Rolnictwo - oswajanie

Zaczęty przez ^_^, 2013 05 07, 15:00:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

^_^

Może ktoś mi powiedzieć jakie zwierzęta można oswajać za pomocą rolnictwa? Na www jest tylko wzmianka o krowach, a wydaje mi się że można było chociażby oswajać świnie czy kury.

Evilas

oswajasz krysztalkiem, albo pewnie przez .um rolnictwo tak jakbys oswajal i juz.

Beduinnn

Taaa ale tu nie bylo jak ostajac tylko jakie zwierzeta... czytanie ze zrozumieniem ...

Zireael

Z mojego doświadczenia wynika, że można oswajać króliki, kury, owce, kozły, świnie, krowy ale niestety już nie byki

^_^

A konie czy lamy? Wiem że można je rozmnażać, ale czy oswajać przy pomocy rolnictwa też czy już nie?

Bonne

Evilas

Cytat: Beduinnn w 2013 05 08, 00:23:40
Taaa ale tu nie bylo jak ostajac tylko jakie zwierzeta... czytanie ze zrozumieniem ...

wybacz o wszechpotezny Beduinie, jak smialem zachowac sie niegodnie :(

co do tematu, tak jak Zirael mowi, zwierzeta rolne ponizej 30 tamy raczej mozna sobie oswajac, konie, lamy, ostardy niestety nie

Gofer

Można oswajać wszystkie zwierzęta gospodarskie poza bykami, koniami i lamami (te ostatnie po rozmnożeniu jest pytanie o oswojenie)
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"