoenix

Will

Jeśli jest bug to trzeba go naprawić - i tyle.
Cytat: LindiJak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

ubee

Karchot w czym masz problem zlodziej musi skoxac kilka skili zeby okradac ty mozesz skoxac 1 skill i po problemie masz komende . wiezienie i nie wiem z czego robisz tyle szumu ze swojej niewiedzy i bezmyslnosci jak zwalczyc zlodzieja ... Moim zdaniem nic nie jest do poprawki zlodziej tez jak bedzie chcial cos ukrasc nie bedzie klimacil ma dzialac z cienia. A bez posrednio czarow nie zucal w postac tylko zucil vira . Do tego gornicy sa bezkarni nikt nie moze ich zabic, zgrabic, okrasc bo placze a to jest darmowy kox do 100 str bez zadnych praktycznie start. Zrobmy wiec tak zeby viry wyskakiwaly zamiast szlamow !

DzikiHL

Ube sorry ale to ile kto ma do skoksania aby coś robić nie jest tutaj argumentem.
Nie znam sprawy bo nie chciało mi się czytać tego całego tematu. Pewne rzeczy w realiach się jednak nie zmieniają.

Złodziej to specyficzna grupa skilli i osoby jej posiadającej nikt nie lubi, i tyle. Głównie dlatego że nikt nie może przewidzieć co zrobi złodziej. Od chaośnika można się spodziewać że Cie zabije za kilof. Od orderowca można się spodziewać że zabije tego chaośnika i obroni biednego górnika. Od rzemieślnika można się spodziewać że jest w stanie sprzedać nam to czego chcemy. Od wilkołaka się spodziewamy że nas zje, a od wampira że nas wyssa. A od złodzieja się niczego nie można spodziewać. Nigdy nie wiadomo czy Cie nie okrada właśnie. Nawet jeśli jest Twoim znajomym to co z tego, zaraz Twoje regi mogą być jego.
Dlatego Was nie lubimy, złodzieje siebie wzajemnie też nie lubią. Złodziej w większości przypadków jest w stanie okraść złodzieja.
Wy robicie swoje.
My robimy swoje.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

ubee

I cos sie dzieje a nie tylko chomikowanie stufu w skrzyniach bankowych to taki odsysacz :D

Papa Smerf

Cytat: DzikiHL w 2011 04 20, 09:25:10
Ube sorry ale to ile kto ma do skoksania aby coś robić nie jest tutaj argumentem.
Nie znam sprawy bo nie chciało mi się czytać tego całego tematu. Pewne rzeczy w realiach się jednak nie zmieniają.

Złodziej to specyficzna grupa skilli i osoby jej posiadającej nikt nie lubi, i tyle. Głównie dlatego że nikt nie może przewidzieć co zrobi złodziej. Od chaośnika można się spodziewać że Cie zabije za kilof. Od orderowca można się spodziewać że zabije tego chaośnika i obroni biednego górnika. Od rzemieślnika można się spodziewać że jest w stanie sprzedać nam to czego chcemy. Od wilkołaka się spodziewamy że nas zje, a od wampira że nas wyssa. A od złodzieja się niczego nie można spodziewać. Nigdy nie wiadomo czy Cie nie okrada właśnie. Nawet jeśli jest Twoim znajomym to co z tego, zaraz Twoje regi mogą być jego.
Dlatego Was nie lubimy, złodzieje siebie wzajemnie też nie lubią. Złodziej w większości przypadków jest w stanie okraść złodzieja.
Wy robicie swoje.
My robimy swoje.

Dzikus z całym szacunkiem. Mało wiesz o złodziejach. To co opisujesz to freestyler, który jest gnębiony przez szanujących się lepkorękich.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Sadi666

I tu jest problem... Część Złodziei to grupa klimatyczne, ODGRYWAJĄCA złodziei/skryto, tworząca szajki, trzymająca się razem, przestrzegająca jakiegoś niepisanego kodeksu honorowego. Tak powinno być ze wszystkimi, ale niestety jest grupa ludzi, która ma złodziejstwo, żeby chamsko okradać/zabijać. Tacy ludzie psują opinię "prawdziwym" Złodziejom. Niestety dla władz miasta i innych mieszkańców złodziej to po prostu złodziej i będą psioczyć na wszystkich, bez podziałów i tak samo ich zwalczać.

Dlatego skill ten powinien być podzielony na Złodziei i Kradziei - tak jak w przypadku Lika/Beha. Każdy może zostać Kradziejem, ale ma pewne ograniczenia, np. brak peruki :D - czy jakieś ograniczenia w związane z nią (np. brak wyboru koloru skóry czy brak możliwości używania komendy .przebranie czy jak to tam szło). Można ich traktować jak samouków, którzy nie poznali fachu tak dobrze, jak gdyby uczyli się od Mistrzów Złodziejstwa. Są upośledzeni i traktowani inaczej, a przede wszystkim tępieni przez True-Złodziei.

Natomiast o przyjęciu do Kręgu Złodziei decydowała by GRUPA KLIMATYCZNA. Sprawdzali by kandydata czy jest godny wstąpienia w ich szeregi i dopiero wtedy nauczyli by go w pełni wykorzystywać skill Złodziejstwo - który działał by tak jak obecnie. Na Lika i Beha patrzy się inaczej, inaczej się ich traktuje. Niby to bestia i to bestia, ale wiadomo, że społeczność Lików jest odpowiednio przefiltrowana, grają tam ogarnięciu ludzie, którzy potrafią klimacić i liczą się z karami za brak klimatu. Wiesz czego możesz się spodziewać po Liku. Natomiast spotykając Beha nie - przecież to leniwy gracz, który patrzy tylko na mechanikę, zaraz się na mnie rzuci bez słowa. Behy są gorzej traktowane. Powinna być możliwość odróżnienia Prawdziwego Złodzieja od zwykłego Kieszonkowca. Wtedy baty by szły na tych nieklimatycznych, a Złodziejskie Organizacje byłyby traktowane z szacunkiem i każdy by wiedział, do kogo się zgłosić, żeby klimatycznie zlecić szpiegowanie, zabójstwo, fałszerstwo dokumentów czy załatwienie ciemnych interesów. Myślicie, że Władce miast by nie korzystały z takich usług? Kiedyś takie struktury był o wiele bardziej rozwinięte, ale teraz w dobie skryto i pseudo-złodziejaszków mało kto się bawi w takie rzeczy.

Reasumując: Powinna być możliwość odróżnienia Prawdziwego Złodzieja od zwykłego Kieszonkowca. Takie jest moje zdanie.