Krwawienie

Zaczęty przez Robinton, 2011 07 16, 14:48:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Robinton

Problem polega na tym, że od gracza który ma 75 inta, może lekko wyżej dostaje Krwawienie rzędu 19-21, a od gracza 8x w okolicach 23. Krytyk od molterona zwiększył dmg do 4x28.

Otrzymanie ok 120dmg w pełnym biegu jest troszeczkę nie na miejscu. Nie wiem jak wygląda dmg w wojowników mających 80 inta mniej, ale kolorowo raczej nie mają. Chodzi mi tu szczególnie o berków. Pełen dmg Krwawienia wchodzi w ciągu 12s, a jak wiemy leczenie berka trwa kapke dłużej.

Trudno się nie zgodzić, osobiście też uważam że ten czar daje ostro CZADU. Sprawa wygląda tak że jeżeli dostaniesz precasta i ten bonusik, masz małe szanse na przeżycie. Oczywiście idzie, duża żółta szybkie bandażowanie i modlić się o brak łucznika na klacie, ale jest to trudne. Nie jestem za tym aby czar uwalić tak że będzie totalnie bezużyteczny, ale może zastanowić się nad redukcja DMG w jakimś zakresie, na próbę 5hp/hit? Proszę nie strzelać, ale obiektywnie patrząc od dawna uważałem że ten czar troche mocno kara ;)
LoA! I $%@#

zethaiks

obiektywnie patrzac jest chyba jedynym czarem uzywanym w pvp. bije mocno ale takie mialo byc jego zalozenie. cast dluzszy - oraz dzialanie opoznione zanim zacznie dzialac mozna spokojnie odbiec nie wbijajac sie na nic innego.
A osobiste odczucia. - ludzie nie patrza na swoja postac pokazuje sie napis "zaczynasz mocno krwawic" i biegnal za toba dalej mimo ze maja polowe hp. Nie ogary wykladaja sie bo nie wiedza co to :) uzywam bardzo czesto tego czaru. i moze na 20-30 uzyc jedna osoba nieogarnieta sie od niego wylozy tylko.

Hexin

to dobre jak ktos nie ogarnia, zeby go nagle zlapac i skombowac. Nie musi zabijac samo z siebie jednym czarem.

Robinton

zethaiks tu nie chodzi o ogarnięcie lub jego brak, a ponad 120 hp (bez krytyka) w berka w ciągu 12s od czaru z celownikiem 7 kręgu

zethaiks

120hp ? chyba przy 100 inta jezeli faktycznie nie ma ograniczen.
przy 7x inta - max jaki mi weszlo bez krita to 28 - wiec napewno ponad 120hp nie zjedzie ;D  z czego zawsze przynajmiej 1 jest resniete -

w berka w ciągu 12s od czaru z celownikiem 7 kręgu ------ jakie 12s ? czy ty wogole wiesz o czym tutaj piszemy ? nie dziala 12s chyba ze liczysz idle zanim zacznie bic. testowalismy max 28 tak jak pisalem bez krita i woj po 3 udezeniu juz jest uleczony praktycznie na maxa

a kto ogarniety to jak pokazal mu sie napis "zaczynasz mocno krwawic" dostawal od swojego maga an mani po czym zaczynalo sie leczenie - zanim zaczelo dzialac krwawienie - po 2 falach juz mial pelne hp ktore kolejne 2 nie zagrazaly mu niczym.

Sa ludzie na ktorych nawet nie rzucam krwawienia bo bardzo dobrze potrafia sobie z nim poradzic. kwestia ogarniecia

a jezeli faktycznie przy 8x inta wiecej zabiera to do poprawki - przy 75 mial byc cap

mae

Cytat: zethaiks w 2011 07 16, 16:51:33bije mocno ale takie mialo byc jego zalozenie.
Zalozenie bylo takie, ze wszystkie nowe czary beda do pvm

Zathaniel

Skrócić castowanie do 3,7s ( BIEGNIJ! troche wcześniej - ala corp ), Mana nadal 40 ale wchodzą tylko 3 pioruny czyli te 70-80 hp. Mag przed wejściem ostatniego ciosu zdąży zaleczyć 30-40 hp. Woj zabandażuje na raz. Berka 80 życia nie robi bo większość i tak za tyle dostaje.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Robinton

zethaiks liczę ile trwa wchodzenie dmg, masz rację policzyłem 4x3s a powinno być 3x3s bo sa tylko 3 przerwy między wchodzącym dmg :)

Nic nie mówiłem o woju, pisałem o berku i tym, że on w przeciwieństwie do innych klas jest zajebiście poszkodowany z racji leczenia grubo ponad te 9s. Nie licze 10s czekania na dmg bo i po co ?

