Wierny - gornictwo i drwalstwo

Zaczęty przez Aion, 2013 01 18, 11:53:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aion

Moje pytanie jest takie:
jaki jest powod, dla ktorego te skille sa zabronione?
Ze wierny nie moze rabac drwa ani machac kilofem bo to ujma na honorze ?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

dawiss

A dlaczego nekromancja blokuje demonologie, a wampir nie moze byc psionikiem no i dlaczego nie moge byc magiem w plycie z mieczem, czemu nie moge miec gornictwa magiem itd. itp.

Aion

Cytat: dawiss w 2013 01 18, 12:01:01
A dlaczego nekromancja blokuje demonologie, a wampir nie moze byc psionikiem no i dlaczego nie moge byc magiem w plycie z mieczem, czemu nie moge miec gornictwa magiem itd. itp.

czemu nekromancja blokuje demonologie? - a blokuje ? nie wiem - to nie ten watek moim zdaniem :P
Wampir nie moze byc psio - a tego tez nie wiem - zakladam, ze mchanika?
Mag w plycie - no to oczywiste
Mag moz byc drwalem.

Dawiss Twoje odpowiedz jest nie-do-rzeczy(na), piszesz o skillach bojowych a ja jakis tam - zapchaj dziure w skill-liscie.

Co ma psionik, demonolog do gornika i drwala?

dawiss

Cytat: Aion w 2013 01 18, 12:03:10

czemu nekromancja blokuje demonologie? - a blokuje ? nie wiem - to nie ten watek moim zdaniem :P
Wampir nie moze byc psio - a tego tez nie wiem - zakladam, ze mchanika?
Mag w plycie - no to oczywiste
Mag moz byc drwalem.

Dawiss Twoje odpowiedz jest nie-do-rzeczy(na), piszesz o skillach bojowych a ja jakis tam - zapchaj dziure w skill-liscie.

Co ma psionik, demonolog do gornika i drwala?

Aion ktoś wprowadzając tą zmianę chciał dać coś za coś... I sam sobie odpowiedziałeś - mechanika.

On

Pomijając że to bzdurne założenia, bo mechanicznie skill jak drwalstwo czy górnictwo nie ma żadnego wpływu na postać w walce. Co innego blokady innych szkół magicznych, bo takie połączenia dają dużo bonusów...

Ja mam prośbę, niech ekipa jeszcze raz przemyśli zasadność takiego ograniczenia. Podpieranie się klimatem od razu możemy wrzucić między bajki, bo jak wiemy, np wierny Storna bez skilla górnictwo jest trochę słaby klimatycznie.
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Aion

jestem w stanie pojac ukrywanie, zakradanie, tropienie (juz mniej ale niech bedzie , ze to skill pvp wiec niech bedzie ograniczenie), oswajanie, woz (tego i tak wierny nie pomiesci), zatruwanie tez jestem w stanie zrozumiec (tez jako skill pvp)...
no to wlasnie w przypadku drwala i gornika - tego nie rozumiem.

Ciezko nawet mi wykreowac argument :)

Estel

Klimat niema tu nic do rzeczy ! Chodzi o ekonomie i samowystarczalność. No i o wybór - bless, prot, avatar, młot bogów, cios tarcza itd czy sam sobie nakopie rudy na zbroje (i pokoxam sile w bezpieczny sposób, puszczając makro i oglądając film ;] )

On

Jaką ekonomie Estel? Tą która od dawna leży i kwiczy? Proszę cię, ekonomia DM umarła dawno temu.

dawiss

Cytat: On w 2013 01 18, 12:41:58
Jaką ekonomie Estel? Tą która od dawna leży i kwiczy? Proszę cię, ekonomia DM umarła dawno temu.

Więc kox... bezpieczny kox afk.

On

No i? To zabrońmy górnictwa i drwalstwa berkom, bo też mogą tak koxać sobie jeden z statów bezpiecznie. I wilkołakom/behemłotom. I ogólnie każdemu wojownikowi, bo może koxać str bezpiecznie. Argument tak idiotyczny, że aż mi wszystkie witki opadły...

Felixor

To jaki sens bedzie miec pure puche?
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Muzyk

Odblokowalbym mozliwosc gornictwa i drwalstwa dla wszystkich. Jestem magiem i nachodzi mnie chec napier* kilofem z skale to biore kilof i ide. Jako mag nie utrzymam kilofa czy co?
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

On

Cytat: Felixor w 2013 01 18, 13:17:12
To jaki sens bedzie miec pure puche?

A jest w ogóle sens mieć pure puchę?

Aion

Cytat: Estel w 2013 01 18, 12:32:19
Klimat niema tu nic do rzeczy ! Chodzi o ekonomie i samowystarczalność. No i o wybór - bless, prot, avatar, młot bogów, cios tarcza itd czy sam sobie nakopie rudy na zbroje (i pokoxam sile w bezpieczny sposób, puszczając makro i oglądając film ;] )

przestan :), ekonomia nie ma tu nic do rzeczy :)
pure pucha nie istnieje - tym sie zwyczajnie nie da biegac.
Zablokowanie drwalstwa i gornictwa jest po prostu zablokowaniem fajnych skilli, ktore wojownik moze miec.
Sorry nie kazdego bawi goowanie albo muzykalnosc albo malarstwo

shyna

tez bym sobie pokopal magiem.