Czemu nie gracie?

Zaczęty przez dawiss, 2013 02 21, 14:11:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

GOB

chyba mysze zgodzic sie z rabbanem, no ludzie ile mozna koxac, odpalic eou i siedziec gapiac sie w kox potem podjarac sie ze 0.1 srt wskoczylo blyszczec zajebistoscia. Nie wyodrazam sobie jaki bylby online jakby nie bylo euo i skoie koxac z placa, zostaloby moze 10% obecnych raczy, a moze i nie bo kto bedzie siedzial 80 czy 100 godzin wciskac f1 f2 click czekasz 8 sec i od nowa... PvP jest zdominowane przez te same grupy, pobowic w pvp sie nie da bo raz cie zobacza postac bedzie gnebiona dopoki jej nie skasujesz a jak ja skasujesz to beda ganiac twoje secondy/thirdy. PvM jest tak beznadziejnie nudne i schematyczne ze nie warto sie ubierac, a poza tym co z tego pvm jest, kasa ktorej nie ma na co wydac magiki ktorych kazdy ma pelne skrzynie. Gracze kampia tylko na magol 20 do identa i majstra reszta sie nie liczy ale zaczynam podejrzewac ze ekipa usunela je z lootu bo jakby spadl tp uo straciloby sens i ten kto go znajdzie zobaczy napis "CONGRATULATIONS" przeszedles DM.
bleeee

AsYlum

Gratuluję narzekania. Chciałbym tylko Wam przypomnieć, że większość inicjatyw bojkotujecie, większość osób które chcą cokolwiek robić zniechęcacie albo na starcie oskarżacie o niestworzone rzeczy, a propozycje dotyczą w większości sprawienia by wszystko było identyczne bo różnorodność jest dla gracza męcząca i ciężko mu to wklepać w makro.

Poza tym nie wiem dlaczego macie oczekiwania jak w stosunku do platform, które są albo budowane za wielkie pieniądze albo przy udziale dużych zespołów ludzi.

Prawda jest taka, że nieważne co się zrobi to i tak jest grupa osób która wiecznie będzie narzekać.

Uogólniam, ale czego by Wam nie zaproponować to źle, a serio osób do pomocy jest niewiele. Z tego jeszcze mniej okazuje się uczciwych.

EDIT: Acha... niebawem nie będzie klienta na którym można grać bo nie ma osób do rozwijania narzędzi edycyjnych. Także zamiast zrzędzić może nauczcie się programować i coś zróbcie.
<uninitialized object>

Raaban

Tyle że nikt nie piszę o mechanice, tylko o fabule, a na to chyba was stać, bo nic to nie kosztuje.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

On

Od dawna uwazam, ze jesli oczekujesz klimatu, to pownienes sam go sobie stworzyc i nie liczyc na ekipe. Sad bad true (choc ostatnio idzie na plus dla ekipy, przynajmniej w przypadku opiekuna likow).
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

^MK

Cytat: s! w 2013 02 22, 11:57:46
Ja przestałem grać po obejrzeniu Aiona w TV ???
http://www.ipla.tv/Kobieta-cafe-odcinek-29/vod-5197850

2 lata minęły nim się otrząsnąłem.

Łukasz - nie znosi kobiet w leginsach

:D

sin

Cytat: AsY!um- w 2013 02 22, 14:00:04
EDIT: Acha... niebawem nie będzie klienta na którym można grać bo nie ma osób do rozwijania narzędzi edycyjnych. Także zamiast zrzędzić może nauczcie się programować i coś zróbcie.

