Wykrywanie

Zaczęty przez Ragnall, 2011 05 17, 22:33:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ragnall

Czy osoba z Ukrywaniem i Wykrywaniem lepiej wykrywa ukrytych?
Czy osobę j/w trudniej wykryć przez inną osobę posiadającą tylko Wykrywanie ?
Czy w teście na wykrycie brany jest pod uwagę jakiś stat/relacja statów między wykrywającym a wykrywanym ?
W jakim stopniu informacje zawarte na www są aktualne ?

Nowa straż wymusza pewne zmiany w buildzie postaci rzemieślniczej :) Chciałbym wiedzieć czy w ogóle startować z tą umiejętnością mając niewiele DEXa (czy innego stata :)
Zamrożony.

DzikiHL

Wg mnie:
Nie
Nie
Tak
Średnim
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Prorokpl

Posiadanie jednego skilla nie współgra z drugim czyli to nie zwiększa szans na wykrycie kogoś jeśli sam też umiesz się ukrywać.

spocik

Ja slyszalem, ze brany jest do wzoru dex osoby wykrywajacej i osoby wykrywanej. Kara/bonus do szanse wykrycia sa nakladane adekwatnie do roznicy statow obu osob.

Spider

Nie.
Nie.
Tak, liczy się dex obu postaci (różnica stanowi karę / bonus do bazowej szansy).

Bazyli

dorzuce ze liczy sie dex MODYFIKOWANY
CytatQuot capita, tot sensus...

DzikiHL

oraz podobno poziom włamywania/okradania
Temat na forum o mieście

Ragnall

Czyli koxanie crafterem Wykrywania  - tylko po to, aby doświadczyć 40+ kary za różnicę DEXa -  nie ma większego sensu. 

...                                 ...                                                           ... -_-`
Zamrożony.

GOB

ja to bym chetnie zobaczyl jakies zaleznosci miedzy ukrywaniem, zakradaniem i wykrywaniem u jednej postaci, w sumie te skile wspomagaja sie i za od siebie zalezne

jak traper drugiego trapera nie moze z komendy .trop to moze i tu da sie cos ugryzc
bleeee

^_^

jak nie może jak może. nie może jedynie jeśli ten drugi traper ma magika minimum +5 na sobie. Ja już dawno proponowałem zależności między ukrywaniem/zakradaniem/trapka/wykrywaniem. Ale rozeszło się bez większego echa ;p jeśli temat będzie jutro istniał jeszcze to opiszę jak ja to widzę ;p a tymczasem lecę spać ;p

Karcharot

a ja bym chetnie zobaczyl na wykrywaniu takie gainy jak na ukrywaniu i zakradaniu ;>
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Pollack

Jesli na wykrywaniu sa nizsze niz za zakradaniu i ukrywaniu - to chyba musialyby byc ujemne..:)

Karcharot

nie ma ich w ogole ;>

przynajmniej ja nie stwierdzilem.
Phoenix
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.

DzikiHL

Są gainy, małe ale są, mi kiedyś skoczyło zauważalne 1 dex na samym wykrywaniu
Temat na forum o mieście

Karcharot

od 33-91% wykry 0,0dexa na poziomie 5x ;>
(w międzyczasie bylo tez troche majstrowane wiec tym bardziej cos powinno wpasc :D )
Phoenix
Phoenix