Czym fajnie pograć?

Zaczęty przez cieniu, 2014 01 09, 03:46:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

cieniu

Postanowiłem spróbować wrócić do UO. Potrzebuję inspiracji do tego kim grać, pomysłów mam wiele, ale pomyślałem że podpytam z bardziej mechanicznej strony gry, jako że mam spore zaległości.

Do tej pory grałem:
Pure płyta
Pure mag z bojówką (to chyba ZM się nazywało)

Jestem raczej graczej PvM i nie spodziewam się zmiany z tego kierunku. Jednak jestem też otwarty na nowości fabularne (widzę że nekro coś działają po newsie na stronie głównej, a jako że mój mag kiedyś probówał w tym kierunku, ale grupa wtedy nic nie robiła, to zrezygnowałem).

Więc, co jest teraz OP? :)
GG: #1429913
IRC: cieniu

droida

Z klas magowskich proponuję ci szamana: tania i super klasa na pvm, ma wiele czarów bez których nie da się obejść (nawet jeśli w ekipie jest kilku szamanów jest git). Jeśli nie interesuje cię szaman drugą fajną klasą magiczną jest moim zdaniem psionik (tu jednak kox już jest droższy).
Z wojowników proponuję ci berka (teraz to on jest najlepszym tankiem (ze współpracą z szamanem).
Jeśli interesuje cię coś innego dobrzy na pvm są jeszcze bardzi i łucznicy.

Bazyli

A ja bym proponowal bardo-maga. Klasa trudna, ale majaca swietny potencjal i bardzo ciekawa... Bylo z nia nieco problemow kiedy skasowano rozdzki, ale teraz moze korzystac ze zwoi i jest git. To wg mnie najlepszy support na pvm i jesli jestes ogarnietym graczem to nie bedziesz sie nudzil majac tylko zapuszczone macro na granie, ale tez bardzo mozesz pomoc czarami w kluczowych momentach. Polecam.
Dobry build wg mnie to:
Bojowka - piesci
Magia
Madrosc
Uspokajanie
Resist
Muzyk
Ukrywanie
Zakradanie
Zamiast ukrywania i zakradania mozesz wziac np inskrypcje bo sie przyda bardzo. A na poczatek polecam zielarke.
CytatQuot capita, tot sensus...

quinggu

bez medyty? może być ciężko ;)

a ja proponuje maga tamera z szamanem o ile lubisz koxac :D

Bazyli

Cytat: quinggu w 2014 01 09, 09:29:43

oczywiscie ze bez medyty... Bard ma cap na skille magiczne. Taka uroda klasy... Od tego sa wlasnie zwoje.

Jasmine

Cytat: Bazyli w 2014 01 09, 10:01:12
Cytat: quinggu w 2014 01 09, 09:29:43

oczywiscie ze bez medyty... Bard ma cap na skille magiczne. Taka uroda klasy... Od tego sa wlasnie zwoje.

no i dlatego podklasy magiczniej nie mozna wziac jezeli chcesz miec piesni, a inskry bez medytacji to beton

Tinerot

Cap wynosi 210, ja preferuję 90/80/40 magia/mądrość/medytacja.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Felixor

a czy uspokajanie dziala bez muzykalnosci?

tak z ciekawosci pytam bo nigdy nie probowalem
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

DzikiHL

Oczywiście nie tylko nekromanci działają fabularnie. Uaktywniło się ostatnio bardzo dużo grup. Nie wszystkie się jeszcze ujawniły.
Prawda jest jednak taka, że odnośnie grup fabularnych to powinieneś grać w tej którą czujesz a nie tej która jest aktywna.
To samo w dużym stopniu dotyczy to klas i umiejętności. Dziś sobie wybierzesz klasę A, a jutro ta klasa zostanie zbalansowana na mniej atrakcyjną. Ekipa czynnie obserwuje i pracuje nad umiejętnościami.
Jeśli lubisz grać w dany sposób, to wybierz klasę która właśnie tak działa. Tak by Ci pasowało w każdym czasie.
Bard jest bardzo potrzebną i wymaganą klasą do dużego, grupowego pvm ale co ma on zrobić solo? :) Niewiele lub nie w tym stopniu co inne.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Bazyli

Dziki:bard mag jak jest ogarniety to spokojnie radzi sobie z kroczaca smiercia solo... Nie porwie sie moze sam np na protka czy zuka runicznego, ale bez przesady...

Jasmine

wybierz to czym lubisz grać, my to uwalimy skoxasz nowe :P

a tak na serio

na początek fajne klasy to berek albo wierny, mocne, dobre, łatwe, wygodne, szybko się koxa i szybko osiągają próg w ktorym juz dużo możesz.

cieniu

berkiem gralem, przeszkadzal mi fakt klatwy - zdarzalo mi sie zamulic i pasc w momencie gdy cos tam tankowalem i nie zauwazylem ze slabne. doczytalem jednak ze magiczne grzyby moga byc rozwiazaniem i ponownie mysle o berku, jako ze wydaje mi sie duzy tanszy w sprzecie niz plyta/wierny.

z drugiej strony wierny wydaje mi sie przyjemniejszy, szczegolnie z blessami i teleportem do swiatyni - ale znowu duzo drozsza klasa i smierc bardziej boli...

klasy magiczne zawsze mnie ciagnely, jednak uo ma ten minus ze potrzeba masy bindow i micromanagmentu do magow - a tego zbytnio nie lubie. wole mniejsza ilosc umiejetnosci lecz bardziej pozytecznych.

ah ah, sam nie wiem! :)

nie chodzi mi o super OP klase w tym momencie, po prostu nie moge sie zdecydowac w jaka klase wskoczyc.

Siudi

Tak przeczytałem Twój wpis i stwierdzam, że nie pasuje Ci nic. Zrób rzemieślnika albo złodzieja. :P

cieniu

Racja. Zastanawiam się między berkiem a wiernym. Jakie skille polecacie dla tych postaci?

quinggu

te co zawsze :D full wojownik + berek/wierny + co lubisz, jakiś rzemieślniczy :D