Nie działająca auto mapa.

Zaczęty przez el, 2012 09 04, 11:46:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

el

Automapa została ściągnięta ze strony DM. Kiedy została zainstalowana, pokazało się okienko, w którym można było wybrać 4 opcje. Jakieśtam atlas map, cośtam, cośtam i cośtam :). Następnie pokazało się okienko, w którym automapa pobiera pliki ze strony uoam.net. Zajmuje to zbyt długo, więc klikam zwykle cancel download. Kiedy klikam start wyskakuje coś takiego: Try again later. You need to download full automap.

Właśnie zauważyłam, że nawet jak ściągneło pliki, nadal jest ten sam komunikat.

AsYlum

Automapa umarła parę lat temu. Od 2009 roku, albo i 2007 autor zarzucił projekt. Dopóki działała domena można było pobrać i używać. Widzę, że domena wygasła więc pewnie usunę w ogóle uoam z plików. Obecnie można jej używać jeśli ktoś Ci prześle paczkę plików.
<uninitialized object>

el

W porządku zatem tak zrobię. Dziękuje za odpowiedź :).

DzikiHL

http://half-life.elsat.net.pl/uo/
ściągnij plik uoam.rar
Postępuj wedle pliku czytaj-mnie

Powered by #help-dm
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

SiS

Jakiś czas temu również pobieralem z podanego przez Dzikiego linku plik i mapa działa.
Jednak nie doszukalem sie tam pliku "czytaj mnie" czy innej isntrukcji, jednak jest ona banalna.

Całość wrzucasz bezposrednio do folderu z grą i odpalasz uoam.exe .
Po wcisnieciy play auto map po kolei wciskasz  ok->ok->cancel i tak kilka razy, a poznie to standardowo sekstans i kalibracja.

Ared

Cytat: SiS w 2012 09 05, 08:35:02
Jakiś czas temu również pobieralem z podanego przez Dzikiego linku plik i mapa działa.
Jednak nie doszukalem sie tam pliku "czytaj mnie" czy innej isntrukcji, jednak jest ona banalna.

Całość wrzucasz bezposrednio do folderu z grą i odpalasz uoam.exe .
Po wcisnieciy play auto map po kolei wciskasz  ok->ok->cancel i tak kilka razy, a poznie to standardowo sekstans i kalibracja.

Aa ty się tak z cwaniłeś, ja zazwyczaj wrzucałem do osobnego folderu i potem podpinałem pliki map z folderu z grą żeby mapa miała na czym bazować.
Ale poza tym też nie mam problemów z mapą, mam przygotowane pliki tyle co wypakować i uruchomić trzeba.

Papa Smerf

Przy właściwym wskazaniu klienta gry i wrzuceniu katalogu mapy do katalogu gry nie jest potrzebna kalibracja. Mapa od razu zaczyna właściwie śledzić gracza.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Aion

Cytat: Papa Smerf w 2012 09 05, 10:27:19
Przy właściwym wskazaniu klienta gry i wrzuceniu katalogu mapy do katalogu gry nie jest potrzebna kalibracja. Mapa od razu zaczyna właściwie śledzić gracza.

hmm pamietam, ze zawsze mi tak dzialalo ale kilka lat temu przestalo, bo w ogole linkowanie clienta do mapy powodowalo, ze mapa nie widziala w ogole "gry", tlyko czarne pola, trzeba bylo wrzucic calosc do folderu z gra i wtedy bylo ok.
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit