Przyszłość DM

Zaczęty przez Sakubh, 2012 04 30, 22:16:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sakubh

Ja bym grał codziennie, ale przy online=40 szukanie 1 osoby do walki trwa średnio godzinę. Aha! Zapomniałem, że teraz nie można tropić po recalu... Nie mam funu z bezsensownego biegania po 3 mapach. Kiedyś się logowałem i zawsze coś się działo.
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

Falk

Sakubh, Ari, Arkas wszyscy macie racje tylko że na tym Serwerze, gracze sa dla shardu a nie odwrotnie. Nie rozumiem dlaczego nie sa wprowadzane nowe zmiany jeżeli 80% tutejszych graczy narzeka na mechanike gry. Odnoszac sie do stat to naprawde ludzie bardzo dużo czasu poświęcali na koxanie a teraz w 2 miesiące można wbic 75/75 i zjechać bez problemu stara postac. To nie jest ułatwienie dla graczy szybsze dokoxanie stat bo cierpią na tym inni no ale cóż nie każdy poświęca swój cenny czas to i nie docenia czyjegoś wkładu . Hmm... jedyną żeczą ktora trzyma graczy na tym Shardzie to jest różnorodność która pozwala bawić się na wiele sposobów ale gdy ciągle będą wprowadzane niekorzystne dla graczy newsy to w końcu nikt nie będzie chciał grać i poodchodza gracze.

Millhaven

Skoro mogę zabić postacią 75/75 postać 9/9 to znaczy, że tamta postać 9/9 może iść grać w sapera...

dave

Przynajmniej są jakieś zmiany i coś się dzieje. Takie płacze nie maja sensu. Przecież nikt wam nie cofnie jakiejkolwiek zmiany pvp bo by musiał przyznać, że była nietrafiona, a to już by naruszyło jego ego  ;)

Zmiany w balansie nie są chyba konsultowane z nikim aktywnie grającym pvp to jest wynik taki jaki jest. Ja bym chciał żeby zmiany w balansie były wprowadzane małymi kroczkami, a nie polegały na udupianiu albo boostowaniu czegoś na całej lini.

A pk jakieś mizerne jest codziennie, tyle że mogłoby być większe. Jakbyście nie pisali żali na forum we dwoje tylko stanęli wieczorem pod portalem to byłoby pvp.

dawiss

Cytat: Arkas w 2012 05 01, 23:56:52
... będę wchodził codziennie na tą stronę i śmiał się z online na poprawę humoru... (tak właściwie to już tak robię)

Ladnie masz nasrane w bani...

Sami nakręcacie wszystkich w koło, że nie ma co się logować... Sami zniechęcacie innych, a później wylewacie żale i frustracje na forum z powodu małego online.

DzikiHL

I pomyśleć, że Arkas grał tutaj dobry kawał czasu. Tacy jak on, nakręcają takich jak ja do twierdzenia, że tacy jak on są nic nie warci.

Ogółem niektórzy tutaj myślą, że przyszli do hipermarketu całą krzyczącą rodziną na degustacje przekąsek i jeszcze opieprzają seksowną ekspedientkę, że wyrób ten jest niedobry.
Chcecie wysokiego online to ruszcie sami zadki by nam w tym pomóc. Nie chcecie, to nawet nie komentujcie.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Hexin

Z PvM ktoś nie wiedzieć czemu dąży ze zmianami wydłużającymi czas bicia przy tym samym, miernym stuffie do pozyskania. Cala rozgrywka nawet nie można powiedzieć, że jest utrudniona... ona stała się żmudna, czasochłonna, nudna, nieopłacalna. Sorry, ale bić moba przez godzinę i wyjąć z niego po 10k złota na łebka i nic poza tym to jakaś kpina i trzeba być masochistą, chorym psychicznie albo nolife'em żeby w coś takiego się bawić.
W moim mniemaniu PvM powinno być smaczkiem, dodatkiem, czymś co urozmaica grę, daje możliwość dorobienia sobie w inny sposób niż rzemiosło. Nie zaprzeczycie, że cała gospodarka na DM obraca się wokół rzemiosła i pvp. Dosłownie wszystko co potrzebne jest produkowane w 100% dzięki rzemiośle. Jedynym wyjątkiem są skórzanki, gdzie skóry trzeba pozyskać w pvm, więc jest to 50% rzemiosła. Teraz tak.. wszystko co wyprodukuje rzemiosło jest używane do ZABAWY... czyli pvp i pvm. Na pvp obrót dobrami jest 100 razy szybszy niż na pvm. Co z tego wynika? Pvm jest jedynie dodatkiem, najmniej znaczącym ogniwem w gospodarce dm, zabawą, dlatego żeby bawiło musi być przyjemne a nie coraz to bardziej utrudniane.
Co do pvp to zbyt łatwo jest stracic stuff za milion postacią 9/8 na rzecz postaci 7/7 ubranej w kamyka. Losowość trafialności i uników jest zupełnie bez sensu w tym przypadku.
Mimo, że balans pvp jest obecnie lepszy niż kiedyś, to już nie wrócą czasy kiedy to pk było od rana do wieczora z mała przerwą w porze obiadowej, bo uwalono formę ZABAWY w pvm, która trzymała wielu przy tej grze. Bo jaki jest sens ciągłego trzepania itemów na rzemiośle a potem bezsensownym pk? musi być jakaś różnorodność inaczej znudziło by się to wszystko.

