Wierny - cios tarcza

Zaczęty przez Gorgian, 2011 08 13, 07:18:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gorgian

Mam pytanie czemu Cios tarcza ma w sobie 2 ciosy specjalne ?
mocny hit + rozproszenie czaru
Inne klasy nie maja takiego bonusa
kiedys fala plywowa miala mocny hit i minimalny paraliz teraz jest to beznadziejnie zrobione bo po fali nie moze drugi mag dac paralizu

niech ekipa przemysli jeszcze raz dzialania fali i ciosu tarcza

Allton

Znów zaczyna się ściana płaczu ... ::)

Agraeld

zabierzcie im to bo przeciez mnie zabili,
zabierzcie im to, bo ja tego nie mam
;<
smutne

Spider

A dlaczego reactiv maga ma 2 efekty? Ja bym zabrał redukcję obrażeń i zostawił tylko odbijanie ;)

Molt

Cytat: Gorgian
Odp: balans .cios tarcza
« Odpowiedź #22 dnia: 2010 12 11, 13:07:48 »
jak Zwykle Toling na forum

Jak dla mnie cios tarcza jest ok ale co do rozpraszania czaru troszke boli

Moze jak mag wali czar krytyczny w woja niech przerywa leczenie a berkowi regeneracje :]

od tamtego czasu cis walił po 7x i rozpraszał a dmg i rozpraszane sie nie zmieniło do dziś a wtedy jakoś Ci to nie przeszkadzało

Ari

musi poplakac bo poprawiono mu czar ktory zabijal po 1 czarze. Fala poznij paraliz wchodzacy z duzym dmg wraz z fala i  podbiegal i ponawial paraliz( an exp porem)  butla corp i nie bylo szans ŻADNYCH i było to jawnym bugiem.

Cios tarcza ma capa na 70 podjazd uderzenie trafia raz na 3 i przykladowo norka ma 144 - 70 hp ;)  czyli trzeba mu jeszcze poprawic 2-3 cepami ktore o ile trafia i o ile bedzie stał w miejscu i nie bedzie sie leczyl i nie ucieknie ( leczac sie ) będą skuteczne.

Aion

Cytat: Molt w 2011 08 13, 09:56:14
Cytat: Gorgian
Odp: balans .cios tarcza
« Odpowiedź #22 dnia: 2010 12 11, 13:07:48 »
jak Zwykle Toling na forum

Jak dla mnie cios tarczy jest ok ale co do rozpraszania czaru troszke boli

Moze jak mag wali czar krytyczny w woja niech przerywa leczenie a berkowi regeneracje :]

od tamtego czasu cis walił po 7x i rozpraszał a dmg i rozpraszane sie nie zmieniło do dziś a wtedy jakoś Ci to nie przeszkadzało

sit!
balans jest dziwny :D

wezmy woja 9/8
145hp powiedzmy - 70 cios z tarcza + 20 fiolet + 60 corp :) - jak widac woj spada na nedzne kombo :D (jak jest wszystko zgrane - rybka ani eos nie pomoze)

wezmy maga 8str
ok 140hp....
ma lustro wiec nie bedzie zlapany tak latwo
i jakos mag ma to in mani, ktore wrzuci szybko.

Tak czy siak - plyta ma duzo gorzej. Ale to moje subiektywne odczucie ;)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Thiass

Aion a przypadkiem po tarczy ni ma zmniejszonego dmg ze spella?

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Aion

padlem na takie kombo majac chyba 139 albo 143 hp, wiec nie wiem dokladnie co za ile weszlo ale
70 +23 + 60 = 153
wiec mogl bys oslabiony spell (byc moze dobilo mnie jedno an mani)

(jak cos zle policzylem to sorry)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Wol

Aion predzej zjesz rybke czy eosa niz in mani wycastujesz to akurat smieszny argument;D

Zywol

psy ogrodnika ;P
cała sytuacja jest śmieszna, a jeszcze śmieszniejsze jest bezradność ekipy. nic nie robicie a takie cyrki się z balansem zrobiły, kiedyś nie było magów z 80 str i taka ilością int. wojaków z 9x str tez wielu nie było, wyszło co wyszło. ale ile możecie pisać w kolko to samo? czekajcie aż ekipa coś naprawi, albo bawcie się tak jak jest.

p.s. co ciekawe ani 1 mag nie widzi w tym problemu, porażka ludziska ;)
niedługo zrobi się 99% magów i będziecie w sobie paralami i corami walili, ba kłopot z balansem będzie zminimalizowany ;)
pamiętam sytuacje jak wprowadzili blesed komplety dla wojaków i magów. robson już wtedy był nie [prawie] do zabicia. kilka stron opisanej sytuacji wystarczyło, aby coś ruszyło. nie ma już w ekipie kompetentnej osoby za balans i skrypty? niech ekipka może opisze sytuacje jaka się dzieje teraz. wtedy będzie jasna sytuacja.
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