Ale przeciez to wymaga wysilku, narzekanie jest prostsze. ;-(
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Savek

Bo 10 lat to już chyba dość...
Ktoś powiedział, że gdyby milion małp stukało w klawiatury przez milion lat w końcu której udałoby się napisać wszystkie dzieła Shakespeare'a. Dzięki Naszej Klasie wiemy, że to kompletna bzdura

Agraeld

Cytat: Savek w 2013 02 22, 18:47:53
Bo 10 lat to już chyba dość...
Nieprawda, dasz radę !

maly

największa i jedyna przyczyna to stronniczośc ekipy (nie wszyscy)

Hexin

wymień z imienia, niech wiedzą o kogo chodzi

maly

po co mam mowic jesli moje zdanie i tak tu nic nie da
bo władzą tego i tak nie udowodnie, nawet jesli to byla by prawda
pozatym to moj powod i nie musze dzielic sie moimi relacjami z innymi nie wtajemniczonymi

Evilas

tak patrzac na tego screena, to Aion faktycznie wyglada jak elf

a co do tematu fabulantow, to zgodze sie, jest okropny zastoj jesli chodzi o ich obecnosc, o jakis przyplyw questow z fabula zwiazanych, ostatnio mialem malutkie poruszenie dosc skromna inicjatywa, ktora jeszcze sie chyba nie zakonczyla, za co dziekuje, ale... gdy tak spojrzec kiedy byl ostatni turniej rycerski, turniej bagballa, jakas wyprawa po zlego nekromanta, co to zsyla na ziemie cos okropnego... pare dni temu byly jakies obloczki magii, czy cos takiego, mam nadzieje, ze to zalazek dobrego, duzego questa, ze to nie skonczy na tym, ze te dymki beda w miescie jakis czas i znikna... nikt nie mowi, ze potrzeba wielkich zmian mechanicznych, tak jak wyzej wspomniano, chodzi o rozruch serwera klimatyczny, ja wrocilem na DM jedynie dla klimatu, dla zabawy, dla stukania w klawisze przy wypowiedziach, emotkach a nie wcisnieciu binda na bankiera i wlaczenie euox, dlatego widzac, ze mamy nowych scenarzystow jak Ared, licze, ze tych questow bedzie ogrom i cos sie na tym serwie mimo wszystko narodzi ;) na to licze!

Sadi666

Raaban, nie, to nie tylko wina ekipy. Jak napisałem graczy po części też jest wina, chociaż to jest problem "Co było najpierw? Jajko czy kura?". Gracze i GMi mówią: jak zaczniecie coś robić, to my też i w efekcie nikt nie robi nic, bo czeka na tą drugą stronę. Chociaż ja mimo wszystko uważam, że inicjatywa powinna wyjść od GMa. Dobrze wiemy, kto umie i lubi klimacić, a kto czyha na arta. Spontaniczny klimat to jedno, a popchnięcie fabuły to drugie. Lord Valthorn... to było coś! Ta cała kampania, słyszała o nim cała Sosaria, a przygoda była na prawdę wielowątkowa. I co? Zrobiła to jedna osoba, a tak nieprawdopodobnie to wyszło.

Wracając, teraz, de facto, dany QM ma w opiece 2-3 bóstwa. Gdyby każdy wymyślił przygodę, określił cele, pojawiał się raz na 3-4 dni, na pół godziny (ew. łapał tego, kto jest online) i rzucił graczy w wir przygody, to w końcu prędzej czy później działanie graczy z każdej grupy się powoli zaczną zazębiać i wytworzy się interakcja. Bez pomocy QMa. Ten tylko by co jakiś czas sprawdzał jak idzie, kontrolował to co robią. Wystarczy tylko rozpędzić tę machinę :).

Tarantio

Poprostu ludzie wolą grać w inne gry np LoL, Diablo 3, WoW i inne. To jest największa przyczyna spadku online.

Agraeld

Cytat: Tarantio w 2013 02 23, 07:56:57
Poprostu ludzie wolą grać w inne gry np LoL, Diablo 3, WoW i inne. To jest największa przyczyna spadku online.
przecież online się utrzymuje na poziomie 50-70 nawet, więc nie rozumiem gdzie widzisz spadek ?