Empatia

Zaczęty przez Phoenix, 2012 09 24, 23:33:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felixor

Oj tam, ja juz posiedzialem tyle ze sie nauczylem ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Ropuch

Ja chyba jestem zbyt nieogarnięty, by umieć korzystać z bugów  ;D
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Phoenix

Ja juz pisalem ze banshee ma bugi, jednakze niektore zeczy ciezko okreslic tej klasy jako bug, specyfika gry ta postacia i tak jest bardzo trudna wiec dlatego uwazalem ze nie jest to zadne przegiecie, nadal gram ta klasa i sie zastanawiam czy to co robie na PvM na roznych mobach jest lub nie jest karalne.
Gdy sie chcialem cos dowiedziec od Sula ktory stworzyl ta postac, nie raczyl mi udzielic pomocy dotyczacej tej klasy. Nie wiem czemu Mae zwalasz to na mnie ze to ja jestem tym "zlym". Patrzac twoim rozumowaniem, ta klasa by byla najbardziej nieudaczna na serwie pod wzgledem PvM i PvP.
Juz napisalem wczesniej jezeli czegos sie nie wie czy jest karalne robi sie to, porownujac  to do religii , dokad grzeszysz w nieswiadomosci to nie jest to grzech.
Chce ci przypomniec ze ta klase maja nieliczne osoby na serwerze i nie wiem po co robisz z tego taki szum, przemysl to na spokojnie i postaw sie w mojej sytuacji.

Pozdrawiam

Raaban

Nie no jasne, oddawanie po 300 dmg w kamiennego smoka to specyfika klasy. LOL :D
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

mae

Cytat: Phoenix w 2012 10 04, 22:00:02porownujac  to do religii , dokad grzeszysz w nieswiadomosci to nie jest to grzech.
Nie. Religia (katolicka przynajmniej) jest akurat pod tym wzgledem taka sama, jak DM czy prawo polskie. Jesli popelniasz grzech w skutek nieznajomosci praw religijnych (10 przykazan etc.), ktore mogles poznac w przeszlosci, to jest to grzech posredni dobrowolny i pojdziesz do piekla ;) Dlatego Kosciol Katolicki uwaza pogan za grzesznikow i w przeszlosci toczyl wielkie "batalie" w celu nawracania niewiernych i ratowania ich przed pewna zguba u szatana. Jesli ktos ma mozliwosc oswiecenia, a nie korzysta z niej (chocby przez lenistwo), to placi u Boga przy kazdym tego nastepstwie.
To zrodlo wyjasnia mechanizm: http://www.nawracajciesie.xaa.pl/czytelnia/arykulypolecone/216-grzechy-niewiadomoci.html

Ludzkosc stworzyla swiat, w ktorym glupota nigdy i nigdzie sie nie oplaca. To dobrze ;)

Phoenix

Cytat: Raaban w 2012 10 04, 22:18:38
Nie no jasne, oddawanie po 300 dmg w kamiennego smoka to specyfika klasy. LOL :D

LOL to cie zrobil nie masz nic do powiedzenia madrego a sie udzielasz, nie sprawdziles tego dokladnie a piszesz to co ci pasuje(do Raabana). Wyjęte z książki "Trzy okresy życia wewnętrznego".
To wszystko tlumaczy kierujesz sie ksiazka a nie biblia, nie warto kierowac sie ksiazkami pod wzgledem religijnym, nie mowia calej prawdy mowia to co ma odpowiadac czytelnikom i ci odbiorcy beda sie tym kierowac, dla mnie to wiarolamstwo.
Co do samej ksiazki nie mam zielonego pojecia o autorze i jej przekazie moge sie mylic lecz nie sadze.

mae

Jestes ignorantem religijnym, bo odrzucasz wiedze, jaka ci sie objawia. Ale prosze bardzo:
Cytat3M.4,27    A jeżeli jakiś człowiek z prostego ludu zgrzeszy nieświadomie,
         wykraczając przeciwko jednemu z przykazań Pańskich, których przekraczać
         nie wolno, i ściągnie na siebie winę,
4,28    a potem uświadomi sobie swój grzech, który popełnił, złoży jako
         swoją ofiarę kozę,
         samicę bez skazy, za swój grzech, który popełnił;
4,29    położy rękę swoją na głowie ofiary za grzech i zarżnie to zwierzę ofiary
         za grzech na miejscu, gdzie się składa ofiary całopalne.
4,30    Kapłan weźmie nieco z jej krwi na swój palec i rozmaże ją po rogach ołtarza
         całopaleń, resztę zaś jej krwi wyleje u podstawy ołtarza.
4,31    Wszystek zaś jej tłuszcz usunie, tak jak się usuwa tłuszcz z ofiary pojednania,
         i spali go kapłan na ołtarzu jako woń przyjemną dla Pana. Kapłan dokona
         za niego przebłagania i będzie mu odpuszczone.

Zyzio

"...Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych przez dolinę ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek.
I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę..."

Toz to kwintesencja regulaminu DM  8)
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Felixor

Mae czy dokonasz za mnie przeblagania i odpuscicie mi moje grzechy? Jak juz zapewne zauwazyles ja powaznie pokutuje ;)
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."

ubee

Cytat: Felixor w 2012 10 05, 07:05:04
Mae czy dokonasz za mnie przeblagania i odpuscicie mi moje grzechy? Jak juz zapewne zauwazyles ja powaznie pokutuje ;)
Tobie potrzebny jest dobry egzorcysta polecam Ks dr hab Piotra Natanka

Maelui

czytajac ten temat stwierdzam ze mamusia miala racje twierdzac ze dm to sekta...wtf ja sie pytam? z takimi tekstami nadajecie sie do batalionu moherowuch beretow w tczewie.  nie mozna przyrownac lamania regulaminu do dogmatow wiary. regulamin jest jasny prosty i klarowny. niuanse katolicyzmu zostawcie ksiezom i wiernym ciemnym owieczkom.  bo zdaje mi sie ze tez popelniliscie grzech..?  bul zapis o nie mieszaniu rzeczy doczesnych  i swieckich z swietymi. a ty mae albo konsekwentnie wykonujesz swoja prace i sprawiedliwie podle uczynku albo daj sobie spokoj z gnebieniem nieswiadomych. po dm biegaja gorsze lole i z nimi nikt nic nie robi bo regulamin nie przewiduje kar za glupote.... *wkurw*

Ropuch

Maelui ma rację. Coś trochę nie tak, jeśli przechodzimy z bugów banshee do jakiś rozmówek o piekle i dogmatach wiary.

Czy DM to jakiś odłam Ruchu Czystych Serc, albo kółka neofitów? xD

Felixor

Nie traktujecie tych przenosni i porownan zbyt powaznie? ;) wydaje mi sie ze te porownania byly dosc ironiczne ;)

Ropuch