MojoJojo

Gorgian a czemu mag moze wytrzymac 5 hitow od woja ? Bo ma flam sancta, czemu woj uderza w biegu?bo ma rece. czemu ty jestes znow poszkodowany willian? Bo tak juz jest .
Przez partaczy ktorzy balansowali klasy nie majac o nich pijecia( tak do ciebie pije mekmar) zrobily sie cyrki na kolach , bo zamiast wziasc zmienna jaka jest wykoksanie statow na max to balansowano klasy z placzkami ktorzy mieli po 70 silki.I zaczely sie jaja ze stat capami, jakimis ograniczeniami na parale, jakies kurde oszukancze resisty, i kretynskie wymogi ludzi ktorzy ginac w grze, wola pisac na forum zamiast podkoksac w grze.

Btw wiekszego debilizmu nie widzialem, niz ten temat. Na miejscu wojow, zakladal bym temat : "czemu mag jest na 5 hitow, a woj na 3 ?" ;) A dla przykladu, skoro woja mag moze walnac (tu przyklad wiec hieny WON!)za 50 to niech woj wali maga za 50 bo teraz i mag i woj ma leczenie w biegu ;) niech sie to wyrowna , chcieliscie miec leczenie jak woj? TO cholera bijcie lub obrywajcie jak woj.A nie potem sa takie patologie ze gosc z 10 dexa jest nie do trafienia. Powinna byc drastyczna kalkulacja z dexem.
Mag ma od tego paral i kozysta z niego caly czas a woj? Nie ma parala , i woja szansa bylo wlasnie to ze mag sie nie leczyl w biegu . A teraz mag majacy 10 dexa jest trafiany z taka sama szansa jak ten z 60 dexa ktory jest bmem, no posralo kogos z tym wybrykiem?Zamiast balansowac z oslami klasy zacznijcie balansowac z ludzmi ktorzy nimi graja.I balans sie ustala pod koncowy wynik, a nie bo dany debil w danej chwili ginie.DOprowadzono obecnie do takiej patologii ze mag majac 75/xx/75 zabije woja 90/90/xx co jest totalnym debilizmem, a w takim ukladzie mag powinien tylko miec nikla szanse nic wiecej, i vice versa mag majacy 90/10/100 powinien miazge robic z woja 75/75/xx , ale nie z woja 100/90/10 z ktorym powinien miec rowne szanse. Pod tym katem sie ustala balans a nie pod debila ktory majac 60 sily chce zabic kazdego, bo ma rase jakas, albo klimatyczne bindy.

PS jesli kogos urazilem to sorki, ale mi sie krew w zylach gotowac zaczyna jak czytam ze gniot zabijajacy w wolnych chwilach graczy z dopiskiem mlody ,placze na temat ciosu tarcza.
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Ari

Mojo dokladnie tylko w jednym sie pomyliles mag jest na 6 - szosty go zabija.

Ma leczenie obrywa po 2x , jest wytrzymalszy od woja a jak ma cieplo czy go wojak goni rzuca paraliz i sobie odbiega majac w tylku cala sytuacje czy niespodziewany atak.

Widzieliscie ostatnio jakas płyte czy praktycznie juz na palcach dajacych sie policzyc wiernych ? ;-) Nieeee, sami magowie. Oczywiście wojacy checia grania zostaja zmuszeniu do przerobek behemoto berkowych tak by muc chociaz uciec przed magiem a nie jak wojaka gdzie jedyna skuteczna walka jest ucieczka.

MojoJojo

No to zmienicie dmg czarow tak zeby mag bil woja za tyle, co woj maga i sprawa zalatwiona.

Corpy za 2x sadze ze rozwiaza problem.

A co do stat capa .... to mag ma inta (obrazenia) zablokowane
a woj silke(obrazenia) i dexa (trafialnosc) ;)

Mozna dodac do czarow szanse na trafienie ;)zalezna od inta (ale max 80%) ;) Bedzie dobrze przeca mag bedzie mial to co woj bez uwalania dmg i wytrzymalosci :)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

mekmar

Partaczy ?  Kolego wskaz mi, która zmiana(w której chociażby maczałem palce) wpływa na system obecny. Bo w tej chwili mnie obraziłeś. Mam nadzieję, że swoją  arogancję poprzesz dowodami. Do twojej wiadomości to ekipa podawała pomysły a my je ocenialiśmy komentowaliśmy itd. Jeżeli propozycje pochodziły od graczy musiały przejść przez Willa-skryptera-admina. Głównym zadaniem było testowanie i rzetelna opinia na każdy temat. Z moich projektów jakie zostały wcielone na DM to zmiany w nekro. To, że mag może biegać z 10 dexa(zmiana z trafialnością) to działka licho. Jeżeli nie pojawią się argumenty potwierdzające, proszę moderatorów o ukaranie osoby jawnie mnie obrażającej