Rasa - Pytanie o zmianę

Zaczęty przez Darogan, 2013 03 10, 13:19:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Darogan

Pytanie do osób które przeprowadziły zmianę z nadaniem rasy.

Dlaczego część ras, została udostępniona, a np. taki drow już nie ?

kwiatek

bo drow to elitarna rasa, której każdy nie dostanie ? ;) a dużo z tych ras, które są w tej komendzie dawane były praktycznie z automatu

growin

My, drowy jesteśmy klimaciarzami. Poza tym, na inne rasy było mniej chętnych, drowów jest masa i przy systemie podań.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Lindi

Niziolki nie byly a dano mozliwosc wszystkim
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Tinerot

Pytanie raczej do scenarzystów, ale na mój chłopski rozum udostępnione zostały rasy dość popularne, względnie neutralne i te, które nie wystosowały u siebie restrykcyjnego systemu rekrutacji. Drowy taki mają, bardzo podobny do wilkołaczego zresztą.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Darod

Jak najbardziej zmiana pod klimat. +1 Dla GM 8)

Lindi

Tinek to zerknij na podforum niziolkow moze.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

mae

Drowy to rasa, ktora tworzy spojna, jednolita i zamknieta spolecznosc. Wszyscy jej czlonkowie zyja w jednym miejscu, odgrywaja rase podobnie i respektuja ustalony system wladzy.
Nie chcemy i nie mozemy im tego zepsuc, poniewaz bylaby to zbrodnia na wizerunku naszego serwera.

kwiatek

Cytat: Lindi w 2013 03 10, 15:18:09

a co jak ci powiem, że napisałem do jednego z niziołków, że chce mieć niziołka i po pięciu minutach dostałem rasę ?:>

Darogan

Cytat: kwiatek w 2013 03 10, 15:55:31
Cytat: Lindi w 2013 03 10, 15:18:09

a co jak ci powiem, że napisałem do jednego z niziołków, że chce mieć niziołka i po pięciu minutach dostałem rasę ?:>

A to nie jest raczej wina gm'a który tą rasę nadał ? Czy wszystkiemu są winni gracze ? Tak samo u elfów, istniał system przyznawania rasy i był to system czysty i przejrzysty... do czasu...

Gofer

Darogan zależy od pozycji gm-a - jak ma w nosie to rasa trafia do dowolnego wybierania.

Ciekawi mnie kto będzie respektował odgrywanie... paranoja.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Thiass

A czemu nie ma sukkubow?  :(

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

sin

Cytat: mae w 2013 03 10, 15:34:30
Drowy to rasa, ktora tworzy spojna, jednolita i zamknieta spolecznosc. Wszyscy jej czlonkowie zyja w jednym miejscu, odgrywaja rase podobnie i respektuja ustalony system wladzy.
Analogicznie.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

^MK

Cytat: kwiatek w 2013 03 10, 13:29:00
bo drow to elitarna rasa, której każdy nie dostanie ? ;) a dużo z tych ras, które są w tej komendzie dawane były praktycznie z automatu
Cytat: mae w 2013 03 10, 15:34:30
Nie chcemy i nie mozemy im tego zepsuc, poniewaz bylaby to zbrodnia na wizerunku naszego serwera.
Cytat: growin w 2013 03 10, 13:46:58
My, drowy jesteśmy klimaciarzami. Poza tym, na inne rasy było mniej chętnych, drowów jest masa i przy systemie podań.

Nie rozumiem. Czemu innym narzucacie które rasy są zamknięte i elitarne ? Gdzie do cholery są takie informacje ? A to już np. niziołek nie może być "elitarną" rasą, i rekrutacja owego nowego niziołka nie może być surowa ? Nie rozumiem czemu np. Drow to klasa "zamknięta" a "niziołek" (podaję przykład) to rasa dla wszystkich.

Halo ? Coś chyba jest nie tak ?

Jak dla mnie ta zmiana to dno, wprowadzająca jeszcze więcej badziewiu na serwer. Słucham. W czym to miało pomóc ? Bo ja widzę same minusy.

Od nadawania rasy jest opiekun rasowy i gracze którzy sprawdzą poziom gracza. Tyle w temacie.

PS: Growin. Ja widzę bardzo mało klimacących drowów, czego nie mogę powiedzieć o polszczurkach, polwilkach, niziolkach, demonach.

Zyzio

Cytat: MK w 2013 03 10, 19:36:48
Czemu innym narzucacie które rasy są zamknięte i elitarne ? Gdzie do cholery są takie informacje ? A to już np. niziołek nie może być "elitarną" rasą, i rekrutacja owego nowego niziołka nie może być surowa ? Nie rozumiem czemu np. Drow to klasa "zamknięta" a "niziołek" (podaję przykład) to rasa dla wszystkich.

Chcesz miec wplyw na nadawanie rasy u niziolkow to sobie za tym lobbuj ale drowami geby nie wycieraj. Akurat Mroczne Elfy od lat przy nadawaniu rasy potrzebowaly jedynie pieciu sekund uwagi GMa na wpisanie komendy bo wszystkim od okresu probnego przez podania, koncepcje i historie zajmowaly sie same i jest to jeden z najsprawniejszych mechanizmow tego typu na DM. Nie widze powodow zeby karac drowy za samodzielnosc, znajdzcie sobie innego zakladnika albo czerpcie dobre wzorce zamiast robic nam na zlosc.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html