skrytobojca a inne bronie

Zaczęty przez zolta, 2011 06 14, 12:43:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

zolta

Jakoś  nie mogę znaleźć, a jestem bardzo ciekawy czemu postać z umiejętnością skrytobójstwo nie może używać 2 ręcznych broni z klasy szpad ?

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

DzikiHL

Istnieje to pewno dlatego, że wcześniej skryto miał +20% do wszystkich szpad. Teraz już tak nie jest i +20 jest tylko na ostrzach skryto, inne bronie nie dodają bonusu. Mimo to, może dla klimatu, nie można nosić 2h ani zbroi kowalskich na sobie w ogóle
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

zolta

no wlasnie zastanawiam sie czemu "dla klimatu" muszę zrobić sobie 2 bojówkę żeby móc się ukryć "w tlumie", już pominę samą farsę że "to skryto i zlodziej, bo każdy skryto ot zlodziej" parafrazując mistrzów :D

IN STEEL WE TRUST

Should ever be forgot...
[/i

Gofer

Było info, że nie będzie można używać innych broni ze szpad poza tymi dla skryto.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

zolta

jednoreczne ze szpad moge uzywac wszystkie, nie mozna uzywac tylko 2 recznych, wiec dlatego sie pytam co lezy u podstaw takiego ograniczenia...

bo napewno nie fabularnosc...

badz skrytobojca ale uzywaj tylko blizniaczych.. to jak jeb*** sobie na czolo wielka cerwona kropke z napisem jestem skrytobojca :D

IN STEEL WE TRUST

Should ever be forgot...
[/i

Bazyli

no to chyba oczywiste... zasieg 2 pol...
CytatQuot capita, tot sensus...

DzikiHL

Bazyli ale skryto nie mając w dłoni ostrzy skryto jest zwyczajnym wojem w zbroi skórzanej lub demoniej. Bez zdolności, bez możliwości

A ja jestem skrytobójcą i jestem z tego dumny! :)
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

zolta

bazyli rozumiem jakby skryto mial jeszcze zablokowane inne skile walki... ale swobodnie moge nauczyc sie innych sztuk walki i tam dowolnie korzystac z uzbrojenia.. wiec to nie jest kwestia tego ze um. skrytobojstwo blokuje dostep do broni 2 polowych...

IN STEEL WE TRUST

Should ever be forgot...
[/i

Bazyli

tyle ze zeby miec dostep do tych 2polowych musisz miec drugi skill... a to robi roznice, prawda?

zolta

no wlasnie zastanawiam sie dlaczego, skoro zdejmujac blizniacze ostrza trace wszystkie bonusy skrytobojcy...

widze ze widzisz w tym jakas pokretna logike wiec moze ja jakos bardziej rozwiniesz...

IN STEEL WE TRUST

Should ever be forgot...
[/i

Bazyli

nie jestem wszechwiedzacy... mysle ze skoro to wprowadzili to zweszyli pole do naduzyc dla graczy. moze chodzi o dobijanie?

Sadi666

A nie można użyć buffa skryto mając ostrza w dłoni, sypnąć piaskiem, dać prędkość cienia, coś tam jeszcze, zmienić na dwupolówkę i wtedy bić? Czy jak się zdejmie ostrza, to ten buff +20% spada od razu?

Pollack

A wilk ma!

Cos mogloby byc na rzeczy w tym co pisze Bazyli - czyli kombo na ostrzach, zmiana na wlocznie - kiedy ofiara zaczyna sie oddalac. Ale... cios wtedy wypada wolniej, nie mamy juz bonusu i nie mozemy biegac... Nie do przetestowania przez nas bo jest zablokowane - ale brzmi nieco malo realnie jako opcja do wykorzystywania.

Bardziej wyglada na zaszlosc ze skillem dla wszystkich broni i poprzednia blokada. Ewentualnie zrobienie skryto jeszcze bardziej nie przydatnym w duzym pvm niz jest teraz..:) Bo tak przypadkiem moglby zadawac dmg z 2p.

@Sadi - % spada od razu. Ostrza sa wymogiem uzywania skilla precyzja (i innych skilli skryto). Sypniecie piaskiem w pvp trwa sekud ze 2 chyba. Nie sprawdzalem opcji wlaczenia biegania i zdjecia ostrz - bo na chwile obecna nie bardzo jest je na co zamienic... Mozliwe ze predkosc zostaje.

Zyzio

Cytat: Sadi666 w 2011 06 14, 14:27:08
A nie można użyć buffa skryto mając ostrza w dłoni, sypnąć piaskiem, dać prędkość cienia, coś tam jeszcze, zmienić na dwupolówkę i wtedy bić? Czy jak się zdejmie ostrza, to ten buff +20% spada od razu?

Wszystko schodzi, skryto z inna bronia to woj w skorzance.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Sadi666

To w takim razie nie widzę sensu w takiej blokadzie...