Przyrost pkt. Wiary po zdobyciu 3 tytułu !!!

Zaczęty przez Glor, 2013 03 07, 17:03:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Glor

Chciałbym sie dowiedziec dlaczego po zdobyciu 3 tytułu z wiary , przyrost pkt wiary oraz pkt odpowiadajacych za korzystanie z umiejetnosci wiernego drastycznie spadl od 1 do 3 pkt max za ubicie np zuka runicznego czy tez smoka abbysala itp. 
jak wczesniej wybijalo sie po 700 pkt na dzien ostrego pvm tak teraz maxymalnie 100 pkt na dzien.
Czy taki system  nalicznia jest zamierzonym dzialaniem przez tworcow systemu czy też niedokonczonym odstepstwem od tematu??
wszak zabawa nie dobiega konca gdyż jak wiadomo wciaż mozna  wymieniac punkty na odzienie.

On

Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Bazyli

Dokladnie.. Party Ci na bank obcina, bo ja nie mam problemu... Juz trzeci tytul wbilem i nadal ladnie leca...
CytatQuot capita, tot sensus...

Muzyk

tez ostatnio sie zastanawialem dlaczego tak malo dostaje pkt i okazalo sie ze jestem w prawie full party.
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

DzikiHL

Tak jak mówią inni, przyrost jest stały. Każdy stwor ma przypisaną z góry ilość punktów. Zbiór ten jest do podziału na wszystkie osoby w party. Jeśli jesteś sam i zadasz kończący cios, dostajesz pełną pulę.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Glor

tak jestem w party, od paru dni i nie kasowalem tego, zaraz to sprawdze

mae

Mnie sie zdaje, ze zawsze dostaje sie ilosc punktow podzielona przez ilosc osob w party. Po prostu, jesli ludzi nie ma w poblizu, nic nie dostaja i punkty ida w niebyt ;]

Zerknalem na szybko w skrypt i wydaje mi sie, ze mam racje.

sin

Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

mae

No. Ja pierwszy wbilem tytul, bo nie mialem kolegow i nikt mnie do party nie zapraszal ;]

Glor

ok dzieki wielkie , potwierdzam ze problemem bylo  siedzenie w 6 osobowym party przez 3 dni :)

zel

No to ja miałem to samo... i moja spiskowa teoria również upadła, bo jestem w wparty ;P

W takim razie mogę poprosić/zaproponować żeby punkty dzieliły się tylko przez liczbę członków party którzy rzeczywiście biorą udział w walce (są on line sight)? I pukty nie przepadały bez wieści?

ps
Cytat: sin w 2013 03 07, 20:59:03
Mae mowi prawde, a Dziki blefuje.

To jest z jakiegoś matematycznego programu edukacyjnego! :D
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

Dragart

mae

Dragart

tak to jest Mae jak kupujesz brokatowe platki na alegro.

Jackob

A czy jak ktoś ma 3 tytuł, który mu się bardzo nie podoba , czy po zebraniu naprzykład kolejnych 40 tysiecy punktów wiary może poprosić o czwarty, unikatowy , pasujący do danego bóstwa ?