zablokowałem sie

Zaczęty przez strzelec7221, 2013 02 11, 20:52:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

AsYlum

Cytat: strzelec7221 w 2013 02 11, 22:35:50
mam Xp zainstalowałem od nowa bo miałem pliki już ściągnięte tylko clienta i pliki mapy od nowa ściągałem, a teraz spróbuje wszystko od nowa ściągnąć i zainstalować. Właśnie i czemu jak UOPatch włączam to mi nie patchuje...? To nie musi się patchować? Już instalowałem tą gre 100000x za każdym razem inaczej żeby się z Patchowało lecz wkońcu gra zaczeła mi trybićbez tego patchowania i nie wiem czemu tak jest... Po prostu na tą chwile nie może jakiś GM mi wbić na konto i pójść na przykład do Yew/Skara lub Brit?

Tutaj jest napisane co należy zrobić: http://www.dm-uo.pl/instalacja-uo/

Jakiś gm nie może Ci się wbić na konto bo tego nie robimy. I nikt nie będzie za Tobą biegał i co chwilę przenosił Cię w inne miejsca, bo zbyt duża część mapy została  zmieniona. Proszę przeczytaj instrukcję i wykonaj ją krok po kroku.
<uninitialized object>

strzelec7221

ja i tak tylko rzemiosło robię tylko chciałem do skara dojść bo ktoś mi powiedział że kogi mogę tam kupić ;/ instalowałem i jeden kij.. Zdaje sobie sprawę, że was "*!*", ale co ja poradzę... Soszkowi napisałem więcej w tym temacie. Np dzisiaj zostałem ** z chaty na noc bo mamie coś "*!*"...

growin

...

A mógłbyś "nie kląć"?

Oczekujesz pomocy, to szanuj innych :)

Szczerze mówiąc - podejrzewam, że coś zrobiłeś źle ^^

Jeśli przerywa Ci patchowanie za wcześnie, możesz odpalić uopatch albo client.exe z katalogu, często wtedy kontynuuje upgrade.
Zmieniłeś adres tak jak w podanym przez Asyla linku?
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

AsYlum

Cytat: strzelec7221 w 2013 02 12, 13:46:34
ja i tak tylko rzemiosło robię tylko chciałem do skara dojść bo ktoś mi powiedział że kogi mogę tam kupić ;/ instalowałem i jeden kij.. Zdaje sobie sprawę, że was "*!*", ale co ja poradzę... Soszkowi napisałem więcej w tym temacie. Np dzisiaj zostałem ** z chaty na noc bo mamie coś "*!*"...

Przekleństwa nie są na miejscu. Nie jesteśmy w stanie pomóc Ci z sytuacją życiową, a jedynie rozwiązać ewentualne problemy z grą i to tyle.
<uninitialized object>

strzelec7221

patchowanie wgl się nie zaczyna w tym problem -,- nie klnę w stronę innych to są jedynie kropki i przecinki wynikjce z mojego zdenerwowania;/ jak i również podając tą sytuacje proszę o wyrozumiałość i pomoc w sprawie gry a nie życia -,- Ja mawiam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, Wy go macie za stworzenie tej gry, nie wyzywam was lecz mój poziom frustracji sięgnął zenitu.. I czy to taki wielki problem żeby ktoś mi po prostu wbił na to konto poszedł do yew bo bym sobie porobił coś przyjdzie do mnie  Falkor i mi to zainstaluje jak należy bo ja nic innego nie wymyśle już.

strzelec7221

Jeżeli kogoś obraziłem szczerze przepraszam

Siudi

Cytat: strzelec7221 w 2013 02 12, 15:56:28
I czy to taki wielki problem żeby ktoś mi po prostu wbił na to konto poszedł do yew bo bym sobie porobił coś przyjdzie do mnie  Falkor i mi to zainstaluje jak należy bo ja nic innego nie wymyśle już.

Tak to problem.

strzelec7221

arab

Regulamin mówi jasno,

II. KONTO I POSTACI
1.  Gracz ma prawo posiadać jedno konto. Zabrania się posiadania wielu kont, udostępniania, przekazywania lub sprzedaży swojego konta innym osobom oraz wykorzystywania cudzego konta dla swoich korzyści. W przypadku stwierdzenia powyższego, konta zostaną zbanowane.

