Masowki - chain vs meteor i inne badziewia

Zaczęty przez zethaiks, 2011 07 06, 13:00:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

zethaiks

Odrazu mowie ze nie placze zeby nie bylo tylko nas to zastanawia i chyba jako bug zglaszamy.

Masowka Meteor 7 krag - zdejmuje lustro oddajac obrazenia do osoby ktora ja rzucala. - masowka z celkownikiem
Masowka Chain  7 krag - zdejmuje lustro nie oddajac obrazenia do osoby ktora ja rzucala. - masowka z celownikiem

czy jest to celowe ??

Z tego co pamietam wszedzie jest ze to praktycznie takie same czary. i dzialaly tak samo.
Mianowicie teraz 1 mag moze zdjac i 10 lusterek naraz - przy czym nie ubrudzic sie od swojej masowki. - a gdzies bylo ze z celownikiem mialy oddawac dmg jezeli zdejmuje lustro

Robinton

W sumie tak jest od zawsze na DM i dodatkowo niektóre czary masowe nowych klas były wzorowane na chainie, przy pełnej wiedzy skrypterów o jego mechanice.

Patrząc pod tym kątem ciężko powiedzieć, że to bug.

Dodam tylko, że każdy mag który gra na dm raczej wie jak działa ten czar i to chyba pierwszy raz gdy ktoś sugeruje, że to może być bug. DM to nie wszędzie :)

Sadi666

Meteora nigdy nie używałem, bo castował się za wolno, ale z tego co pamiętam, to ma większe obrażenia od chaina. Po prostu musisz wcześniej grupce zdjąć lustro Vas Des Sanct na przykład, a dopiero potem rzucać Meteora. Kilka razy się przejechałem na tym czarze (Fanatycy - pozdro! 5-6 Szamanów na klacie, a ja w nich Meteorem w lustro...) i od tego czasu już go nie używam.

Felixor

"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

zethaiks

sadi po ale chyba chain nie powinien sluzyc do zdejmowania masowego lustra :D

Aiwass

oczywiscie ze nie powinien... od zdejmowania lustra jest klatwa.... chain nie dosc ze zdejmuje lustra grupie magow.. to dodatkowo rani wojow... i w tym momencie drugi mag wali meteory ktore (o ile dobrze pamietam, nie testowalem) maja dluzszy cast i wiekszy dmg zadaja.... a mag ktory rzucil chaina nie dostaje zadnych obrazen....

Sadi666

Cytat: zethaiks w 2011 07 06, 16:11:38
sadi po ale chyba chain nie powinien sluzyc do zdejmowania masowego lustra :D

No nie, chyba napisałem, że Vas Des Sanct od tego jest, ale jak ktoś chce chainem to może i nim, ale dłużej się castuje i więcej kosztuje :P. Moim zdaniem nie opłaca się rzucać masówki, jak magowie mają lustro. Sądzę, że masówki w ogóle nie powinny zwracać dmg, a jeśli już, to pojedynczo (jak za jednego wroga), bo tak jak mówiłem, taki meteor rzucony nawet w 2-3 magów, to zgon na miejscu.

Robinton

Tylko zapytam, skoro to tak zacny czar w pvp (chain), to dlaczego go nie używacie? :D

zethaiks

chodzi raczej o to ze kazdy czar ktory ma celownik - po rzuceniu na lustro powinien oddawac dmg osobie ktora go rzuca

Zathaniel

Ale on oddaje DMG w rzucającego - to że "nie rani przyjaciół" powoduje tylko że te obrażenia są niwelowane. Czy wy w ogóle znacie mechanikę czarów?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Aiwass

zathaniel... teraz przeczytaj to co napisales.... i wez to na zdrowy rozum.... jak moze zwracac obrazenia jak sa one niwelowane...... zwracanie obrazen oznacza ze rani rzucajacego .... a nie ze sa one niwelowane....

Zathaniel

Zrozum... Aiwass.. że.. ten..... czar się.... odbija... od lustra ale... nie... zadaje DMGu... w......... rzucającego... bo nie... może... zadać... obrażeń żadnemu... znajomemu... a.. tym bardziej... sobie...
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

zethaiks

a dlaczego nie moze zadac sobie ? ma jakies specjalne przywileje rozniace sie np od meteora ?

Bazyli

sprobuj walnac corpa w siebie i sprobuj walnac chainlighta w siebie. ten czar ma taka mechanike i tyle!
CytatQuot capita, tot sensus...

Tinerot

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?