Tracisz rownowage

Zaczęty przez Glor, 2014 02 22, 18:43:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Glor

Do 2 sec po zniknieciu napisu "tracisz rownowage"  dalej  otrzymuje mega obrazenia 46 - 55  / walka byla toczona z pterkiem / koscianym smokiem /

mae

Czas wyswietlania napisu jest zmienny. Zalezy od twoich ustawien klienta i/lub dlugosci tekstu. Rozbrojenie trwa dluzej niz 2 sekundy. Mega obrazenia mogly byc tez spowodowane rozpadem czesci ekwipunku, czego nie musiales widziec majac go pod toga.

Nie wiadomo tez, jaka masz klase postaci: od niedawna berek obrywa mocniej.

Prosze o zgloszenie buga, jesli reprodukuje sie to i takze w przypadku innych postaci.

Glor

Jak wszyscy wiedza napis widnieje jakies 5- 6 sekund nad glowa postaci i tak jest w moim przypadku  po minieciu tego czasu dalej dostaje baty przez kolejne 2 sec. Moja klasa to wierny 104 ara na besie  zbroja kompletna  i w dobrym stanie .  Normalnie otrzymuje  17- 25  dmg fizycznym atakiem .

Dusiek

Cos dziwnego sie dzieje, ja mam dziwne problemy z ćwiczeniem inta postacią. Ktorych jeszcze wczoraj nie było w ogóle. W ten sam sposób.

KarlaK

Potwierdzam bug z emotkiem. Czasami sie zdarza, ze emot znika, a postac jest caly czas pod wplywem rozbrojenia. U siebie obserwuje znikniecie emota najczesciej w gdy otrzymam jakis czar od mobka. Dostaje rozbrojenie -> pojawia sie komunikat -> mob natychmiastowo poprawia zalozmy flamem -> emot znika w momencie pojawienia sie grafiki flama.

mae

Czyli problem jest taki, ze to emot znika szybciej niz powinien? Czas jego wyswietlania nie jest przez to staly i trudniej wam okreslic, czy jestescie rozbrojeni, czy nie?

KarlaK

skorzak

Zastanawiam się czy jest szansa wprowadzenia starego systemu rozbrojenia, z makarami itp, kiedy piesci cos dawaly.
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

mae

Nie da sie z tym nic zrobic, poniewaz czas wyswietlania tekstu zalezy od klienta. W zasadzie to myslalem, ze kazdy ma zrobiony skrypt w EUO do wyswietlania nad soba wielkiego kolorowego napisu, gdy rozbrojenie mija ;)

Moge natomiast zaoferowac od siebie cos takiego:
Cytat: mae w 2014 02 22, 15:19:21(...)
Gdy efekt rozbrojenia mija, nad postacia pojawia sie stosowny komunikat. Tutaj mala uwaga: nasza postac moze zostac rozbrojona kilka razy po kolei, a czasy kolejnych rozbrojen sie sumuja. W takim wypadku komunikat pojawi sie tylko raz, ale odpowiednio pozniej.

^_^

Hm wczoraj wiele razy traciłem równowagę i zaraz po tym jak info znikało to i nie było problemu z hitami. Ale rozwiązanie które proponuje mae jest ciekawe ;P

Glor

rozwiazanie super, pytanko czy kazdy mob rozbraja na ten sam okres czasu ??

mae

Cytat: Glor w 2014 02 22, 22:21:24
pytanko czy kazdy mob rozbraja na ten sam okres czasu ??
To chyba nie ma dla ciebie znaczenia w tej chwili. Skoro rozbrojenia sie nakladaja na siebie, to czas rozbrojenia moze byc zmienny i moj skrypt to uwzglednia. Ty tylko czekasz, az pojawi sie monit, ze "odzyskales rownowage".