Medytacja Inteligencja

Zaczęty przez BeLikeBird, 2011 10 01, 01:45:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Havv0c

Na pewno jest lepszy gain skilla przy wiekszym dmg - sprawdzone na sobie. Ale ze statem podobnie mam zagwozdke ;)
Never Give Up.

Sadi666

Mój światopogląd uległ zniszczeniu. To jak to w końcu? Na czym lepiej koksać? 1. Sztylet z royca, 2. Sztylet do uma, 3. Pudao ohii, 4. Pudao do uma, 5. Pudao ohii lub sztylet roy + ciuszek jakikolwiek do uma?

:o

Ropuch

do stata najlepsze pięści, a z innych broni to np. Sztylet tyt exp. + magol w ciuchu albo biżuterii jakiś.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Sadi666

A w czym pięści niby lepsze są? Przecież wszystkie bojówki są zrównane.

KarlaK

Zeby dostac gaina statow musi byc udana proba skilla, czyli na bojowce kazdy cios to gain stata (tak mi sie wydaje). Idac dalej tym tropem - piesci sa najlepsze do koxania statow dlatego, bo aby zabic moba trzeba zadac najwiecej udanych ciosow i dluzej walczymy z jednym mobem bez koniecznosci szukania nastepnego. Zawsze sie kierowalem takim rozumowaniem, nie wiem czy slusznie ;P

BeLikeBird

Cytat: http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,462.msg170622.html#msg170622d. prędkość broni - im szybsza broń, tym większa liczba uderzeń na gain

Sadi666

Cytat: KarlaK w 2011 10 03, 03:54:09
Zeby dostac gaina statow musi byc udana proba skilla, czyli na bojowce kazdy cios to gain stata (tak mi sie wydaje). Idac dalej tym tropem - piesci sa najlepsze do koxania statow dlatego, bo aby zabic moba trzeba zadac najwiecej udanych ciosow i dluzej walczymy z jednym mobem bez koniecznosci szukania nastepnego. Zawsze sie kierowalem takim rozumowaniem, nie wiem czy slusznie ;P

Hmm... W sensie masz na myśli walkę samymi rękawicami? Np. najlepszymi demonimi (biorąc pod uwagę to co mówił Fel o najlepszym materiale)? Przecież szpony, sztylet, kij, siekiera są zrównane. To co mówisz chyba tyczy się skilli Walka/Taktyka.

Jeśli więc gain stata (bo o tym mówimy) zależy od obrażeń, to czemu się nie koksa najlepszymi brońmi? W moim przypadku pudao zamiast sztyletu?

Karcharot

taki problem poswiecic troche czasu, zalozyc secia i sprawdzic z dokladnoscia co do sekundy?
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Sadi666

Tak. Mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż ślęczenie ze stoperem w ręku. Niech zajmą się tym bardziej dociekliwi ludzie (np. Ty, skoro to Twój pomysł).

Karcharot

ale mi to nie jest do niczego potrzebne misiu, ja wiem jak sie koxa:)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Sadi666

To podziel się tą wiedzą z nami i skończy się ten offtop :D  ;).

Tinerot

Cytat: Felnp tez caly czas zastanawiam sie czy im wiekszy dmg zadajemy to lepsze sa gainy statow :>
W statystykach to nie ma znaczenia.

Naświetlałem ten kod przynajmniej kilka razy bo gracze zawsze mają z tym problem a temat wraca jak bumerang (nowi nie wiedzą, starzy wiedzą ale już nie pamiętają skąd wiedzą). W założeniu jest tak, że broń do umiejętności +16 daje taki sam przyrost jak wyjątkowe tytanium. Na ircu ktoś mnie kiedyś opieprzał że nieprawda, sprawdziłem w kodzie i błędów nie ma, więc teoretycznie tak jest i wciąż nikt nie przedstawił dowodów że jest inaczej. Natomiast najszybszy przyrost w ogóle uzyskuje się walcząc bronią wyjątkową z tytanium z założonym ciuchem +20 i ponad to już nie ma nic.

