Krwawienie

Zaczęty przez Robinton, 2011 07 16, 14:48:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

zethaiks

najlepiej to uwalic ogolnie magowi dmg bo jest przegiety- wiekszosc wojos po corpie jak sie zlapie na paral to dokonczyc butla corp i lezy. nie sadzicie ze za mocny corp ? :)

Rob wiec wychodzi ze tylko berki maja z tym problem. Dlaczego ma byc caly czar uwalony ze wzgledu na berki ?
czy magowie narzekaja ze od lucznikow po dupie dostaja ? czy lucznicy narzekaja ze puszcze nic nie zrobi ?

niech sie wypowie gm' jakis bo testowalem i dzisiaj w berka przy 7x i 10 czarow ani jeden nie wszedl za +120hp

Thrasos

Cytat: Avatar w 2011 07 17, 14:53:23
Dlaczego widzicie w tym problem dopiero jak my (LoA) zaczęliśmy to stosować na Was (order)?

Avatar ależ ty jesteś zapatrzony w siebie i swoją gildie;)
ja uważam już od dawna że to jest przegięte.. w sumie po sparach z serwalią..czar jest przegięty i prawie wszyscy są z tym zgodni..
mnie wkurza to że czasami pvp trwa 10-15 minut a tu nagle dostaje sie takim czarem i zamiast walczyć to leci się gdzieś w bezpieczniejsze miejsce i się czeka i czeka i czeka..wraca się do walki a tu już po zabawie..

zethaiks

droid - 12s to dla ciebie wylaczenie z 15 minutowego pvp ?

Thrasos

Cytat: zethaiks w 2011 07 17, 16:45:54
droid - 12s to dla ciebie wylaczenie z 15 minutowego pvp ?
jeśli już to droida.. jestem dziewczyną..
wyobraź sobie że tym czarem dostaniesz kilka razy podczas takiego pvp.. ile zabawy ci zostanie jeśli co chwile musisz uciekać?

Thiass

Tylko nie podawajcie argumentu "bo to kosi berka"  ;)
To nie argument... berka kosi tez lucznik ale za to go nie kosi kombo maga

A co do samego spella.. ja tam zawsze mowilem ze jest mocny, ale na pvp go za czesto na ryj nie lapalem  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

zethaiks

rownie dobrze mozesz dostac klatwe - tez musisz uciekac i czekac az zejdzie = uwalic ?
dostaniesz corpa = tez uciekasz by sie wyleczyc bo jak zlapia na paraliz to dupa = uwalic ?
jedyna szansa to na paralizu kogos tym walnac - a wiadomo lepiej walnac po corpie i paralizu - kolejna butle i corp niz krwotok bo i tak sie wyleczy

Thrasos

Cytat: zethaiks w 2011 07 17, 16:54:45
rownie dobrze mozesz dostac klatwe - tez musisz uciekac i czekac az zejdzie = uwalic ?
dostaniesz corpa = tez uciekasz by sie wyleczyc bo jak zlapia na paraliz to dupa = uwalic ?
jedyna szansa to na paralizu kogos tym walnac - a wiadomo lepiej walnac po corpie i paralizu - kolejna butle i corp niz krwotok bo i tak sie wyleczy

akaszari widzę ze nie chcesz zrozumieć..wiec dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu..

zethaiks

nie chce zrozumiec bo od zawsze wiekszosc tutaj smieszy. on ma to ja nie mam tego - od tego padam to ide poplakac by uwalili . a ja padam od tego to mzoe i to uwala. prosta zasada - jest jak jest - skoro cos dla ciebie jest lepszego = zrob sobie to .

Robinton

Tak tak powiem, po co mam sprawdzać coś co wg mnie jest ok (ok 80dmg bez krytyka). Jak molteron przywalił mi 4x28 to mi sie miękko zrobiło

zethaiks nie pierdziel głupot, jeśli coś jest za mocne to należy to uwalić. Dla ciebie Kamienny deszcz z paraliżem jest ok?

Hexin

droida, taka klasa. Wybierajac ją trzeba sie liczyc z tym, ze wolno leczysz. Jak nie pasuje jest wiele innych. Czar nie zabija berka, wiec co z nim jest nie tak? Mialem niedawno berka i rownie dobrze podbiegalem i dostawalem 2 precasty. Też mi spadalo zycie i musialem czekac na leczenie, wiec co za roznica ?:o Ogarniety berek nosi cos takiego jak zolte mixy, ktore mozesz bezproblemowo zarzucic i biegac az do klatwy.
Wylaczylbym krytyki w tym czarze i by bylo wmiare ok.

