Automatyzacja leczenia

Zaczęty przez Rey, 2013 10 10, 20:03:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rey

Czy jest mozliwe i nie nazbyt skomplikowane zmienianie leczenia przez bandaz, z klikania na automatyczne leczenie jak sie ma czyste bandaze w otwartym plecaku?

A najlepiej cos a`la komenda .lecz on/off
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

SiS

Nie widze tego zupelnie w praktyce.
Wszystkie inne czynnosci i umiejetnosci przerywaja lecznie. W przypadku wlaczenia automatycznego leczenia sami sobie, chcac zrobic cos innego poza leczeniem, bysmy je przerywali.

W sumie to tyle mojego komentarza.
Wiec przeciw - bo nie tylko to pytanie, a i propozycja. Masz makra na leczenie.

Ghost

Cytat: Rey w 2013 10 10, 20:03:05
Czy jest mozliwe i nie nazbyt skomplikowane zmienianie leczenia przez bandaz, z klikania na automatyczne leczenie jak sie ma czyste bandaze w otwartym plecaku?

A najlepiej cos a`la komenda .lecz on/off
Jak najbardziej, nawet bez bandaży. Nazywa się to szał bitewny ;)
W przypadku bandaży - przeciw.

Hexin

Jedyną rozsądną możliwością przy leczeniu automatycznym jest usunięcie przerywania leczenia przez wiele czynności. Np. jedzenie, otwieranie drzwi, picie miksów itp. Berek ma znacznie łatwiej, ale tragedii nie odczuwam jako wierny. Jedyna rzecz jaka mnie irytuje to klątwy psionika, których tak na dobrą sprawę nie da się uniknąć, bo trzeba by być nienormalnym żeby leczyć się z palca a nie za pomocą makra. W tej kwestii można by pogłówkować, bo kara się woja za używanie makra, które używać musi (i to jako jedyna klasa).

Oczywiście rozwiązanie byłoby dla mnie bardzo wygodne, dlatego jestem ZA :)

kwiatek

.leczenie - automatycznie używa bandaża i leczy postac

Svennson

podpinasz pod binda i jazda.. kwiatek masz moje rece ^^
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Rey

Cytat: kwiatek w 2013 10 10, 22:46:30
.leczenie - automatycznie używa bandaża i leczy postac

Czlowiek sie uczy cale zycie....
Dziekuje kwiatku.

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Hexin

heh, też o tym nie wiedziałem. Czy tylko ja uważam, że takie rzeczy powinny być na stronie. Są chyba bardziej przydatny niż wątek klimatyczny na stronę A4. Widziałem też w wątku o weterynarii, że jest sposób na leczenie, o którym na stronie nie ma wzmianki,a jest dość bazowy.

DzikiHL

W takim układzie może ktoś z Was w końcu zechce to opisać gotowe na stronę?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Hexin

Jak mało kto zna podstawy mechaniczne tej gry, co zresztą widać.
Ta gra opiera się na liczbach, a tych podstawowych i najistotniejszych zarazem, nie znamy. Dajmy na to progi w leczeniu. Przecież to jest podstawa, która powinna być opisana na stronie, bo jak tu planować postać nie wiedząc co ile dokładnie jest próg. Szczególnie, że co skill to progi są inne i bonusy też są inne. Tylko skrypter, który ma wgląd w kod mógłby to poprawie opisać, przecież nie gracz.
Już nawet z najbardziej fundamentalną częścią tej gry - koxem, jest związane sporo niejasności. Spotkałem się z teorią, że lepiej koxać bronią do skilla niż bronią tytanową i magikiem w ciuszku, jeśli ciuszek daje mniej niż broń. Cen chyba porównywać nie muszę, żeby wskazać, że brak w tym logiki. Dlatego właśnie takie rzeczy powinno się ujawnić i opisać od strony skryptowej, bo kox sam w sobie jest długi a jak jeszcze się koxa w sposób niewłaściwy, to ręce opadają.
Podobne kwestie tyczą się materiałów - koxając dexa na rybaku czy wędka z ohii różni się od vendorowej tylko wytrzymałością? Sporo niejasności, których gracz sam nie opisze na potrzeby strony.

