Zręczność PVM

Zaczęty przez BeLikeBird, 2012 01 18, 11:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

BeLikeBird

1. Czy zręczność w PVM ma wpływ zarówno na Trafienie i Uniki ?
2. Czy w PVM bierze się pod uwagę współczynnik bazowy czy modyfikowany? (zbroja, błogosławieństwo)
3. Czy w PVM obowiązuje maksymalna granica 75 zręczności ?

Tinerot

1. Tak, oba
2. Modyfikowany
3. Nie
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

spocik

Czyli lucznik w skorzance ma lepsza celnosc i uniki od lucznika np. w kolczudze na pvm?

P.S: Czy sama wartosc AR na pewno nie ma wyplywu na uniki?

Tinerot

Łucznik to jest w ogóle inna para kaloszy, ale o ile pamiętam to wciąż modyfikowany. AR, jak sama nazwa wskazuje, ma wpływ na obrażenia wejściowe a nie na uniki.

Sul

Cytat: Tinerot w 2012 01 18, 12:21:59
Łucznik to jest w ogóle inna para kaloszy, ale o ile pamiętam to wciąż modyfikowany. AR, jak sama nazwa wskazuje, ma wpływ na obrażenia wejściowe a nie na uniki.

Przerabiałem łucznika z rok temu i ma ten sam system trafień co inne bojówki :)

Tinerot

Tin sobie wróci do domu i odrobi lekcje w takim razie. W takim razie także proszę nie polegać na moich poprzednich postach, bo widzę, że mam sporo do nadrobienia. ;)

spocik

A czy woj konno w biegu tez ma minusy do trafialnosci jak lucznik?  ???

P.S: To sie tyczy solo pvm.

Pisze to, zeby pozniej mi nie zarzucali, ze pudluje jak glupi  ;)

BeLikeBird

Cytat: Tinerot w 2012 01 18, 12:06:13
1. Tak, oba
2. Modyfikowany
3. Nie
Skoro Tinerot nie jest pewny, to czy ktoś inny potwierdzi prawidłowość tych odpowiedzi?

GOB

sko ro sul nie skomentowal tego inaczej, stwierdzil tylko ze inaczej jest u lucznika to tin jest pewny tego co pisze
bleeee

spocik

Aion

skoro lucznik dziala jak inne bojowki, stad wojownik w ruchu ma mniejsza celnosc niz stojac tak samo bedac konno niz piechota ...
jakis misz masz sie porobil w informacjach
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Sul

Pisząc o takim systemie myślałem o capie na dexa, takim samym działaniu magików i skilli. To żeby Aion mógł spać doprecyzuję :) Łucznik ma takie samo powyższe jak każda inna bojówka ale ma ujemne modyfikatory za bieganie i dodatnie za strzelanie nie z konia.

Sadi666

Cytat: Aion w 2012 01 19, 15:47:11
skoro lucznik dziala jak inne bojowki, stad wojownik w ruchu ma mniejsza celnosc niz stojac tak samo bedac konno niz piechota ...
jakis misz masz sie porobil w informacjach

WTF? Co Ty za bajki opowiadasz  :o?

tomerro

Cytat: BeLikeBird w 2012 01 18, 11:57:28
1. Czy zręczność w PVM ma wpływ zarówno na Trafienie i Uniki ?
2. Czy w PVM bierze się pod uwagę współczynnik bazowy czy modyfikowany? (zbroja, błogosławieństwo)
3. Czy w PVM obowiązuje maksymalna granica 75 zręczności ?

Cytat: Tinerot w 2012 01 18, 12:06:13
1. Tak, oba
2. Modyfikowany
3. Nie

1. zgoda
2. adekwatnie do str bazowy. (testowane w pvm - trafienie zbija z modyfikowanego do bazowego, zatem modyfikator jest tylko bonusem do staminy i dodatkowym jednorazowym buforem do uniku/trafialnosci w zaleznosci co pierwsze wykonane. <prosze poprawic mnie jesli sie myle>)
3. zgoda
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

BeLikeBird

Cytat: tomerro w 2012 01 19, 23:44:40
2. adekwatnie do str bazowy. (testowane w pvm - trafienie zbija z modyfikowanego do bazowego, zatem modyfikator jest tylko bonusem do staminy i dodatkowym jednorazowym buforem do uniku/trafialnosci w zaleznosci co pierwsze wykonane. <prosze poprawic mnie jesli sie myle>)

:o ??? ??? :o
No to jak w końcu ?