Co do UO, najprościej moim zdaniem
1. ściągnąć UO stąd ---> http://www.uo-cl.com/pl/pliki.html   
2. resztę plików ściągnąć stąd --> http://www.dm-uo.pl/pliki/ i wciepnąć do folderu kaj masz uo zainstalowane
3. na końcu odpalić vinu i śmiga ;)
Jak już będzie Ci działało polecam zgrać sobie całą gierkę na pendrive i w razie formatu po prostu przeciepujesz. Po kłopocie.
Jak już pisali wyżej czy w innych tematach, używaj IRCa i tam pytaj o takie sprawy.
http://zapodaj.net/a63d4191f3f56.jpg.html

www.sprzatanie-nagrobkow.cba.pl

AsYlum

Cytat: strzelec7221 w 2013 02 12, 15:56:28
patchowanie wgl się nie zaczyna w tym problem -,- nie klnę w stronę innych to są jedynie kropki i przecinki wynikjce z mojego zdenerwowania;/ jak i również podając tą sytuacje proszę o wyrozumiałość i pomoc w sprawie gry a nie życia -,- Ja mawiam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, Wy go macie za stworzenie tej gry, nie wyzywam was lecz mój poziom frustracji sięgnął zenitu.. I czy to taki wielki problem żeby ktoś mi po prostu wbił na to konto poszedł do yew bo bym sobie porobił coś przyjdzie do mnie  Falkor i mi to zainstaluje jak należy bo ja nic innego nie wymyśle już.

No to napisz dokładnie co robisz i z czym podczas wykonywania punktów instalacji masz problem. Może źle edytujesz plik vercfg.cfg przed uruchomieniem uopatch.exe ? Na konto Ci się nikt nie "wbije" bo GM nie ma takich uprawnień. GM może przestawić Twoją postać, ale nie ma to większego sensu bo za 5 minut znów się gdzieś zablokujesz dlatego, że Twoja instalacja nie posiada właściwych plików i nie widzisz poprawnie mapy.

Cytat: arab w 2013 02 12, 16:45:30
Regulamin mówi jasno,

II. KONTO I POSTACI
1.  Gracz ma prawo posiadać jedno konto. Zabrania się posiadania wielu kont, udostępniania, przekazywania lub sprzedaży swojego konta innym osobom oraz wykorzystywania cudzego konta dla swoich korzyści. W przypadku stwierdzenia powyższego, konta zostaną zbanowane.

Co do UO, najprościej moim zdaniem
1. ściągnąć UO stąd ---> http://www.uo-cl.com/pl/pliki.html   
2. resztę plików ściągnąć stąd --> http://www.dm-uo.pl/pliki/ i wciepnąć do folderu kaj masz uo zainstalowane
3. na końcu odpalić vinu i śmiga ;)
Jak już będzie Ci działało polecam zgrać sobie całą gierkę na pendrive i w razie formatu po prostu przeciepujesz. Po kłopocie.
Jak już pisali wyżej czy w innych tematach, używaj IRCa i tam pytaj o takie sprawy.

Ten sposób nie jest do końca poprawny, szczególnie jeśli ktoś nie ma doświadczenia z UO. Zalecam ten z instrukcji na stronie DM.
<uninitialized object>

Karcharot

niech ktoś z niezłym łączem (zdaje się że Aion chwalił się że ma 150mb uploadu?) wrzuci mu swój folder z ultimką i po sprawie ;)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

strzelec7221

dobrze jeszcze raz spróbuje.. Macie racje pewnie coś źle robię przeczytam jeszcze parę razy zanim przystąpię do instalacji ; ) dziękuje za wytrwałość i współczuje zarazem ;/
PS. jeżeli ktoś nie ma nic do powiedzenia niech najlepiej się nie odzywa, bo najlepiej się ocenia ludzi których się nie zna ; )

strzelec7221

robie na dysku "d" w dziale gry folder o nazwie UO
ściągam pliki
instaluje
włączam ten plik vercfg.cfg i zmieniam ten adres
włączam ten UOPtach który odziwo działa po raz pierwszy ;d i patchuje do wersji podanej na stronie 6.0.13
wrzucam te pliki i zamieniam
zmieniam wpis do pliku login.cfg na LoginServer=37.28.154.198,5003
odpalam vinu wciskam "Y" enter i potem wyłączam jak już jest napisane, że mam wcisnąć dowolny klawisz
zmieniam clienta
Wreszcie działa ; ) Dziękuje wam

Darod

Warto wrzucić to gdzieś bardziej opisane szczegółowo, krok po kroczku bo naprawde ktoś może w końcu zrezygnować z instalacji UO, tym bardziej że nie każdy lubi grzebac w kompie tak drastycznie jak strzelec.

strzelec7221

"drastycznie" fajnie ujęte xd