PS. to taki mały apel niż wytykanie jakiś błędów. Starzy wyjadacze znają większość z wyżej wymienionych, ale dla kogoś nowego system na którym się opiera ta gra to jakaś czarna magia. Szczególnie jak wchodzi w zakładkę o leczeniu i zamiast dowiedzieć się, że za X dexa, będzie mógł leczyć się szybciej o 1s, czyta na wstępie jakieś głupoty zawarte w opowiadaniu, które nie wiedzieć czemu jest pozycjonowane jako pierwsze... znaczy się, że to opowiadanie jest ważniejsze niż informacje o samej umiejętności, po które w ogóle wszedł w tą zakładkę?

DzikiHL

Tak Hexin, rpg jest na tym serwerze najważniejsze od zawsze.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

GOB

a ja koxalem zatruwanie wedlug jakies czarodziejskiej rozpiski co kiedys tak sie koxalo i wydalem w pip zlota na to, a kumpel koxal od 33 do 100 na malych zielonych i mial takie same gainy :)))
bleeee

Muzyk

na male zielone tez idzie w pip zlota :)
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO

SiS

Cytat: Hexin w 2013 10 11, 22:50:12
Jak mało kto zna podstawy mechaniczne tej gry, co zresztą widać.
Ta gra opiera się na liczbach, a tych podstawowych i najistotniejszych zarazem, nie znamy. Dajmy na to progi w leczeniu. Przecież to jest podstawa, która powinna być opisana na stronie, bo jak tu planować postać nie wiedząc co ile dokładnie jest próg. Szczególnie, że co skill to progi są inne i bonusy też są inne. Tylko skrypter, który ma wgląd w kod mógłby to poprawie opisać, przecież nie gracz.
Już nawet z najbardziej fundamentalną częścią tej gry - koxem, jest związane sporo niejasności. Spotkałem się z teorią, że lepiej koxać bronią do skilla niż bronią tytanową i magikiem w ciuszku, jeśli ciuszek daje mniej niż broń. Cen chyba porównywać nie muszę, żeby wskazać, że brak w tym logiki. Dlatego właśnie takie rzeczy powinno się ujawnić i opisać od strony skryptowej, bo kox sam w sobie jest długi a jak jeszcze się koxa w sposób niewłaściwy, to ręce opadają.
Podobne kwestie tyczą się materiałów - koxając dexa na rybaku czy wędka z ohii różni się od vendorowej tylko wytrzymałością? Sporo niejasności, których gracz sam nie opisze na potrzeby strony.

PS. to taki mały apel niż wytykanie jakiś błędów. Starzy wyjadacze znają większość z wyżej wymienionych, ale dla kogoś nowego system na którym się opiera ta gra to jakaś czarna magia. Szczególnie jak wchodzi w zakładkę o leczeniu i zamiast dowiedzieć się, że za X dexa, będzie mógł leczyć się szybciej o 1s, czyta na wstępie jakieś głupoty zawarte w opowiadaniu, które nie wiedzieć czemu jest pozycjonowane jako pierwsze... znaczy się, że to opowiadanie jest ważniejsze niż informacje o samej umiejętności, po które w ogóle wszedł w tą zakładkę?

Nic tak mądrego nie przeczytałem tutaj ostatnio.
Polać mu!

Muzyk

gadajac o progach z checia dowiedzialbym sie jakie sa progi a ARu. Z tego co kiedys slyszalem tez istnieja ;P

edit. co 10. juz sie dowiedzialem. Idiotyzm :P
"W niektórych sprawach nie będę nigdy obiektywny. Nie mi to oceniać, niech to robią inni." - WWO