BM - jaka podklasa magiczna?

Zaczęty przez Sadi666, 2012 07 12, 16:21:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sadi666

Ktoś coś chciałby dodać jeszcze coś? Panie i Panowie, podzielcie się swoją wiedzą i opinią z innymi :). Naprawdę by mi to pomogło.

Raaban

Musisz też brać poprawkę na to że w większości głosowały osoby które w życiu BMA nie miały.
Więc mogli słyszeć, może im się wydawać bądź tak uważają że dana klasa na którą zagłosowali jest najlepsza.
Więc ja też bym się tak całkowicie nie opierał na tej ankiecie ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Rey

To prawda ja zaglosowalem na psionika. ^^
Raaban skarżypyto. ;)
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

ethanoll

Ja głosowałem na szamana, a tak się akurat składa, że grałem takim bitewnym niegdyś.
Nie podzieliłem się dotąd opinią dlatego, że Sadiego interesuje taka pod kątem pvp i pvm. A takiej sobie nie wyrobiłem.
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Gorgian

Ja statnio skoxalem bma mam Psionika i powiem ze w pvm miazga mozna zabic sporo mobkow mocnych samemu trzeba sie pomeczyc ale daje rade
w pvp sie jeszcze nie wypowiem bo niedawno co skoxalem bma i nie moze sie wypowiedziec na ten temat :]

Jasmine

ja Gralem BM-Szamanem (bez medyty, ale tego nie polecam :P), i powiem ze całkiem ladnie to szlo, Naturka co prawda tylko 8% blessa ale jednak masz dalej exp ohii a nie magiczna, przy slabych statach i resie szyszka calkiem dobrze tankuje. a jak sam klatujesz to ent tez pomaga, dodatkowo gniew natury pomaga bic moby na dps (szyszka/ent + laga + pszczoly i calkiem niezle to schodzi), jezeli chodzi o solowanie czegosc typu smok to nie pomoge bo resa nie mialem wbitego;[

a co do BM bez udzro, to mobki typu fanatycy sa strasznie upierdliwi, bo tak sobie odpalasz makro na bandaz i leci, a co chwile leczyc z czaru jest upierdliwe ;] mi sie osobiscie nie chcialo.

Sadi666

Cytat: Gorgian w 2012 07 16, 21:53:19
Ja statnio skoxalem bma mam Psionika i powiem ze w pvm miazga mozna zabic sporo mobkow mocnych samemu trzeba sie pomeczyc ale daje rade
w pvp sie jeszcze nie wypowiem bo niedawno co skoxalem bma i nie moze sie wypowiedziec na ten temat :]

Tak, Gorgian, ale chodzi mi o uzasadnienie :). Czemu Psion, jakie czary najbardziej pomagają itd. Czemu nie demo np :)?

Papa Smerf

Graj tym co Ci sie podoba i w czym sie dobrze czujesz, a nie tym co polecają Ci inni. Bądź oryginalny i przede wszystkim samodzielny.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Guardian

Cytat: Papa Smerf w 2012 07 18, 07:55:19
Graj tym co Ci sie podoba i w czym sie dobrze czujesz, a nie tym co polecają Ci inni. Bądź oryginalny i przede wszystkim samodzielny.

Jakby się nie słuchał to do dzisiaj by bez medyty zapierniczał :P

Papa Smerf

"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Sadi666

Lubiłem :). Nie narzekałem i polecam brak medyty w połączeniu z nekro. Po prostu mi się znudziło i chcę coś innego zrobić :).

I tak będę grać tym co mi się podoba - chciałem poznać opinię innych :).

GOB

a nikt nie wspomnial o czystym BMie, bez podklasu, zmiesci medyte i resa i bandarz :).
bleeee

Raaban

I ubije tyle samo co bm z klasą, może troche dłużej ale dużo taniej ;)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

spocik

BM z leczeniem ssie, bo czary przerywaja bandaz, medyta przerywa bandaz, czesto w trakcie leczenia bandazem musisz rzucic jakis czar, co rowniez przerywa leczenie. Mialem taka postac dwa razy i jest to wygodne na mobki, ktore nie zjada hp do 50%, bo na cokolwiek mocniejszego sie nie sprawdzi. Mi na mass pvm bardziej oplacalo sie rzucic in vas mani, ktore castowalem duzo szybciej, niz leczenie bandazem, a zmedytowanie many to kwestia momentu, nawet bmem.

No ale jak kto uwaza. Super sie na bandazach czysci lochy, ale raczej nic powazniejszego. Jest to wtedy kiepski wojownik, ktory nie ma z magiem wiele wspolnego - kazda czynnosc maga przerywa leczenie bandazem.

P.S: 7 sekund leczenia to jednak sporo, zwlaszcza kiedy jest goraco.

Raynar

BM to wogole slaba klasa ani to woj ani mag ktory ma tylko fajna toge ze szkoly magii i bron jako rekwizyt. Sa inne klasy lepsze na PVM i PVP. Bylby moze ok gdyby nie zajmowal tyle slotow takto szkoda marnowac na BM czasu  ;).