Nekro - dotyk upiora

Zaczęty przez Spider, 2011 05 16, 13:27:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

Idąc za radą Robintona, zakładam nowy temat o nekro.
Nasuwa mi się jedno pytanie, czy według ekipy dotyk upiora w obecnej postaci naprawdę do czegoś służy? Czy według was brak możliwości dania paraliżu mobkowi jest odpowiednią ceną za wyssanie niewiele więcej many, niż robi to pojedynczy ort rel? Pomijając już fakt, że zamiast dotyku możemy rzucać ort rele i wyjdziemy względnie na to samo (pod względem ilości wyssanej many).

spocik

A nekro nie jest czasem samodzielna klasa, ktora nie wymaga magii? Szamanizm jest, a brakuje w nim chociazby takich bajerow jak ssanie many.

Wiem, czepiam sie. Po prostu za duzo juz widzialem takich, co magia sie nie zajmowali, szamanizmem tak.

Sul

Ja to mam wrażenie, że wszyscy ciągle zapominają o tym iż dotyk upiora zadaje również niemałe obrażenia, które nie powodują przerzucania się moba. Kto wymyślił, że jest to alternatywa ort rela?

Spider

Chętnie oddamy te "niemałe obrażenia" za zwiększone ssanie many. W obecnym systemie i tak najpierw trzeba moba wymanić, żeby dmg się do czegoś przydał, chyba że jest on dostatecznie duży. Do dobijania też nie ma co rzucać, bo w 30 sekund zjada to niewiele więcej niż 1 corp.
Skoro czar ten jest nieprzydatny do wysysania many i nieprzydatny do dobijania, to do czego należy go używać? :)

Aiwass

Spider nie mam pojecia... a mam do tego trucie....
a co do klatwy ze zmniejszeniem obrazen.... trwa poprostu zbyt krotko.... nie uzywam jej WCALE.... tym bardziej na pvm gdzie idzie sie na dps nie warto tego uzywac... bo lepiej wlepic corpa niz co chwilke rzucac klatwe... aktualnie uzywam tylko 2 czarow nekro... blessa ( z wygody.. bo pojedyncze blesy przy 75 inta sa tak samo mocne jak bless nekro.. tyle ze to jest w 1 czarze) i czarnego jajka.... nic innego nie uzywam bo sie poprostu nie oplaca...

Zathaniel

Jest przydatny w dobijaniu jak i w samym biciu. Osoby z zatruwaniem dostają niezły boost gdy zatruwają moba a ten się nie przerzuca. Bez zatruwania jest to przydatna klątwa która powoduje częstsze leczenie się moba bez ryzyka przerzucenia i dodatkowo odmania go równolegle do rzucanych ort reli. Wystarczy pamiętać że zamiast paraliżu powinno się castować od razu In Vas Mani/In Mani.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Bazyli

dotyk jest idealny na dobijanie i jest jednym z fajniejszych czarow nekrola! w zyciu bym go nie oddal, ewentualnie moglbym sie pokusic o wyblaganie 5hp zjadanych zamiast 4 jednorazowo.

bardzie zajmijcie sie an lorem i obcowaniem bo to te czary sa w obecne chwili nieprzydatne i nieuzywane.

od siebie dodam jeszcze po raz kolejny:
NIECH BEDZIE MOZNA WSKRZESZAC ZABITEGO PRZEZ SIEBIE KONIA! - demonolog ma

i na koniec zostawiam poruszana juz wiele razy kwestie Crima....

edit: no i kwestia mobow przyzwanych "wskrzeszeniem" ktore sa do dupy...
CytatQuot capita, tot sensus...

Aiwass

Zathaniel... zatruwaja moba ktory sie nie przerzuca.... jakby sie przerzucal to byloby uwalenie nekro przez trucie... bo ta trute to mozna sobie wsadzic..... mob sie odtrucje 2 razy i juz truty nie ma.... a ty czekaz jeszcze 25 sec zeby znowu wrzucic ten czar..... od trucia moba jest woj ktory klatuje i ma bron trujaca do uma.... wiec ten bonus naprawde wiele nie daje...

