Czy ktoś pomoże z zmiennokształtnością ?

Zaczęty przez Bula Gra Muk, 2013 04 03, 21:36:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Dziwnie rozumujecie. Starczy spojrzeć na Zmiennokształtność jak na umiejętność elitarną. Zauważcie, że umiejętnosci elitarne wymagają od graczy posiadania odpowiedniego poziomu statów. U skryto jest to chyba 60 siły i dexa, u Wiernego też coś. U Berka jest to niebezpieczna wyprawa w stronę Trinsic. Do tego nie są one dostępne od razu przy tworzeniu postaci. W przypadku Zmienno, jest to sprytne spowolnienie nauki w postaci wymogu "przeżycia" walki ze stworzeniem zarażającym. Istnieje odstępstwo od tej procedury, wymagające od gracza klimatu. Nie jest to rzecz super trudna, jednak gracz musi się wczuć w rolę i nie poddawać. Wtedy też, myślę, że nie tylko gracz likantrop zarazi gracza ale i GM może.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

On

Gracz likantrop nie może zarazić gracza tak, by został on wilkołakiem. Będzie zwykłym zmienno ;) . Takie tam małe sprostowanie.. :)
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

GOB

a skoxanie skila zmienno od 99 do 100 to godzina w lesie :)

napisz mi na prv to cie zaraze w wolnej chwili
bleeee

cneuha3

Cytat: DzikiHL w 2013 04 05, 11:39:29U Berka jest to niebezpieczna wyprawa w stronę Trinsic.

Berka można się nauczyć przechodząc przez 'tajne' połączenie z LL gdzie znajduje się jakaś tam twierdza, w której jest chyba aż 5 szamanów uczących szału. Za Yew jest to przejście.

Także nauka Szału w porównaniu do trudności i przede wszystkim kosztu innych skilli 'elitarnych' to niebo a ziemia.

Powinno się ułatwić troszeczkę dostęp i koszt nauki skilli elitarnych. Koleś po 42 zgonie od przywódcy da sobie spokój i zostanie kolejnym berkiem albo wojem i tyle.

Lindi

Berkowi wystarczy ktoś, kto mu wyczyści teren w puszczy... a ze zmiennokształtnym tak się nie da.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

GOB

a jaki koszt koxu ponosi zmiennoksztaltny??m zbroja bagniak+rekawice ognik i jazda w las, na leczenie nie wydaje, na stamine nie wydaje, blesa swojego ma takiego ze glowa mala wiec o co kaman. zmienno jest duzo wygodniejsza postacia do koxu jak berek bo lepszy bless(szybciej bije) i duzo lepsze leczenie.

A co do mlodej postaci jak chce zrobic beha a nie pokona wolkalaka PrzyWodce(samotny wilk tez nie jest taki hop siup dla noobka) to niech se odposci beha bo to klasa pvp ktora moze kazdy lac bez klimatu i potem beda placze ze go kazdy bije
bleeee

DzikiHL

z tym laniem bez klimatu bym tak chyba nie był pewien.
Edit do poniżej: Gob, serio, nie byłbym tego taki pewien.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

GOB

a ja bym byl, behemot jest jak red i mozesz klepac gada i nie pytac o zgode
bleeee

growin

ostatnio coś słyszałem, że za klepanie redów-inwalidów jest jednak jail ;D

edit. ... no i co z tego, że będzie redem, skoro nie można go bić? nie rozumiesz, czy tylko udajesz?
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

GOB

a ja slyszalem ze hitler nie chcial wojny wcale

red zawsze bedzie redem a beh bedzie redem :)
bleeee

kwiatek

A ja wiem, bezpośrednio od Tina, że regulamin wprowadzany przez Dhagta dotyczył również red postaci, szkoda tylko, że nie było nigdzie większego info na ten temat.

cześć GOB robaczku :(

Raaban

Fajnie że teraz można być redem i mieć prawa blue.
SUPER ZMIANA DHAGT ! :)
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Tinerot

Nie całe forum jest miejscem na tego typu kłótnie i mnie też obowiązują pewne zasady współforumowania (;)), dlatego się temperuję.

W sprawie zmiennokształtności: W chwili obecnej żeby się zarazić trzeba albo znaleźć gracza który Ci pomoże, albo jednego z trzech potworów, z których - faktycznie - każdy jest za silny dla nowo stworzonej postaci. Pytanie brzmi czy to wymaga poprawy. Moim zdaniem może zostać, zmiennokształtność dla młodej postaci z jej ograniczeniem do gry tylko w nocy (zanim podniesiesz maksymalnie umiejętność i zdobędziesz magiczny przedmiot) i tak jest dużym obciążeniem, wolałbym takiej postaci nie zrażać tymi ograniczeniami już od początku gry.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?