Rodzaj broni ma znaczenie ale nie dlatego, że dwuręczną uzyskujemy wolniejszy przyrost, bo jest obliczony żeby był taki sam (tu mogą się pojawić pewne rozbieżności, ale podejrzewam, że niewielkie). Powód jest inny. Po prostu walcząc dwuręczną za chwilę skończy Ci się materiał do ćwiczeń i więcej czasu tracisz na szukanie niż ten, co bije jednorąkiem, bo faktycznie bije dłużej na 1 przyrost, ale za to cały czas z mniejszą stratą na szukanie.

Ostatecznie kwestia pięści kontra szpony kontra inne "bojówki": Przyrosty na rękawicach zostały odpowiednio ograniczone i w (nie za długich, ale jednak) testach praktycznych wychodziły +/- tak samo brońmi lekkimi. Trzeba jednak pamiętać, że pięści (rękawice) zadają małe obrażenia, więc wchodzi kwestia rodzaju broni o czym pisałem wyżej. To sobie możecie sprawdzić już sami.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Ropuch

Co do szybkości, ostrza bliźniacze, ponoć są zbyt szybkie na dobre gainy stata. Z testów, które osobiście przeprowadziłem mając dwie bojówkiL pięści i szpady, sprawa dla mnie wygląda następująco:

- Ze szpad, najlepszą bronią, do koksu stata, jest sztych exp tyt. Nie jest za szybki, nie zadaje zbyt dużego dmg, a można uderzać poszczególne słabsze mobki dosyć długo.
- Bliźniacze ostrza są odrobinę gorsze. Są świetne do koksu skilli typu taktyka/anatomia/skryto, ale staty przybywają ok. 1.5 raza gorzej niż na sztylecie
- Pięści, z mojego punktu widzenia, są najlepsze. Małe dmg, szybkie uderzenia, pozwalają uzyskać bardzo dobry rezultat.

Testy przeprowadzałem na ARENIE, więc miałem dostep do ciągłej dostawy cienkich mobów, na których się najlepiej takie rzeczy robi.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

BeLikeBird

A skoro mowa o pięściach, to jakie rękawiczki najlepiej do ćwiczeń statystyk?
Z ognistej skóry, demonie czy szpony?

(Pamiętajmy że demonie mogą być tylko wspaniałej jakości, czyli teoretycznie gorzej się na nich ćwiczy?)

emil

Cytat: Tinerot w 2011 10 03, 16:14:42
Naświetlałem ten kod przynajmniej kilka razy bo gracze zawsze mają z tym problem a temat wraca jak bumerang (nowi nie wiedzą, starzy wiedzą ale już nie pamiętają skąd wiedzą). W założeniu jest tak, że broń do umiejętności +16 daje taki sam przyrost jak wyjątkowe tytanium. Na ircu ktoś mnie kiedyś opieprzał że nieprawda, sprawdziłem w kodzie i błędów nie ma, więc teoretycznie tak jest i wciąż nikt nie przedstawił dowodów że jest inaczej. Natomiast najszybszy przyrost w ogóle uzyskuje się walcząc bronią wyjątkową z tytanium z założonym ciuchem +20 i ponad to już nie ma nic.

Chciałbym to skomentować, bo nie daje mi to spokoju.
1. Biore expowy sztylet tytanowy, bije niedzwiedzie, lanie itp. Gain taktyki co 9minut.
2. Biore cudowny sztylet +17 do umiejetnosci. Bije te same stwory. Gain taktyki co 18minut

W obu przypadkach bije niemal nonstop, bez zadnej przerwy, bo podciagam sobie moba pod nastepnego itd.

Jak na moje oko to bron magiczna jest traktowana jak zwykla zelazna. Czy sie myle ?