PS. dziki, temat ten jest swego rodzaju apelem żeby zacząć coś działać. To ekipa powinna wymyślić co można zrobić, bo to ona jest tutaj od podejmowania decyzji. Nikt do twojego tematu o buc nie przychodził pisać "boże zgin, przenieś te gnioty do jakiegos podforum o dźwięcznej nazwie "gówno mnie to obchodzi".

Ropuch

z tym 75/75 vs 9/9 to nieźle przesadzacie.

Nie każdy chce poświęcić całe swoje życie, by skoxać 9/9. Zawsze miała występować następująca kolejność; Pierw skill, później staty, później stuff.

Jeśli 9/9 ma automatycznie zabijać 75/75 to rozumiem, że chcecie grać w kamień, nożyce, papier, a nie uo?

Zresztą, to jest w ogóle parodia. Ktoś nowy przychodzi na shard, i dostaje info: "Bez maga 8 4 8 nie pograsz, ić stont". Myślicie, że UO jest tak znakomitą grą, by zupełnie nowy gracz zrezygnował z next genowych gier, na rzecz zaznaczania makroczeków przez kolejne 4 - 5 miesięcy (Bo nikt mi nie powie, że tak łatwo skoxać 9x stata. Chyba, że zostawia UO na noc, co też niektórzy robią, by zyskać "edge" w pvp/pvm). Kox kox kox kox kox kox, a gdzie ten cholerny gameplay się pytam?

Osobiście, uważam, że potrzeba jakiś radykalnych zmian i wprowadzenia jakiegoś nowego, ciekawego rodzaju gameplayu, który przyciąnie starych i nowych graczy. Tyle.
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Ari

po takich wypowiedziach faktycznie szkoda czasu niebawem bedzie z naszej uo dobry kilku osobowy saper online ;D

Spider

Czegoś tu nie rozumiem. W pvm sprzęt niszczy się dajmy na to w 5h, w pvp pewnie z 50+ h. Twierdzisz, że pvp napędza gospodarkę, a tymczasem tam następuje jedynie zmiana właściciela sprzętu, więc z punktu widzenia ekonomii wszystko zostaje bez zmian. Zapytaj graczy pvp, kiedy ostatnio kupowali coś oprócz dupereli. Ja przyznam, że nie pamiętam. Ze 2 lata temu? W porywach pewnie nawet do 3.
Gracze przestali bawić się w pvm na większą skalę nie dlatego, że to nudne, ale dlatego, że w banku mają po 10 sztuk każdego speca i dobrych magików do wszystkiego. Z tym 10k na głowę w godzinę to też bajki opowiadasz (no chyba że chodzisz pvm np. w 2 słabo skoxanych magów, to wtedy możliwe). Woj + mag i mobki poniżej wyrma padają w jakieś 15-20 min max, więc wychodzi pewnie z 60k / h + ewentualne magiki itp.

Robinton

Mówienie, że loot pvm nie zmienił się przy wzroście mocy potworków jest albo grubą niewiedzą gracza albo populistyczną gadką będąca zwykłym kłamstwem.

Hexin

Wszystko fajnie jeśli zabija się moby na dps, wtedy możecie mieć rację, ale idąc na coś solo, albo na pvm bez demonologa/psiona bijesz smoka ponad pol godziny. Jaki z nich loot leci chyba wszyscy dobrze wiedzą. Bicie mocniejszych mobów jest dość oplacalne, ale nie bardziej niż kiedyś a sam sposob ich ubicia został mocno utrudniony.
Co do pvp spider, masz po części rację, ale zauważ, że zawsze tak było, że jest kilku graczy, którzy wychodzą tak na plus i przelewa im się stuff w skrzyniach. Większość traci na właśnie ich korzyść, tracąc po 1-3 sety dziennie. Na pvm tyle nie stracisz. Dodatkowo zbroje rozpadają się w 5h jedynie na mocnym pvm. Na solo jedna płyta z verytu starczała mi na tydzień 3-4h koxu dziennie.

Thiass

Co do tego 75/75 jedzie 9/9....

Oczywiscie gracz na stacie 7/6 ma szanse zabic woja 9/9!
Jest to akurat bardzo dobra sytuacja... tyle ze
Albo ten woj 9/9 musi totalnie zlamic, albo ten 7/6 musi grac o wiele lepiej od tego 9/9
To ze gosc szanse ma to akurat dobre, to ze musi byc od ciebie sporo lepszy zeby to zrobic to tez super.
Dziwi mnie podejscie ludzi "mam 100/90 wiec teraz chce naciskac i zabijac kazdego"
W uo liczy sie skill (niestety przez euo mniej niz kiedys) ale jednak
Z mojej perspektywy... Woj 7/6 czy tam mag z 6x str to mnie moze najwyzej polaskotac a ja sie przez niego poprostu przejade  :)
Tylko pamietajcie ze mozna miec i 100/100 a biegajac w kamyku to mozna najwyzej... no wlasnie biegac  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Felixor

Albo mozesz miec dupne staty ale nosic magika jak ja i rownac poziom :P
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Raaban

Albo można mieć berka. I być nie możliwym do zabicia przez 2 magów (ofc jak berek myśli i sam w ściane płaczu nie wpada)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)