Lag/Lagi po zapisie

Zaczęty przez qtu, 2012 04 15, 03:10:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

qtu

Cześć
Czy macie ten sam problem co ja? wydaje sie to mozliwe, chyba ze mam ogromny fart na ogromne lagi zaraz po zapisie servera.
Pytanie brzmi po prostu czy macie lagi po zapisie? Proba zalogowania wyglada tak jak by veryfa lezala... mija pare min kilkadizeisat sekund i dziala dalej. Dziwne prawda? podkreslam ze tylko po ZAPISANIU STANU SWIATA
<ssijwy> taly to chlopak z ostroleki
<ssijwy> ktoremu koledzy szczali do kasku jak jezdzil skuterem

Felixor

kazdy na bank zauwazyl ze ten lag wystepuje co jakis okreslony czas. Niestety u kazdego w innym momencie :( i to chyba od save'a nie zalezy
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Ger

wczesniej zaobserwowalem to co Fel, a wczoraj wlasnie zaobserwowalem lag pozapisowy, pol biedy ze to lag servera i nie wplynie na pady na pvp/pvm
Ale tak, zauwazylem, istnieje

qtu

Na tym lagu wisza tylko gracze czy caly server?

AsYlum

Cytat: qtu w 2012 04 15, 11:23:01
Na tym lagu wisza tylko gracze czy caly server?

Naprawdę nie wiem o czym mówisz, więc musiałbyś być nieco bardziej dokładny.
<uninitialized object>

qtu

Nie wiem czy to jest w ogole mozliwe. Kieyds padlem na lagach logujac sie na szarym swiacie ale to byla wina pewnie lacza.
Teraz chyba to wyglada tak ze po prostu wisi na servie wszystko i jest szansa ze zalogujemy sie i bedziemy zyc.

qtu

O wlasnie mam tego laga, veryfa wisi, minelo z 4 min od zapisu, wlasnie wisze zobaczymy jak dlugo jest 11:33
11:35 wisialem nie cale dwie minuty, mobki po zalogowaniu lezaly martwe wiec dostalem kicka a moj krasnal dalej sie z nimi tlukl?

AsYlum

Cytat: qtu w 2012 04 15, 11:36:14
O wlasnie mam tego laga, veryfa wisi, minelo z 4 min od zapisu, wlasnie wisze zobaczymy jak dlugo jest 11:33
11:35 wisialem nie cale dwie minuty, mobki po zalogowaniu lezaly martwe wiec dostalem kicka a moj krasnal dalej sie z nimi tlukl?

To akurat był pad jednego z wątków serwera, więc to nie to. Zbieg okoliczności.
<uninitialized object>

growin

na mw też jest lag pozapisowy.
wszystkie mooby wiszą, po prostu to wygląda jak przedłużenie zapisu :P
nie jest takie złe :)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

qtu

AsYlum

Chyba domyślam się o co może Wam chodzić.
<uninitialized object>

qtu

Nie wiem Asyl jak mam to opisac inaczej.
Po prostu po zapisie mialem kilka razy laga ktory trwal ponad minute, zalogowac tez sie nie dalo by wisala veryfa.
Z 3 razy tak mi sie zdazylo jakos przed zapisem albo daleko, daleko po zapisie, zazwyczaj po zapisie servera lag.

W tym czasiem moje lacze internetow hula idealnie wiec to nie z mojej strony.

AsYlum

Cytat: qtu w 2012 04 15, 23:34:28
Nie wiem Asyl jak mam to opisac inaczej.
Po prostu po zapisie mialem kilka razy laga ktory trwal ponad minute, zalogowac tez sie nie dalo by wisala veryfa.
Z 3 razy tak mi sie zdazylo jakos przed zapisem albo daleko, daleko po zapisie, zazwyczaj po zapisie servera lag.

W tym czasiem moje lacze internetow hula idealnie wiec to nie z mojej strony.

Minutę to nie może trwać, jest po prostu technicznie niemożliwe, żeby Cię serwer tyle trzymał. 1-5 sekund może, ale to tyle.

edit: jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że jesteś klasyfikowany jako używający speedhacka, wtedy będzie Cię trzymało i się nie ruszysz, ale nadal to nie ma nic wspólnego z rozłączaniem czy niemożliwością zalogowania się.

Inna sprawa, że net może Ci śmigać, a akurat połączenie do serwera niekoniecznie.
<uninitialized object>

Vorster

Tez mam czasem takie "przyciecie", nie potrafie tez podac mozliwych powodow, wczesniej tego nie mialem. Zadko sie to na szczescie zdarza.

Ger

przyciecie jest, ale serva calego i nie na pare minut tylko pare sekund