Dream Masters: Reunion

Zaczęty przez Tovarn_mocarz, 2012 07 31, 00:21:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sul

Możliwe, że mylę ci z inną osobą, w takim przypadku przepraszam, ale czy ty Tovarn zanim dostałeś bana nie krzyczałeś jakie to DM jest gówniane, nie podcierałem sobie tyłka innymi graczami i nie chamiłeś do ekipantów? Po dostaniu bana nie powiedziałeś jaki to burdel na DMie zrobisz, jak to się strasznie zemścisz a my będziemy płakali?

Jeżeli to byłeś ty, to zgadnij co. Możesz się pocałować w trąbke, nikt nie poświęci swojego czasu aby przywracać ci konto i postać. Nie bardzo cię tu chcemy :)

Jeżeli to nie byłeś ty, to musisz sobie zdawać sprawę że masa ludzi dostała bany za skandaliczne zachowanie, brak jakiegokolwiek klimatu, uprzykrzanie życia innym, wykorzystywanie bugów, które BARDZO wpływały na jakość rozgrywki. Pewnie, są tam też osoby, które dostały bana za bierne makro a teraz już nie banujemy. Ale odbanowanie wszystkich, spowoduje nawrót elementu, którego ludzie tutaj nie chcieli i który został usunięty. 

Tovarn_mocarz

Łaaaał, ale ty jesteś :D Strażnik teksasu normalnie :D
Już na wejściu pisałem o takich kozakach, co nie negocjują z terrorystami :D
Sypiesz oskarżeniami - pokaż logi, to pogadamy. Ale obaj wiemy, że połowa tego Twojego gadania jest wyssana z palca.
Używaj 1os. l.p. To jest temat również dla graczy, a Ty swoim postem stawiasz się na pozycji reprezentanta całej społeczności. Chyba że cierpisz na schorzenie dwubiegunowe. Wtedy zwracam honor.
"Skandaliczne zachowanie, uprzykrzanie życia innym" Tak, w dzisiejszych czasach każdy od samego początku musi mieć najlepiej. Jeszcze raz powrócę pamięcią do czasów świetności DM, kiedy wpierdziel pod portalem bez słowa i utrata kilofa z kalcytu były obligatoryjne. Nikt nikogo nie zgłaszał, nikogo nie zaskarżał, tylko koxał, żeby móc grać pvp i się zemścić. To się sprawdzało, bo online był 200. Potem wymyśliliście karanie i banowanie za PK, każdy nowy poczuł się jak król i tylko czekał, żeby go jakiś red zabił go na koxie rolnictwa, żeby móc wysłać 10 GMpagów i truć dupsko na IRCu. Teraz macie online 20 i dalej twierdzicie, że polityka serwera jest słuszna. Jaki jest dla was tego wyznacznik? Skąd wiecie, że robicie dobrze, skoro nikogo nie słuchacie? Przecież "GM ma zawsze rację".

Papa Smerf

Postac 6/6 to kwestia 4-5 dni. 7/7 to jakis kolejny tydzien. Moze w miesiac się z 8/8 nie wyrobisz ale w 5-6 tygodni spokojnie.

Moim subiektywnym zdaniem Twoja agresywna postawa w forsowaniu tego pomysłu skazuje Cię na niemalże pewne fiasco. Albo zmienisz postawę, albo daruj sobie i idź na plażę.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Sul

Cytat: Tovarn_mocarz w 2012 07 31, 10:48:59
Łaaaał, ale ty jesteś :D Strażnik teksasu normalnie :D
Już na wejściu pisałem o takich kozakach, co nie negocjują z terrorystami :D
Sypiesz oskarżeniami - pokaż logi, to pogadamy. Ale obaj wiemy, że połowa tego Twojego gadania jest wyssana z palca.
Używaj 1os. l.p. To jest temat również dla graczy, a Ty swoim postem stawiasz się na pozycji reprezentanta całej społeczności. Chyba że cierpisz na schorzenie dwubiegunowe. Wtedy zwracam honor.
"Skandaliczne zachowanie, uprzykrzanie życia innym" Tak, w dzisiejszych czasach każdy od samego początku musi mieć najlepiej. Jeszcze raz powrócę pamięcią do czasów świetności DM, kiedy wpierdziel pod portalem bez słowa i utrata kilofa z kalcytu były obligatoryjne. Nikt nikogo nie zgłaszał, nikogo nie zaskarżał, tylko koxał, żeby móc grać pvp i się zemścić. To się sprawdzało, bo online był 200. Potem wymyśliliście karanie i banowanie za PK, każdy nowy poczuł się jak król i tylko czekał, żeby go jakiś red zabił go na koxie rolnictwa, żeby móc wysłać 10 GMpagów i truć dupsko na IRCu. Teraz macie online 20 i dalej twierdzicie, że polityka serwera jest słuszna. Jaki jest dla was tego wyznacznik? Skąd wiecie, że robicie dobrze, skoro nikogo nie słuchacie? Przecież "GM ma zawsze rację".

