Organizacje w DM

Zaczęty przez Zilen, 2011 06 19, 02:29:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zilen

Tak sobie myślę że skoro DM to głównie fabuła a nie trzepanie lvl (tak przynajmniej wyczytałem w internecie) to pewnie są tu jakieś organizacje, dlatego proszę o jakiś spis czy coś w tym rodzaju co pozwoli zobaczyć gdzie można dołączyć czy ewentualnie u kogo dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat.

DzikiHL

A próbowałeś w grze?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sadi666

To, że na stronie nie ma ich wypisanych nie znaczy, że nie istnieją. Dowiaduj się w grze :).

Will

Albo jak naprawdę Ci się nie chce wysilać to na irc.
Cytat: LindiJak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

Rudus

Na www jest dzial grupy fabularne - szkoda ze wiecej graczy nie chcialo tam przyslac opisu swojej organizacji :[
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Zilen

Nie jest tak że mi się nie chce, ale chciałem się zorientować co dana grupa, gildia czy klan ma za wymagania, może zaoferować w zamian itp. Jakby to było wszystko w jednym miejscu było by dużo wygodniej.
Łatwiej w grze zapytać "czy znacz kogoś kto należy do np traperów" niż "znasz kogoś kto należy do jakiejś grupy"

Prorokpl

Cytat: Rudus w 2011 06 19, 10:28:09
Na www jest dzial grupy fabularne - szkoda ze wiecej graczy nie chcialo tam przyslac opisu swojej organizacji :[

Były na poprzedniej stronie, nie wiem czemu nie przenieśliście.

~M

Rudus

prorok na poprzedniej stronie to bylo tak stare ze pamietalo chyba jeszcze wegiel :D

napisanie kilku slow to nie problem, a wrzucenie tego na www tymbardziej (jak ja dalem rade te dwie ktore tam sa wrzucic to srednio rozgarnieta ameba tez da sobie rade :>)
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Bazyli

sam uwazam ze przydalo by sie cos takiego.. wiem ze sa niziolki, zlodzieje, drowy kiedys byly... ale na ile te grupy sa aktywne? kto rzeczywiscie sie bawi? co z tego ze w grze powiedza mu ze: "Owszem! istnieje Kapitula Magow!" jak z tej kapituly graja moze z 2 osoby i spotkac je graniczy z cudem.

Sam mialem ten problem i jak zaczynalem chcialem sie podpiac do jakiejs gildii - organizacji ale nijak nie mozna sie bylo nic o nikim w grze dowiedziec.
CytatQuot capita, tot sensus...

Rudus

byl pomysl, zeby zrobic Kamienie Organizacji (lub tylko menu) na podobienstwo Gildii

Roznica bylaby taka, ze moznaby nalezec do kilku organizacji (a nie do jednej) i ze ich spis bylby dostepny pod komenda .klimat (czy cos) gdzie wyswietlalyby sie nazwy, aktualna ilosc czlonkow (imiona do zobaczenia po przystapieniu) oraz krotki opis stworzony przez graczy.
Czlonkowie org. byliby widziani w online.

Do tego jeszcze Gm mialby wglad w to menu z wiekszym powerem :
Moglby zobaczyc ile jest czlonkow z czego ile jest zamrozonych a ile aktywnych (i ich imiona)
Moglby wyslac wiadomosc do wszystkich czlonkow organizacji ktora oni otrzymywaliby albo w .motd albo w .klimat
Moglby otrzymywac wiadomosci od graczy - kazdy gracz moze wyslac jedna wiadomosc, (jak GMpage)

I wtedy taki nb sobie wlacza .klimat i widzi spis wszystkiego co dziala na serwie posortowanego pod wzg. ilosci czlonkow i aktywnosci.

TADA!
*schodzi ze sceny stepujac*
Ethanoll o ocllo

Bazyli

a puki co, skoro skrypterzy i tak maja swoje rzeczy do roboty, to moze czlonkowie aktywnych organizacji skrobna dwa slowa tutaj o sobie?

np: "czesc! jestem czesiek i jestem Anonimowym Grzyboholikiem! spotykamy sie w Yew i Harroth w czwartki o..."

Bazyli

Przykro mi Zilen, ale jak widac nie ma w tej chwili na DM organizacji klimatycznych :P

DonPedro

z mojego doswiadczenia wiem, ze wrzucajac post na forum, hej szukam jakiejs grupy klimatycznej, prosze odezwijcie sie do mnie, niczego sie nie osiagnie, nie wiem czy jakakolwiek grupa "zaryzykuje" z gosciem ktory musi na forum szukac RPG? Zelin, z calym szacunkiem do ciebei, ale skoro twoim jedynym pomyslem jak znalezc jakas pake dla siebie, jest napisac post na forum, to ja osobiscie zycze ci powodzenia.
juz mysle ze lepszym byloby skoczyc na irca i popytac tam kogokolwiek, z tego co ja osobiscie wiem, przynajmniej dwie grupy klimatyczne istnieja, i maja sie dobrze, ale wybacz ja ci ich palcem nie wskaze bo po pierwsze, bedzie to z mojej strony naiwnym szukaniem tobie na sile zabawy, po drugie totalnym pojsciem na latwizne z twojej strony.
jezeli chcesz dolaczyc do kogokolwiek, polataj w grze, daje ci moje slowo ze jak zaczniesz do kogokolwiek pisac (nawet do totalnego zera RPG) to ten ktokolwiek moze nie tyle zaraz cie zaciagnie za ucho i pokaze co robic, ale na pewno da ci jakies wskazowki, idz do yew, idz do cove, maginci
jezeli jednak to cie przerasta, idz na kanal #gt albo #dm-gt i tam krzyknij, moze ktos sie zlituje i cie przygarnie

pzdr
" As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley. "

- GEN. George S. Patton.

Prorokpl

Cytat: Bazyli w 2011 06 22, 00:17:56
Przykro mi Zilen, ale jak widac nie ma w tej chwili na DM organizacji klimatycznych :P

Chyba wam za mało ludzi w takim razie pogryźliśmy ostatnio w Cove. Dobrze ;p, od dziś macie kolejne ofiary.