brak połaczenia

Zaczęty przez blade, 2011 07 22, 14:36:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Guardian

Cytat: Raaban w 2011 07 30, 13:51:59
Jakis taki jestes strasznie negatywnie do wszystkiego nastawiony. Zbliżasz się swoimi postami coraz rychlej do opcji "Ignoruj"
Wracając do tematu. Ja uważam że przesadny altruizm nie jest zbyt zdrowy. Dlatego powinny być opcje na doplate do serwa i jakas normalna stabilna maszyna, przyjdzie zima a z nia online pod 100 i znow bedzie słabo...

Tu nie chodzi o przesadny altruizm, ale w ewentualnym przypadku przewagi spraw osobistych nad sprawnością serwera zaprzestanie działalności, tak? Myślę, że gdyby chłopaki nie chcieli to by po prostu tego nie ciągneli dalej. Zobowiązania pieniężne tylko komplikują sprawę. Zresztą mi się tylko tak może wydawać. Może administracja ma inne zdanie, więc na tym poście zakończę. A co do wydźwięku moich postów i opcji "Ignoruj" To co piszę opieram na tym co widzę. Jeśli nie chcesz tego czytać to droga wolna ^^ Nie znam Cię, więc jakoś szczególnie mi nie zależy ;]

BeLikeBird

Czyli nie wiadomo kiedy serwer będzie znów czynny?

mwojok88

Pewnie kolejny tydzien a co to dla nas jeden tydzien w ta czy w ta

sin

Cytat: BeLikeBird w 2011 07 30, 14:18:07
Czyli nie wiadomo kiedy serwer będzie znów czynny?
Zwazywszy na wypowiedz Asyla, najwczesniejszy, realny termin to poniedzialek.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Hexin

wyobrazcie sobie, ze na tym serwerze grają też osoby, ktorym na tyle dobrze się powodzi, ze wplaceniu tych zalozmy 5 dych miesiecznie nawet by nie odczuło. Bez zobowiazań, bez pretensji, nigdzie nie byloby odnotowywane kto wpłacił itd. Dla niektórych osób sama możliwość dalszej rozgrywki bylaby wystarczającą zapłatą za swój wkład finansowy. Wiadomo, ze są też tacy ludzie na serwerze, ktorzy za wpłacanie chocby złotówki na rzecz serwera wymagaliby godmode i cale zloto z serwera... ale czemu oglądać się za takimi ludzmi? Robmy swoje, bawmy się, bo o to w tej grze chodzi.

Maelui

lubie ten serwer bo w zasadzie tworzymy swego rodzaju spolecznosc każdy sie zna mniej lub bardziej i to czyni te gre tak ciekawą. Jakbysmy byli jedynie pixelami nikt by nie gral na dm dluzej niz rok czy dwa.
DM to moj pierwszy serwer ultimy lubie ten świat którzy stworzyli ekipanci i gracze. Owszem narzekamy ze nie ma rpg bla bla bla ale mimo wszystko lubie tu grac i nie mialabym nic przeciwko niezobowiazujacym wplatom na rzecz dobrego sprzetu.

Wpłata anonimowa, dobroczyńcy nie mogliby niczego wymagac poza udostepnieniem rachunku za sprzet zeby byla pewnosc na co poszly te pieniadze

Tyle lat DM'ka działa dzieki pracy ekipantów moze pora na to zeby gracze dali cos od siebie?

Asylum rozważ to bo sa osoby chetne pomagac bezinteresownie :)

Karcharot

no i co?
jednego miesiaca uzbiera sie powiedzmy 200zł, wtedy ekipa zaszaleje, postawi DM na jakiejs fajnej maszynce w serwerowni.
przez kilka miesiecy jakos tak pociagnie, az tu raptem okaze sie ze któregoś miesiąca z rzędu bedzie na koncie DM 50zl...
i co wtedy? umowa z serwerownia podpisana, placic trzeba.. kto zabuli? ekipa.  ja sie nie dziwie ze nie chca pojsc na cos takiego.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

mwojok88

lepsze takie rozwiazanie niz brak rozwiazania

Hexin

no to proste rozwiazanie - zmiana serwera/maszyny nastapi dopiero jak jakas tam kwota, zabezpieczająca, wplynie na konto.

