BM Build

Zaczęty przez Sadi666, 2010 03 09, 10:15:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wojto

Prędzej wyklatuje go bez leczenia niż bez resa ;)

mart

BM bez podklasy jest az tak slaby ze lepiej rezygnowac z medyty/resa/leczenia?
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Jasmine

Cytat: mart w 2014 02 17, 18:20:35
BM bez podklasy jest az tak slaby ze lepiej rezygnowac z medyty/resa/leczenia?

tak.

leczenie jest najczęściej wyrzucane bo daje tylko wygodę i zmniejsza koszty.

też nie lubie tych wszystkich klas robionych na jedno kopyto ale takie mamy realia, jeżeli chcesz BM z uzdro >> skoxaj wiernego.

mart

Trochę smutne... Ale pewnie wprowadzenie czegoś takiego, ze u maga z anatomia, mądrość zastępuje taktykę uczyniłaby BMa przegiętym?
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

sin

Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

dawiss

Szkola magiczna to tez wygoda. Zabijesz to samo tylko szybciej i drozej. Jesli masz kase bierz psionika, bez kasy poszedlbym chyba w wampa bo to najtanszy BM, ma swoje leczenie. Minusem jest to, ze 50% czasu gry biegasz z blessem 23, a 50% czasu z blessem 36-38. Slonce na czyms powyzej slabych demonow czy gargulca niszczyciela troche juz przeszkadza, trzeba tez troche uwazac zeby nie pasc z glodu przy korzystaniu z .lecz. Dosc fajny jest tez szaman, tani i ma darmowego magola, bodaj +8. Nekro pokazuje pazur przy silniejszych mobach bo ma mega uzyteczny umysl ponad cialem. Demo jest najdrozszy w graniu, ale demony dosc fajnie wspomagaja dps, wiec tez nie najgorzej sie nim zarabia. Bez szkoly masz praktycznie darmowego heala w biegu za darmo. Na takiego demona solidnego tych in mani potrafi zejsc solidna liczba, dlatego warto miec zapas regow. Jesli z demona wyciagniesz 50k w 20 minut to ze 20 odejmujesz na regi ;), bez szkoly na regi zejdzie Ci z 1k golda, a demona zaciukasz w 25, moze 30 minut. Gralem na poczatku bez szkoly i w sumie jakiejs ogromnej roznicy nie widzialem.

Jasmine

bless bez szkoły = 25/26 jak masz niskiego inta
bless natury daje 10 walki i taktyki

szkoła magiczna sprawia że bijesz łatwiej i szybciej, ale drożej, to nie tylko wygoda, wygodą jest nie odbieganie co jakis czas na medyt, a nie bonusowe czary, lepszy bless, prot, klatwy.

dodatkowo opcja z uzdro wymusza posiadanie jakiegoś tam dexa zeby sie nie leczyć bandazem pol godziny, czyli mniej inta, czyli slabszy prot.

GOB

uzdro mozesz olac calkowicie, w buildzie wszystko na 100+podklasa maga to masz dylemat uzdro czy res, oczywiscie res wygrywa bezkonkurencyjnie i tego nie trzeba tlumaczyc, zreszta in vas mani i in mani jest lepsze od resa, szybsze i latwiejsze chociaz troche drozsze w uzyciu.

ja na pvm solo/z ekipa widze podklase szamana ze wzgledy na free magik+10 bojowki/taktyki. Osobiscie mam takiego BMa mimo ze slabo gram magami bo pierdylion bindow do zapamietania mnie przerasta to dosyc ladnie sie sprawdza, na statach 6/6/6 runiczneog zuczka zrobie bez wiekszej spiny a z berkiem tankujacym czy spada z mana.

zastanawiam sie nad zmiana kiedys szamana na demonologa ze wzgledy na przywolance + mocne ssanie na pvm.

co do statow to widze 70/50/80. Dobry prot sporo hp a dex u BMa nie jest az tak istotny.
ktos tam pisal ze bm ma wiekszedog prota o 3-4 oczka. ma prota takta/20 wiekszego czyli o 5 o 6  zagolem 20 do takty. Kiedys bylo takta/10 ale Maemu sie nie podobalo ze BM jest lepszym tankiem od reszty tankow i 'zbalansowal' (czyt. rotfl po raz kolejny w ciagu roku upierdzielil BMa)
bleeee