Guardian

Cytat: Avatar w 2011 07 17, 14:53:23
Osobiście jak pisałem wcześniej... Czar jest trochę za mocny, ktoś rzucił hasło żeby zredukować DMG do 100hp, może jest to jakieś rozwiązanie, ale mam pytanie z innej beczki, może trochę złośliwe ale wydaje mi się potrzebne. Dlaczego widzicie w tym problem dopiero jak my (LoA) zaczęliśmy to stosować na Was (order)? Jak Serwalia castowała to w nas przez miesiąc (jak dobrze pamiętam) to wtedy czar nie był przegięty? Wtedy Robinton nie pisałeś na forum w obronie "balansu" bo czar jest za mocny? Chyba mi nie powiesz że nie testowaliście go na sobie nawzajem i wszystko wydawało się ok? Nie chce negować całego sensu postu, tylko proszę POWSTRZYMAJCIE się od wrzutek pod adresem gildii i jej uczciwości w kontekście - bo ty masz a my nie i nie dasz sobie uwalić mimo że jest przegięte, gdyż jest to MOCNO nie na miejscu!

Bo loa widzialo problem w chainie i loa widzialo problem w niebieskich jajkach. Qui pro quo jak mowi stara lacinska sentencja. Nie badzcie hipokrytami

zethaiks

kazdy czar odpowiednio opisujac mozna mowic ze jest przegiety. jakos tylko berek ma problem z tym czarem reszta nie... robilismi pol dnia sparingi w miescie po precascie krwotoku -2 razy zanim podbiegl (skoro na precasta lapac) dostal woj - plyta - wamp - maga nie liczyc bo musze najpierw lustro zbic - zmarnowalem 3/4 many probwa paralizu badz corpa i przy 13x many zostaje pusty. zanim zmedytowalem woj - berek - wamp wrocil z pelym hp po krwotoku a ja nie zdazyle nawet medytnac.

sparowane kilka dni - fakt czar dziala ladnie - ale jezeli ktos go ogarnie to mu praktycznie nic nie zrobie - co mu mam w biegu strzalki rzucac ?

to ja mowie w demonie exp prot + flam dostaje po 30-40hp co 2s przegiecie dla mnie ujebac woja i berka bo nie potrzebuje many - skladnikow itp by bic maga w ktorego wchodzi jak w maslo..

testowane przy 3x dexa i przy 5x dexa nie ma roznicy. dlaczego przy 119 bojowki 5x dexa bojowego dostaje kazdy KAZDY hit od berka ? mozemy debatowac o balansie wiele.... kazda klasa ma przynamnieij 1-2 rzeczy na +
i chyba wszyscy wkoncu musza zaczac plakac bo to przegiete.

po tym jutro rano wstawie 3-4 tematy . moze nie ja bo mnie zlinczuja i nie lubia za prk.. ale zaczniemy plakac jak to napisane wyzej - woj przegiety bo to to i to berek bo to to i tamto . ja doloze lucznik bo to to i tamto.

zacznijmy plakac na kazda klase a wasze hity pika halka i innymy badziewiewami beda zabierac po 10hp i nasze corpy tez...

dlaczego uzywam tego 5 miesiecy w pvp i nit nie plakal ? zaczelo uzywac loa i juz wielkie ale ? order tez uzywal i bylo ok nikt nie marudzil... sam nie raz wylapalem w lesie po corpie nawet krwotok i magiem bez leczenia spokojnie wyzylem + wyszedlem z full hp. ale lepiej poplakac bo czar mnie wywali z walki na 12s i nie moge spokojnie wpadac w grupe 2-3 magow bo mi jeszcze krzywde zrobia.

kazda klasa ma jakis czar na plus - psionik klatwy + 2-3 uzywane w pvp oraz po czesci portal do siebie i masowki
necro - 2-3 czary uzywane w pvp + portal i masowka
dru - 2-3 czary uzywane + portal i masowka
demo - w gruncie rzeczy 1 !!!! czar do pvp - ujebcie go zrobicie z niego typowe pvm ktore i tak aktualnie nadaje sie o kant dupy potrzec. nie ma ani portali ani masowek i 2 czary z czego tylko 1 jest uzyteczny.

Robinton

bla bla bla... populistyczna gadka

nie wyłączony na 12s tylko na przynajmniej 20s.

nie wchodzi każdy cep bo jest cap na trafialność 80%.

~120hp z czaru 7 kręgu to stanowczo za dużo (trzęsienie jak kryt wejdzie to może zabierze 9x)

i tyle. Dmg jest nieadekwatny do kręgu czaru

mekmar

Standardowa strategia LoA, ktoś zgłosi coś przegiętego wyzywamy go spamujemy o tym by zrobić  skill. bez tego dany skill będzie bezużyteczny. Do tego nawrzucają innym jacy oni są ciency.
Myślę, że każdy kto czyta forum wie iż coś jest na rzeczy gdy stosujecie tą taktykę(o ile w ogóle ten żal można tak nazwać).

Ze, wam to się nie znudziło.

zethaiks

*** :) wszystko co wali powyzej ciosu woja 30-40hp ujebac do tego poziomu - wkoncu ma byc balans !!!! kazdy czar nie zalezy czy 7 czy 8 krag ma nie zabierac wiecej niz 50hp ;) wtedy nie bedzie wkoncu placzu na magow :)
a ze woje co 2 to *** ktory walczyc nie umieja i pchaja sie na maga z polowa hp to inna sprawa ;D