Co do dmg. Na filmiku molta był dmg 26 a on ma 8x inta, ja dostaje słabszy mając więcej inta, więc zakładam, że klasy niemagiczne będą dostawały jeszcze więcej...

zethaiks

wiec bajki o 120dmg jak zwykle wyssane z palca. berek poszkodowany.. ok zawsze w pvp kto na kogos jest poszkodowany. lecz jak walcze z wami czy loa - ludzie nauczyli sie walczyc przeciwko krwawieniu i szczerze stal sie czarem nie uzytecznym praktycznie - chyba tylko by odgonic przeciwnika - bo wedle wszelkich wojownikow po krwotoku ich nie widze wroca za 10-12s i jest to samo. Tak jak pisalem kwestia ogarniecia tego czaru i ludzie daja spokojnie rade.
A jak widze woja ktory dostaje krwotok + corpa i goni za mna jak szalony z polowa hp i krwotkiem ktory zacznie za chwile dzialac to mi sie gaba smieje ... kazdy woj miedzy 3-4 udezeniem wyleczy krwotok - kazdy mag spokojnie malym in mani wyleczy. wiec nie mowcie ze jest przegiety - poprostu ludzie widzac napis "zaczynasz mocno krwawic" i po 2-3 s nic sie nie dzieje - leca dalej jak by czar nie zadzialal.

a faktycznie mam 7x inta dostalem od molta juz krwawienie ma duzo wiecej i tez nie widzialem tych 3x hp na uderzenie.

dlatego mowie zanim ktos zacznie pisac bajki o ponad 120hp na krwotoku to zacznal tez sie bajki o bicie pika z 4 pola dalej :)

jednym z pierwszych demo jestem i nie widzialem nigdy jeszcze 120hp bez krita -
przy 7x inta jak wchodzi mi krit to zjada dokladnie 124hp max jezeli nic nie jest zresowanie - to wasze 12s
przez 12s wsadze 3 corpy ktore zjada 2x wiecej niz ten krwotok.

niech ludzie naucza sie patrzec na gre oraz emoty nad glowami to nie beda padali z czaru - pfffff - ponad 120hp

skorzak

Tech 3 corpow nie wsadzisz bo po pierwszym wróg ucieknie...

Berek na krwotoku ma ciężko, bo leczy się co 30s 50hp... więc jak akurat nie wejdzie mu regeneracja po dostaniu tego super zbalansowanego czaru to ma ciepło i to bardzo.

PS: większość graczy mówi ze czar jest za silny, tylko jeden gracz zaprzecza... ten jeden używa tego czaru bardzo często, z ogromną skutecznością w stosunku do płyt... krwawienie + corp = zgon?
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Robinton

Twoje nauczyli sie walczyć z krwawieniem jest śmieszne. Dostajesz czar i jestes wyłączony z walki na ok 20s. Zajebista nauka :D

"a faktycznie mam 7x inta dostalem od molta juz krwawienie ma duzo wiecej i tez nie widzialem tych 3x hp na uderzenie."

Czytaj ze zrozumieniem. Nie chodzi o dmg w maga, a w wojów/berków z niskim intem

Hexin

przeciez berek ma kolo 160 hp, wiec czemu niby ma pasc jesli mu regenka nie wejdzie?;o
Skonczcie pierdolić panowie, proponujecie uwalenie czaru, ktory ma kast bodajze flama a dziala z opoznieniem i w kilku porcjach. Rownajac go z dmg flama zostanie totalnie bezuzyteczny. Jak zwykle na wszystko placzecie, skonczy sie tak, ze demo nie bedzie mial zadnego czaru do pvp. Ludzie porobią psionika, znowu zaczną się płacze i stęki, że przegięty. Gdzie w tym wszystkim sens?
Czar ten powinien zabierac okolo 100hp (nie 120) nawet kolesiowi z resem, i tak to nie zabije nikogo, a ogarniety czlowiek nie bedzie sie pchał z krwotokiem w ludzi i nie bedzie berek podbiegal bez full hp.
Powiem Wam tak jak Wy często mowicie - skoxaj i przekonaj sie cyz jest tak kolorowo jak to sobie wyimaginowałes.

Thrasos

Hexin wyobraź sobie: leci berek 8/8 ze 125 resa i 5% inta, obrywa krwawienie od maga z 75 inta i musi uciekać przez około minutę żeby się uleczyć.. jaki w tym sens?
krwawienie eliminuje dalszą walkę i taki mag rzuci ci dodatkowego corpa i leżysz..
gadasz głupoty...

Osobiście jak pisałem wcześniej... Czar jest trochę za mocny, ktoś rzucił hasło żeby zredukować DMG do 100hp, może jest to jakieś rozwiązanie, ale mam pytanie z innej beczki, może trochę złośliwe ale wydaje mi się potrzebne. Dlaczego widzicie w tym problem dopiero jak my (LoA) zaczęliśmy to stosować na Was (order)? Jak Serwalia castowała to w nas przez miesiąc (jak dobrze pamiętam) to wtedy czar nie był przegięty? Wtedy Robinton nie pisałeś na forum w obronie "balansu" bo czar jest za mocny? Chyba mi nie powiesz że nie testowaliście go na sobie nawzajem i wszystko wydawało się ok? Nie chce negować całego sensu postu, tylko proszę POWSTRZYMAJCIE się od wrzutek pod adresem gildii i jej uczciwości w kontekście - bo ty masz a my nie i nie dasz sobie uwalić mimo że jest przegięte, gdyż jest to MOCNO nie na miejscu!
LoA! I $%@#