Górnik

Zaczęty przez Nezumi, 2011 05 10, 00:42:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nezumi

2 pytanka;)

Czy to normalne że przy 6x górnika kopię po 2 żelaza? kiedyś pamiętam było 50 skilla 5 żelaza 60 6 zelaza itd

Oraz czy zawsze tak było czy to jaki bug ze Pyronu kopie 50% więcej niz zelaza? niecala godzina i mam 267 pyronu i 166 zelaza.. troche dziwne:)

mwojok88

wg mnie wszystko jest ok ;]

Papa Smerf

Pocieszę Cię, że przy 100 górnika kopie się po 3 żelaza. Tak to jest normalne.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

^_^

no 166 to na pewno nie 50% 260 xd ale tak czy inaczej nie powinno być tak że im lepsza ruda tym mniej jej wydobędziemy? ;d Bo i ja podobna sytuację zauważyłem z pyronem ;]

Aion

to normalne ;)
ale teraz bedzie z gorki :P
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

spocik

Przy 100 gornika niektorych rud kopie sie po 4, a niektorych po 3.

Zelaza nie kopie sie wg mnie mniej (moga byc odchyly, bo zauwazylem, ze szansa na wykopanie danej rudy to % - czyli mozna wykopac 50 adamantytu i nadal 0 tytanium, lub 40 tytanium i nadal 0 adamantytu) - poniewaz przy kopaniu lepszych rud, nadal istnieje dodatkowo szansa na wykopanie zelaza (cos jak wykopywanie siarki, towarzyszace lepszym rudom). I tym sposobem mozemy wykopac naraz 4 ignitu i 3 zelaza.

A nawet jezeli tak jest, to rudy od zelaza do rdzawnika sluza do koxu kowala - majster korzysta raczej z zelaza.

Sytuacja nie jest niezdrowa, poniewaz wykopywanie wieszej ilosci pyronu nie wplywa w zaden sposob na balans - nikt nie uzywa zbroi z tej rudy (chyba ze bardzo krotko, w wyjatkowych okolicznosciach). To, ze mamy wiecej rdzawnika, w zaden sposob nie uwala damascenu itd.

Z drugiej strony ograniczylbym wykopywanie rudy od pyronu do damascenu wlacznie. Zalega tego bardzo duza ilosc i nie ma perspektywy na zuzycie surowca, poza koxem kowala x razy na tej samej postaci (been there, done that).

Gonz0rr

Osobiście mam makro ustawione na blokowanie się ponad 800 wagi postaci. Kiedy wrzucam rudę do magazyniera, z jednego takiego kursu wychodzi ok. 130-140 żelaza. Gorzej z innymi rudami ^^

BeLikeBird

Czy ograniczenie na blokadę kopalnia jest tylko dla magii tradycyjnej?
Czy szaman/demonolog/psionik/spirytysta/iluzjonista może być górnikiem?

spocik

Cytat: BeLikeBird w 2011 05 10, 20:23:06
Czy ograniczenie na blokadę kopalnia jest tylko dla magii tradycyjnej?
Czy szaman/demonolog/psionik/spirytysta/iluzjonista może być górnikiem?

Iluzjonista to na pewno nie, bo cos takiego nie istnieje. Chyba, ze to miala byc ironia  :(

Zdaje sie, ze w/w klasy nie moga miec gornictwa, tak jak reszta klas magicznych - w tym wierny.

Sul

Posiadając którąkolwiek szkołę magii czy też samą magię zawsze można mieć górnictwo. Sęk w tym, że nie weźmie się do ręki kilofa :)

Bearg

Cytat: Sul w 2011 05 10, 21:16:40
Posiadając którąkolwiek szkołę magii czy też samą magię zawsze można mieć górnictwo. Sęk w tym, że nie weźmie się do ręki kilofa :)
Kopać piasku i gliny łopatą też nie można, chyba że to jest błąd :P

BeLikeBird

Pho3niX

Mag bitewny powinien móc kopać  :-\
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Agraeld

Cytat: Pho3niX w 2011 05 10, 22:57:59
Mag bitewny powinien móc kopać  :-\
w sumie popieram ;p

Gofer

Czar protekcji rzucany na kilof :)

Przy okazji szkoda ze woj nie może używać czarów ze zwojów do 3 kręgu + recall. I tak by się liczyły od inta :D
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"