Ari

Pierw zbieramy na kwote zabezpieczajaca, poznij jak nie bedzie mial kto placic to z tego korzystamy i przechodzimy na darmowy. Od nas kilka osob jest w stanie spokojnie oplacic ten serwer. Przypuszczam tez ze nie trzeba spisywac umow na pol roku - musialbym to sprawdzic ale w takie rzeczy w obecnych czasach przy ofercie serwerow nie chce mi sie wierzyc ;)

Gram tutaj od poczatku wiekszoc z nas jest unormowana juz finansowo ma firmy i złote góry wiec nie widze naprawde problemu. A zobaczcie jak wielu jest graczy .....

Dodatkowo wplaty byly by dobrowolne. Ja zamiast flaszki za 200 zl moge smialo wplacic na serwer i bez roznicy mi to w sumie a takich osob jest wiecej. Wiadomo są młodzi gracze nie mający możliwości ale i tacy jak ja starsi ktorzy juz sobie poukladali żywota.

Płaciliśmy za wowy i inne śmieci a tutaj mamy coś na czym gramy pół życia co jest naszym hobby, zajeciem, przyjemnoscia czy nazwijcie to jak chcecie dla mnie np odpoczynkiem od pracy. Admin zamiast szukac DARMOWEGO czyli beznadziejnego serwera mialby czas na dopilnowanie wszystkiego, zajecie sie serwerzem dla wspolnego naszego dobra, gry i nie marnowalby czasu na zmagania sie z bzdurami.

Pojecie darmowe np dla mnie , firmy to pewny rodzaj dziadowania takiego jak teraz mamy chyba ze jest to wynikiem transakcji i wspolnej korzysci np biznesowej. Na Darmowym zawsze sie traci. My tracimy obecnie przyjemnosc grania na naszym DM i duzo wiecej np graczy cofajac sie wstecz a nie rozwijajac.   

Znam kilka osob chetnych wplacac bez zadnych wymagan tak bysmy tylko mogli sie wszyscy wspolnie bawic i grac wedlug ustalonego regulaminu i oczywiscie nie oczekiwac niczego w zamian.

DzikiHL

Panie i Panowie, tutaj już wielkie plany spisujecie, pomysły i podejmujecie decyzje a ekipa już wielokrotnie powiedziała "nie".
Z resztą co Wy chcecie kupować i opłacać? Komputer na którym jest DM jest takiego samego typu (mniej więcej) co wcześniejszy. Jest w stanie sobie raczej poradzić z wszystkimi naszymi pomysłami.
Doszło jedynie do (raczej) jednorazowego przypadku w którym serwerownia ma konserwacje. Takie rzeczy się zdarzają raz na kilka lat, akurat wypadło na początek naszej przygody z tamtą firmą.

Wasze "wpłacamy pieniądze na rzecz DM!!" jest chyba tylko po to aby móc powiedzieć panom z tej serwerowni "kuźwa zapłaciliśmy!!!!!!"
To jest bez sensu ogółem. Co my mamy niby opłacać? Czego nam brak? W tej chwili tylko ekipy nam brak, skrypterów, QMów, kogoś od www, kogoś do pomocy z budowaniem. Wg mnie to te nasze pieniądze to powinny iść na "stypendium" dla ekipy.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Ari

dziki ty widziales by powazna firma hostingowa zawieszala wszystko na rzecz konsrwacji serwera ? ..... daj wiare klienci odrazu olewaja sprawe i ida w konkurencje. Zawsze wole oplacic by cos bylo pewne i stabilne, tym bardziej cos na czym mi zalezy i jego stabilnym finkcjonowaniu i to jest przyszlosciowe spojrzenie a nie jednorazowy jak piszesz przypadek.

Bazyli

Ari.. a jak powiedzmy ekipa sie zgodzi, wplacisz te kilkaset pln i nastepnego dnia wylapiesz bana za bierne (ot! glupia sprawa, zapomniales wylaczyc macro) to nie bedziesz mial zadnych ale, zadnych pretensji i tak po prostu zlozysz podanie o nowe konto?
CytatQuot capita, tot sensus...

Spider

Załóżcie fundację pomocy biednym Ultimowiczom i możecie rozkręcać akcję "1% podatku na DM" ;]

Karcharot

asylum usuwasz swoje posty szybciej niz mi sie strona laduje :<
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D