limity statow 75/75/75

Zaczęty przez zethaiks, 2011 06 01, 09:46:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

zethaiks

czyli wychodzi ze ten statcap to tak naprawde ma tylko mag...

Robinton

Szczególnie, że mag tak baaardzo potrzebuje dexa...

spocik

Problem ze statcapem ma bm jak juz, lucznik pure-pvm i w zasadzie chyba tyle, chociaz wiadomo, ze nie mozna miec wszystkiego.

Lucznik 100/80/20 wcale nie jest gorszy na pvm od dowolnego innego builda. Powiedzialbym, ze jest lepszy, od takiego, ktory postawil na ".cios". Po prostu int to sprawa bardzo drugorzedowa dla kazdej klasy woja. Inwestycja w ten stat wojem nadal jest tak samo korzystna, jak inwestycja magiem w dex...

zethaiks

a co z investycja inta maga ? maja bonusy a int maga nie

Robinton

Masz rację, magowi int ponad 75 nic nie daje. To na pewno dlatego niektórzy mają 100, a inni chcą mieć.

Edit. do postu poniżej. Ja wiem o czym pisze. Tobie się po prostu nie chce poszukać tematu w Ostatnio wprowadzone, lub protestować, popytać innych graczy.

zethaiks

daje w pvm - a ja temat zalozlem o pvp

spocik

Int w pvp daje wiecej many, wyzsze blessy (takze dla czesci zalogi, z ktora mag wychodzi), wyzszy prot masowy i self - tu nie jestem pewien, mozliwe, ze sie myle.

To nie sa slabe bonusy, a nie wyobrazam sobie, ze mag dostanie odblokowanie dmg z inta i nagle wszyscy magowie beda trzaskac corpami po 80-90 dmg. Trzeba zachowac jakies granice przyzwoitosci...

P.S: Od woja nie dostaniesz takiego placka, jak woj od maga.

zethaiks

woj ma wiecej hp od str
mag ma wiecje int od  int

mialbyc statcap dla wszystkich przy 75 co do zadawanego dmg w pvp czy to str czy int czy dex - a tak nie jest

z tego co mi wiadomo bylo mowione
czy 75 sily czy 85 sily mialbyc taki sam dmg u woja bo jest limit 75

Robinton

Czy mógłbyś jasno napisać co cie boli? Bo to co teraz piszesz to jest zwykłe toczenie piany jakich to wój nie ma bonusów w porównaniu do maga. Zadałeś pytanie, udzielono ci odpowiedzi.

zethaiks

Pytanie bylo pierwsze - czy faktycznie jest limit w dmg woja w pvp 75 sily
czy jest roznica w dmg miedzy 75 sily a 85 sily u woja
jezeli tak - to pytam dlaczego u maga jest limit a u woja nie ma - skoro mialbyc limit 75/75/75 u wszystkich klas w pvp co do dmg zadawanego

a co do limitu Robinton to jasne odpowiedzi nie dostalem. Bo ile ludzi tyle teori jak widac.
I nie tocze piany tylko pytam normalnie i spokojnie. A jezeli nie masz nic madrego do napisania - odpisania - to laskawie sie nie udzielaj

Robinton

I jasno ci odpowiedział Spider w 4 poście jak wygląda sytuacja u woja i maga nawet podając przybliżony wzrost dmg.

Jak już pisałem. Jeśli tak bardzo nie chce ci się poświęcić chwili czasu na wykorzystanie opcji szukaj w temacie Ostatnio wprowadzone to dlaczego dla jaśnie pana miałby zrobić to ktoś z ekipy?

Dodam jeszcze, że mogłeś sprawdzić to w grze jeśli opcja szukaj jest zbyt trudna.

zethaiks

skoncz trolowac jezeli nie masz nic co wnosi do tematu. Napisalem wyraznie ze sa rozne wersje - i dlaczego akurat mam sie sugerowac ta spidera ? nie pisz do mnie i jezeli nie masz nic ciekawego do powiedzienia z tego tematu to nie pisz tu nic. Pisalem tez wyzej ze nie moge nic znalezc konkretnego - oprocz tego ze jest limit na 75 w dmg - a okazuje sie ze nie ma wedlug graczy. Dlatego chcialbym zeby ktorys GM sie jasno wypowiedzial, bo jak bys nie zauwazyl kilka osob tutaj twierdza calkowicie co innego. WIec prosze ostatni raz jezeli nie masz nic wnoszacego do tematu , pytania , to zamilcz

Robinton

Przykro mi, że tak odbierasz moje posty. Moje serce krwawi.

Aby pomóc ci w twej niedoli postanowiłem poświęcić 5 minut mojego czasu i odszukać interesujące cie informacje.

Cytat:arrow: Zmiana dotycząca damage czarów maga powyżej 75 inta.

Siła czarów maga rośnie do 75 inta. Powyżej tej wartości czary ofensywne pozostają na tym samym poziomie.

Przykłady:

Mag z 75 inta ma siłę czarów ofensywnych większą niż mag z 70 inta (jak do tej pory )

Mag z 80 inta ma siłę czarów ofensywnych taką samą jak mag z 85 inta i 75 inta.

Cytat3. Postacie, które przekroczyły magiczny próg 90 siły otrzymują bonus do zadawanych obrażeń (nie za duży i nie za mały :) )

Czy jaśnie pana to satysfakcjonuje? Jest to dokładnie to, co zawarł Spider w swoim poście.
Jeśli to wyjaśnienie cie nie zadowalana i szukasz tego czego nie ma.

TO DO JASNEJ **** NIE TRUJ LUDZIOM DUPY I SOBIE SAM SPRAWDZ

Edit. do poniżej, odpadam szkoda słów. Kto ci takich bredni naopowiadał, że siła dmg woja zależała od str? Nigdy nie zależała i było to testowane. Zmianą w tym kierunku jest dopiero bonus od 90....

zethaiks

to moze naucz sie czytac ze zrozumieniem ze nie chodzi mi o prog 90 str
tylko o 75-80-85 itp

spocik

Zeby jeszcze bardziej zamacic: behemot NIE ma blokady dmg w pvp przy 75 str. Jego dmg jest wyliczany na podstawie sumy sily, czyli zmodyfikowanej jej wartosci.

Natomiast co do woja vs maga chodzi tu po prostu o balans. Dobrze wiesz, ze mag wcale duzo mniej tego hp nie ma. Mag ma reactiva, ktory zmniejsza dmg woja - woj ma resa, ktory zmniejsza dmg maga.

Druga sprawa - ja bym na Twoim miejscu sobie darowal te pytania do ekipantow. Pare osob juz probowalo i raczej nie dostaniesz rozpisanego wzoru na dmg woja, czy maga. Po prostu zaakceptuj taka uniwersalna prawde, ze im wiecej str wojem, tym lepiej on bije i wiecej wytrzyma. Magiem zas im wiecej inta, tym lepsza defensywa. Proste i sensowne.