[strona DM] Nowa strona DM

Zaczęty przez DzikiHL, 2014 01 09, 23:56:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

1. Jakie wg Ciebie powinna mieć kolory?
Jeśli jesteś w stanie podać kod koloru i element który ten kolor powinien posiadać, to byłoby super. Możliwości jest bardzo dużo

2. Sugestie innego typu?

To jest poważny temat.
W późniejszym czasie zostanie zamienione to na ankietę.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

szaracz

Osobiście uważam że połączenie czerni z kolorem czerwonym dla zachowania nieco mrocznego i klimatycznego koloru strony. W każdym razie jestem zdania że kolory wypełniające stronę powinny mieć ciemne odcienie a nie radosne i jasne :)

Smocza

Wg mnie strona wygląda, jakby zainstalowano layout o nazwie "template_15". Wiem, że trochę czasu nad nią spędziłeś, ale dla mnie jest totalnie bezpłciowa, całkiem nie z tej bajki, nadawałaby się raczej na stronę z newsami na tematy wszelkie niż na stronę tematyczną. Osobiście oczekiwałabym jednak czegoś w klimacie fantasy.

Hexin

zdecydowanie jakieś ciemniejsze kolory i najlepiej w postaci tekstury, bo po prostu wygląda zawsze ciekawiej.

szaracz

zgadzam się z przedmówcą :) ciekawym elementem kolorystycznym były by tekstury ciemnobrązowego pergaminu koncepcji jest dużo.

Kox_Rox

Eee, no. Poprzednia była sporo lepsza. Kolory też wiele zmieniają.

Najbardziej mi się podobała chyba taka jak tutaj http://web.archive.org/web/20060410212225/http://www.dm-uo.pl/
Ale to raczej nostalgia za tym przemawia. ;) (btw, ten online ._.)
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

sin

Imo powinno byc pare palet do wyboru (np. przez klikniecie w odpowiedni prostakacik na pasku obok yt i fb). Do glowy przychodza mi dwa zestawy - ciemne ciala elementow, jasny teskt, oraz w stylu poprzedniego wygladu - odcienie oliwkowego.
Wymienic glowny banner - najlepiej na napis Dziedzictwo Mistrzow na tle motywu fantasy. Zamiast bocznego, ciemnego gradientu tez mogloby byc jakies tlo w klimacie. Niech da sie odzuc bogactwo swiata przez strone. Wywalic infinite scroll, przywrocic dzielene newsow na strony. Wybrac czcionke, ktore ma polskie znaki (literka 'ś' w opisie swiata wyglada jakby byla z innej bajki). Przewijak newsow u gory tez srednio mi sie podoba, i mam wrazenie, ze nieco muli. Przy poczatkowym ladowaniu sie strony wszystkie naglowki maja wiekszy rozmiar, by po chwili sie zmniejszych - strzelam, ze jakis bug w silniku.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

mart

Przepraszam ale co nie tak było z poprzednim wyglądem? Dla mnie wyglądał naprawdę super.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Zyzio

Przykro mi dziki, widac mamy tu konserwatywna spolecznosc. Zreszta gdyby taka nie byla pewnie nie gralaby w UO  8) Layout mi sie podoba, ale kolorystycznie nawiazalbym nieco do starej wersji tzn cieple brazy i papirusowo-drzewne tekstury bylyby przyjemne dla oka i klimatyczne.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

dawiss

Porządne logo też pewnie zmieni cały obraz.

Ghost

Jasny tekst na ciemnym tle? Ja rozumiem, że to wygląda (dla wielu) fajnie, ale... korzystaliście kiedyś dłużej z takiej strony? Jest to strasznie męczące dla oczu i na dłuższą metę po prostu odrzucające. Obecną stronę oczywiście wypadałoby dopracować, ale szedłbym raczej w kierunku jasnych barw (karmel, jasny brąz?) z ciemnymi napisami.

szaman

Mi też DMka jakoś kojarzy się z kolorystyką ciepło brązowo, beżowo, czerwoną :) Prawdopodobnie związane jest to z layoutem w UO.
(tego typu kolory)

Do czego idealnie pasuje właśnie czerwone logo.

Ta obecna zdecydowanie nie. Kompletnie nie w klimacie fantasy, ale może to też wynikać z tego, że zupełnie nie ma tu elementów graficznych nawiązujących do fantasy. Osobiście jestem zwolennikiem prostoty, jednak w tym wypadku jakoś to do mnie nie przemawia.

Wiem, że to wersja robocza ale to tło w nagłówku psuje cały efekt... tam musi być jakaś fajna grafika z logo DM.
Domyślam się, że chciałeś odświeżyć stronę ale zimne barwy to troszkę inny klimat, kompletnie nie nawiązujący do znanych nam elementów typowych dla DM i ogólnie UO.

Menu i układ strony jest bardzo czytelny i w tej kwestii bym już za wiele nie zmieniał.
No może poradniki i wszystko co dotyczy nowych graczy umieściłbym wyżej lub w bardziej widocznym miejscu.

droida

Ja bym dała podobną kolorystykę jak tutaj (chodzi mi o odcienie brązu):
http://templates.entheosweb.com/template_number/7588.asp

albo coś jak to:
http://wordpress.org/themes/dark-wood

Bazyli

Moze sog sog napisze cos w naglowku pismem goblinow?... To robi wrazenie!
CytatQuot capita, tot sensus...

sin

Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.