Guardian

Cytat: GOB w 2014 02 18, 14:10:13
uzdro mozesz olac calkowicie, w buildzie wszystko na 100+podklasa maga to masz dylemat uzdro czy res, oczywiscie res wygrywa bezkonkurencyjnie i tego nie trzeba tlumaczyc, zreszta in vas mani i in mani jest lepsze od resa, szybsze i latwiejsze chociaz troche drozsze w uzyciu.

ja na pvm solo/z ekipa widze podklase szamana ze wzgledy na free magik+10 bojowki/taktyki. Osobiscie mam takiego BMa mimo ze slabo gram magami bo pierdylion bindow do zapamietania mnie przerasta to dosyc ladnie sie sprawdza, na statach 6/6/6 runiczneog zuczka zrobie bez wiekszej spiny a z berkiem tankujacym czy spada z mana.

zastanawiam sie nad zmiana kiedys szamana na demonologa ze wzgledy na przywolance + mocne ssanie na pvm.

co do statow to widze 70/50/80. Dobry prot sporo hp a dex u BMa nie jest az tak istotny.
ktos tam pisal ze bm ma wiekszedog prota o 3-4 oczka. ma prota takta/20 wiekszego czyli o 5 o 6  zagolem 20 do takty. Kiedys bylo takta/10 ale Maemu sie nie podobalo ze BM jest lepszym tankiem od reszty tankow i 'zbalansowal' (czyt. rotfl po raz kolejny w ciagu roku upierdzielil BMa)

Dla sprostowania. To tym razem chyba Tinek, nie Mae. Przynajmniej on wrzucił zmiane w "Ostatnio wprowadzone"

dawiss

Cytat: Jasmine w 2014 02 17, 22:44:03
bless bez szkoły = 25/26 jak masz niskiego inta
bless natury daje 10 walki i taktyki

szkoła magiczna sprawia że bijesz łatwiej i szybciej, ale drożej, to nie tylko wygoda, wygodą jest nie odbieganie co jakis czas na medyt, a nie bonusowe czary, lepszy bless, prot, klatwy.

dodatkowo opcja z uzdro wymusza posiadanie jakiegoś tam dexa zeby sie nie leczyć bandazem pol godziny, czyli mniej inta, czyli slabszy prot.

Naturka nie zostala uwalona? Chyba ze zostala poprawiona z 8 do 10.

swider

Została poprawiona.

Masa

Mam jeszcze pytanko odnośnie spiryta. Słyszałem, że w grupie (szczególnie z szamanem) bardzo przydatny - osłabienie, kotwica.
A jak sprawuje się na solo pve?
Czy przywołańce podklas magicznych są tak samo mocne? (nie mówię tu o Demonologu)
Generalnie, wg Was, która podklasa najlepiej się sprawdza jako BM? (Temat już się przewinął TU ale już troche stary)

Jasmine

przywołańce nie są takie same, ale mają praktycznie tą samą siłę (coś za coś), z tego co widziałem np. szyszka jest słabsza od smoka nekro, ale za to ma sporo many i nieźle się leczy.

testy robione dawno temu, nie widziałem zmian ale nie wiem jak jest teraz. a bardziej mnie ciekawi czy int wpływa na siłę summona.

dawiss

Cytat: Masa w 2014 02 18, 21:00:06
Mam jeszcze pytanko odnośnie spiryta. Słyszałem, że w grupie (szczególnie z szamanem) bardzo przydatny - osłabienie, kotwica.
A jak sprawuje się na solo pve?
Czy przywołańce podklas magicznych są tak samo mocne? (nie mówię tu o Demonologu)
Generalnie, wg Was, która podklasa najlepiej się sprawdza jako BM? (Temat już się przewinął TU ale już troche stary)

Definitywnie psionik.

quinggu

a ja typowałbym demonologa jako najlepszego na solo pvm. Ale najdroższy do koxu :)