Pozwolę sobie uśmiechnąć się pod wąsem w odpowiedzi na twój post.

Lepszy online 20 z graczami, którzy grają tu dla przyjemności i odgrywania, niż online 200 ze 198 botami koxającymi by móc iść się bić na dobrym pvp lub wyrzynającymi się pod portalem z "lolem" na ustach :) - Aczkolwiek nie żebym był przeciwnikiem pvp i pk a zwolennikiem muminowa! Wszystko z umiarem i dobrym smakiem :)

Tovarn_mocarz

Sul, takimi postami to możesz nowych bajerować ;]. Z tego co piszesz wynika, że projekt Dream Masters był kompletną klapą. 200 debili na biernym makro. Dopiero seria banów i blokad oczyściła serwer, aby po 10 latach, pod nazwą Dziedzictwo Mistrzów, mógł w końcu poszczycić się wysokim poziomem klimatu przy online 20.
Może cię z kimś mylę, ale chyba graliśmy razem jeszcze pod starym szyldem. Ludzie nie są tacy zerojedynkowi, jak próbujesz ich przedstawić. Każdy, kto pograł tu dłużej niż pół roku wie, że pvp i klimat się nie wykluczają.
Istnieje jeszcze jedna opcja - ty należysz do tych płaczących na ircu i ślących GMpage. Teraz, kiedy jesteś już ekipantem, możesz powziąć słodki odwet na swoich katach i oprawcach. Wykaż się dorosłą postawą i spójrz realnie. Bawicie się w domek. Dobre eventy gromadziły po 40-50 osób, a teraz nawet tyle sie nie loguje. DM może umrzeć każdego dnia, a upadek obejdzie się bez echa.
Wciąż nie odpowiedziałeś mi z jakiego korzystacie wskaźnika weryfikującego słuszność waszych posunięć. Czyżbyście po prostu takowego nie mieli i nie interesowali się nastrojami graczy?

6/6 w 4-5 dni? W sensie, że 120h nieprzerwanego kopania rudy i łowienia rybek, czy normalnego grania? Z chęcią się dowiem jak teraz wygląda kox.

Soszek

CytatDobre eventy gromadziły po 40-50 osób, a teraz nawet tyle sie nie loguje.

Wczoraj online był pod bliski osiągnięcia 50 osób.
"Knowledge demands sacrifice."

Papa Smerf

Normalnie. Nie masz pojecia o aktualnej mechanice na serwerze, a tyle krytyki leje się z Twoich postów.

Tovarn_mocarz

Soszek:
Przy takim wyniku to chyba już szampana otwieracie :D.
Nie wiem jak Ty, Soszek, bo Ciebie nie pamiętam, ale Asylum jest tutaj od kiedy sięgam pamięcią i mam nadzieję że wie, że online 50 przy tak rozbudowanym shardzie, to nie powód do radochy.

Papa Smerf:
A co ma mechanika do onlinu? I gdzie krytykuję mechanikę? Znowu muszę poprosić o cytaty, których oczywiście nie uzyskam.
No i zamiast opisać mi aktualny system koxu, wolałeś się wypiąć tyłem. To bardzo dojrzała postawa.

Moderator powinien reagować, gdy ktoś próbuje wsadzić komuś w usta słowa, których nie wypowiedział. A nie tylko wtedy, kiedy użyję wulgaryzmu.

Tinerot

Naprawdę wracaj skąd przyszedłeś, skoro jesteś przekonany, że globalny spadek online polskiej sceny UO to wynik jakichkolwiek zmian - czy to mechanicznych, czy posunięć że tak to nazwę "porządkowych". DM i DM II przez większość swojego istnienia (wyłączając kilka pierwszych miesięcy i okresy przy-downowe) wyznaczały górną granicę online, czasem razem z CL, czasem z MW, ale bez względu na okres te wartości oscylowały wokół najwyższych w Polsce.

Jest bardzo niewiele osób, którym osobiście zdjąłbym bana. Jeśli im zależy, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się osobiście zgłosiły do administracji. To byłby nie pierwszy i zapewne nie ostatni przypadek. Nie widzę żadnej potrzeby, żeby przeprowadzać tego typu globalną akcję i wpuszczać z powrotem choćby część plebsu, który przez tyle lat wspólnie odsiewaliśmy.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Soszek

CytatSoszek:
Przy takim wyniku to chyba już szampana otwieracie .
Nie wiem jak Ty, Soszek, bo Ciebie nie pamiętam, ale Asylum jest tutaj od kiedy sięgam pamięcią i mam nadzieję że wie, że online 50 przy tak rozbudowanym shardzie, to nie powód do radochy.