Bazyli

zajmijcie sie czarami naprawde nieuzywanymi a od dotyku sie odstosunkujcie... dalem wam przyklady:

-an lor
-obcowanie
-wskrzeszenie...
CytatQuot capita, tot sensus...

Sadi666

Zgadzam się z przedmówcami. Chętnie oddałbym te obrażenia za większe ssanie many... Wyobraźcie sobie, że kiedyś Dotyk zabierał 5x tyle many co Ort, co było sensowne, bo zamiast 5-6 ortów można było rzucić Dotyk i w międzyczasie robić co innego. To było genialne i do tego warte braku możliwości wrzucenia parala czy ryzyka przerzucenia się moba. Wolę teraz rzucić 5 ortów, zamiast 4 + 1 Dotyk... Teraz faktycznie do odmaniania się nie przydaje, bo ja walcząc solo z dużym smoczkiem, wolę rzucić parala + 1-2 orty mu wsadzić niż dawać paral + dotyk, a wcześniej to miało sens, z powodów opisanych wyżej. Dotyk z truciem też się chyba nie przydaje jeśli tank ma trutą broń - bo z tego co wiem, to trucizny z różnych źródeł się nie stackują.

Do czarów Aiwassa dodałbym jeszcze smoka, bo ma tylko jeden czar od którego może się przerzucić mobek, większość to czary i klątwy nekro. Poza tym jeszcze używam Formy Licha i Umysłu Ponad Ciałem do regeneracji many - nie mam medytacji :). Reszta czarów ma potencjał, ale albo nie działa poprawnie (Wskrzeszenie) albo ma nieadekwatny czas działania lub samo działanie (Tchnienie Upiora czy Osłabienie). Ewentualnie jest w ogóle nie przydatne (Obcowanie ze zmarłymi -  to samo jest na przemianie w licha oraz na .um spirytyzm).

Zathaniel

Czy ktoś liczył ile w sumie zadaje DMG ten dotyk z truciem i bez?

Zatrucie moba powoduje rzucenie 2 An Noxów? Każdy po 6 many czyli 12. Dodatkowo gdy ma na sobie klątwy Psionika: Klątwa i Zemsta to dodatkowo spala JESZCZE 12 many i traci 40 hp bez ryzyka przerzucenia. Można ulepszyć ten czar aby każde rzucenie powodowało zatrucie (u zatruwacza) i najlepiej odświeżało poprzednią klątwę. Dodatkowo od 90 zatruwania i 90 nekro możliwość wyłączenia truty -> obrażenia bez ucinki DMG.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Sadi666

Zath, ale zrozum, że na większe PvM woj i tak ma trutą broń i to on truje, a mobek odtruwa się tak samo, więc Dotyk z truciem tu nic nie da. Natomiast chodząc na średnie solo-pvm i tak z reguły się ma trutą broń ze sobą (chyba, że ktoś jest tamerem i idzie z chimerą, a ona chyba nie truje, więc wtedy dodatkowo mógłby on podtruwać moba).

Dragart

Sadi, ale woj nie stoi z mobem na kalcie i nie truje caly czas. Pozatym mob szybko sie odtruwa i warto truc czarem.

Sadi666

Zależy z jakim :). Smoki duże i demony czerwone może wystać, tak samo płonącego demona - jak jest dobry i jest w drużynie szaman. Chyba, że mob rozbroi. Generalnie dla samego zatrucia moba, jesli akurat woj go nie zatruł wystarczy In Nox :D.

Dragart

I jest glupi, bo mu sie zbroja rozleci. Ej my nie mowimy o biciu smokow, bo  na smoki moze woj isc ze zwyklym magiem z 65 inta.