rozpadanie się domów

Zaczęty przez Dysiek, 2013 02 27, 14:47:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Guardian

Cytat: Evilas w 2013 02 28, 02:09:28
dobrze, ze kasuja sie po takim czasie, ja osobiscie sie ciesze, ze wlaczono rozpadanie, bo znalazlem sobie miejsce po domku, ktory stal nieodwiedzany dlugi czas, o swoj dbam, raz na tydzien, czy na dwa tygodnie mozecie podejsc do domku, to nie powinien byc az tak duzy problem, a jak jest duzy, to nie trzymajcie duzych domow, postawcie mniejszy, za ktorym nie bedzie placzu, ze zniknal, imo rozsadna propozycja, z tymi 3 tyg rozpadania

ps. na zamrozeniu tez 3 tyg sie rozpada domek?

Nie. Rozpada się dłużej.

Zywol: Opanuj się. Nikt nie każe Ci trzymać dobytku w domu z deeda. Masz od tego skrzynie bankową i domy wynajęte w miastach, gdzie nic się nie rozpada. Zmiana została wprowadzona celowo, bo ludzie mający po kilka domów mrozili się/przestawali grać a pozostali nie mieli gdzie postawić czegokolwiek. Jak się dba, tak się ma.

Sadi666

Ok, ale można by było deeda i (albo chociaż) itemy zrzucać do skrzyni automatycznie, tak jak przy nieopłaconym stoisku i kupcu. Ludzie mają po domkach różne arty i pamiątki, szkoda by było, jakby nieodwołalnie to się usuwało. Można by było też jakieś powiadomienie dodać, że domek za X dni się rozpadnie :P.

On

Kiedyś to działało i działało to średnio. Zresztą, taki kompletny wipe dobrze oczyszcza serwer.
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Vorster

Ja tam jak dotad stracilem grand castla, zamek z fosa i ostatnim czasy chociaz pilnowalem ( a przynajmniej tak mi sie wydawalo) hacjende z wodospadem. Ten czas jest za krotki stanowczo, nie wiem co to komu przeszkadzalo ze dom stal dluzej. Generalnie jesli chodzilo oto by ludzie domkow niekupywali to ok, wygraliscie, nigdy wiecej niekupie domu, tylko wynajmowany ;o)

On

Fakt, rozpadanie domu można wydłużyć, obecnie jest więcej rozrywek niż bieganie do domku i pilnowanie aby się nie rozpadł. Na pewno rozpadanie domku powinno trwać dłużej niż czas, w którym dostajem automatycznego freeza.

Evilas

nie widze nic zlego by raz w miesiacu podejsc do domu by go odswiezyc, mowiac szczerze, mnie wcale nie zniechecilo do kupowania, ba, dbam o swoj domek wiec odswiezam go regularnie, a czy to tak duzo zajmuje, zeby go odswiezyc? dla magow to jest 5 sekund nawet... nie przesadzajcie, poza tym byly wysylane nawet maile z informacjami, ze domki sie sypia, a jest to korzysc dla nowych graczy/postaci, by mialy gdzie postawic domek, jak druga osoba nie dba o wlasny :d

On

Dla magów tak, ale dla klas bez recalla już nie. Wydłużenie czasu nikomu nie zaszkodzi, młodzi dalej będą mieli miejsce, a starsi gracze nie będą musieli biegać za swoimi domkami co 20 dni.

Bonne

Czas mnie jakoś tak bardzo nie drażni, choć nie mam maga i muszę biegać do domku - czasami bywa nie po drodze, ale nie chciałabym stracić zapasów z niego.

Byłabym za dodawaniem komunikatu przy logowaniu. Tak jak teraz mamy licznik godzin kiedy ostatnio się logowaliśmy, mógłby pojawić się komunikat w stylu "Twój dom rozpadnie się za xx" Nie wiem czy jest to ciężka sprawa do oskryptowania, ale na pewno znacznie ułatwi pilnowania chatek tym, co logują się rzadziej.

Vorster

Evilas >>> Problemem nie jest odswierzenie raz w miesiacu, tylko czasami grasz na innej postaci i nie czujesz tego czasu kompletnie i przegapiasz, ja glownie w ten sposob potracilem (wymienilem domki na glownej postaci, rozpadly mi sie tez 2 na innych ;o) )

sin

Troche nie rozumiem. Po co Wam domek, ktory odwiedzacie tylko po to by go odswiezyc?
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Lindi

Dokładnie chciałam napisać to co Sin. Skoro domek to dla kogoś tylko uciążliwe odświeżanie bo nie bywa tam normalnie to na co taki domek?
Kupcie mniejszy i postawcie gdzieś bliżej skoro tylko dla "posiadania" macie te domki. Chyba że jako miejsce na wystawkę artów to można przecież wynająć.

ps. jak komuś się rozwalił to znaczy, że go nie potrzebował ewidentnie.

Ja akurat skorzystałam z takiego rozwalania się domków bo w końcu upolowałam fajne miejsce na własny.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

On

No na przykład księżycowa wieża, miejsce kultu dla lików, nikomu nie była potrzebna ;P

Ogarnijcie się, domki mają różne przeznaczenie ;)

Lindi

No jak nikt tam nie był przez 20 dni to bym się zastanowiła nad takim kultem ;)

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

On

Czyli gracze nie mogą sobie zrobić przerwy od grania? To ja proponuje usunac kazde bóstwo. Bo każde w całej historii DM miało swoje upadki i przyśnięcia.

Lindi

[sarkazm] Tak, dokładnie to miałam na myśli. [/sarkazm]