A ja Ciebie pamiętam. ;) Musiałem sprostować nieprawdę którą napisałeś w swoim wcześniejszym poście.

Cytat[...]Następnego dnia po moim zbanowaniu założyłem sobie 3 konta w ciągu 2h. [...]

Skoro założyłeś sobie aż 3 konta, możesz grać na jednym od początku. Gdybyś poświęcił tyle czasu na koks ile na pisanie postów, trochę byś się dokoksał. ;)
"Knowledge demands sacrifice."

Wol

ja bym przywrocil wszystkich oprocz niego  ::)

Zyzio

Sul jako dyplomata i ekipant nie moze byc bardziej bezposredni wiec zrobie to za niego kosztem ostrzezenia, bo chociaz nawolujesz do rzeczowej dyskusji to twoja merytoryka raczkuje:

Zyjesz w jakims wyimaginowanym swiecie sprzed dekady, gowno wiesz o obecnych realiach koksu do tego wypowiadasz sie roszczeniowym tonem wszechwiedzacego gimbusa. Zrozum ze zwyczajnie belkoczesz a twoje rozwiazanie to zadna propozycja tylko placz o przywrocenie twojej postaci. Do tego tak swiecie wierzysz w swoje racje ze moglbys chodzic za raczki z Ainnem  8) Nie pouczaj moderatorow, nie pouczaj graczy, czytaj posty innych i co najwazniejsze - czytaj swoje. Jak grasz tak jak zachowujesz sie na forum to nie dosc ze automatycznie wierze w slusznosc twojego bana to na dodatek w razie jego zdjecia pierwszy zrobilbym trapke zeby tluc cie do slabej duszy  ;D

***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Tovarn_mocarz

Tinerot, w swoim pierwszym poście napisałem:
"Shard był wtedy chlubą polskiej sceny MMORPG. Pierwsze lata działalności DM II również stawiały nas w czołówce. A od dwóch-trzech lat to już równia pochyła. Tym, którzy nie zgadzają się z powyższym, proponuję spojrzeć na liczby. Gdy to piszę, jest online 21. Sięgnijcie pamięcią wstecz, gdy taka ilość graczy była tylko o 4-5 a. m. Nie tęskno Wam do tego stanu? Załamuję ręcę, widząc ile skryptogodzin zostało wpakowanych w serwer, a jak mało osób z tego korzysta. DM jest cieniem samego siebie. Oczywiście wiem, że inne serwery też cienko przędą. Ale w DMce tkwi potencjał, który zawsze pozwalał się jej wybić na szczyt. Czemu na niego nie wrócić?"

Nie uwierzę, że przeczytałeś to, a potem napisałeś swój post ;].
Czy DM dalej wyznacza górną granicę?
A czy jeśli tak jest to uważasz, że to wystarczy? Nieważne, że na 2 kontynenty jest 20-30 graczy, ważne że u nas jest najwięcej?
DMka to bardzo fajny produkt, ale nawet taki trzeba reklamować. Wy wychodzicie z założenia, że ludzie powinni walić do Was drzwiami i oknami. A jeśli nie walą, to nic się nie stało, bo przecież można super odgrywać barda-niziołka grając na harfie w pustym banku.

Zyzio, bawisz mnie ;] Twoje quasi-inteligentne wypociny to ton którego najbardziej nie lubię. Śmieszne groźby, jakieś poczuwanie się do wyręczania GMów. To nie jest fejsbuk, Sul ci lajka nie wstawi. Chociaż zgaduję, że inne rzeczy od Sula połechtałyby cię bardziej.

Edit: Soszek, o której godzinie? Zrób screena, jak następnym razem będzie "prawie pod 50" ;]

Papa Smerf

Ja bym temu Panu już podziękował i dał do pary bana na forum.
Ten Pan jak widać to typowy przykład forumowego trolla.
Ten Pan jak widać to typowy przykład dna elokwencji, która pląsa pośród mądrych słów wiejąc łajnem.
Ten Pan jak widać nie jest w ułamku osobą, z która warto wymieniać nawet obelgi na publicznym forum.
Bo ten Pan jest po prostu bijącym pianę typem, którego nikt nie pamięta lub pamiętać chyba nie chce.

Pozdrawiam,

Bez poważania,

Papa

Zyzio

Fajny jest, ja bym go zatrzymał. Dawno nie było na forum takiego trolla z misją  ;)
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html