Skrzynie w lochach

Zaczęty przez Jasmine, 2014 03 03, 09:21:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jasmine

dlaczego skrzynie te są sukcesywnie zamykane jedna za druga? zwłaszcza w miejscach gdzie się zwykle chodzi samemu.

po co robić coś z czego nikt nie korzysta, bo do mało której klasy się mieści włamywanie, a jak się mieści to albo klasa jest słabo grywalna, albo nie nadaje się za bardzo do robienia tych skrzyń.

bardzo mnie ciekawi dla kogo te skrzynie zostały zrobione.

zethaiks

zostly zrobione wlasnie chyba po to by wlamywacze tez mieli co robic ;) bo nikt ich nie docenia i sa praktycznie do niczego nie potrzebni. No ale fakt wole nie robic tej skrzyni niz szukac wlamywacza, placic mu badz dzielic sie lupem bo wole w tym czasie zarobic na czyms innym. Bardzo fajne sa skrzynki sam robie te ktorych nie trzeba wolac wlamywacza, ale te z wlamem sa troche nie trafione.

Moze propozycja wprowadzic spec loota ktory umozliwia otwieranie skrzynek bez wlama ? Magiczny wytrych
by osoby ktore nie maja znajomosci wsrod zlodzieji , wlamywaczy - tez mieli mozliwosc pobawienia sie tym

Raaban

a to nie jest tak że to jest losowe? Że może być raz zamknięta na klucz a raz nie?
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

zethaiks

moze niektore :D ta ktora ja odwiedzam regularnie to nigdy nie musialem wlama wolac, natomiast w tych lochac co koxam nigdy ich nie udalo sie otworzyc bez wlama :D wiec jezeli takie bylo zalozenie to tak nie jest :P

Jedynie to chyba zabrali niektore skrzynki jak dobrze kojarze D

Kap

Raczej bym spróbował dodać spec loot. Prosta sprawa - zamknięta metalowa skrzynia (nazwa) może być rozpieprzona i otrzymujesz dużo słabszy loot z niej niż w momencie otwarcia przez włamywacza.
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

Prorokpl

A ja myślałem, że szelma ma być alternatywą dla ludzi co nie mają włamywania odnosnie skrzynek w lochach.

Evilas

ekipa wprowadzila smaczek dla ludzi z wlamywaniem, a wy koniecznie na sile staracie sie zrobic do tego specloot, zeby skill nie byl potrzebny? zrob wlamywanie, albo zignoruj skrzynie, przeciw jakims speclootom, niech zamkniete skrzynie sa dla ludzi z wlamywaniem, otwarte skrzyneczki niech sa dalej dostepne dla kazdego

Guardian

Cytat: Evilas w 2014 03 03, 15:13:14
ekipa wprowadzila smaczek dla ludzi z wlamywaniem, a wy koniecznie na sile staracie sie zrobic do tego specloot, zeby skill nie byl potrzebny? zrob wlamywanie, albo zignoruj skrzynie, przeciw jakims speclootom, niech zamkniete skrzynie sa dla ludzi z wlamywaniem, otwarte skrzyneczki niech sa dalej dostepne dla kazdego

popieram. Inaczej ten skill dalej służyć będzie tylko do pk

Abelson

Cytat: Evilas w 2014 03 03, 15:13:14
calkowicie sie zgadzam z powyzszym

zethaiks

znaczy ja powiem ze mi sie bardzo podoba. lecz niestety nadal skill wlamywania jest bardzo malo wybierany u nas na dm z powodow oczywistych, i teoretycznie zmiana schodzi troszke na drugi plan bo bardzo ciezko neutralowi znalezc wlamywacza by mu ta skrzynie otworzyl nawet za zaplata, a raczej nikt nie bedzie poswiecal 100 skilla dla kilku skrzynek, a teksty wlamywaczy (za 10-20k) to nie chce mi sie logowac nie sa warte wiekszej ilosci zlota co do tego co znajduje sie w skrzynkach

mart

Wiekszoscia klas masz conajmniej jeden wolny skill. Chcesz skrzynki? Skoxaj wlamywanie. Uwazasz za nieoplacalne?  Trudno, olej skrzynki.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Bazyli

wierny ma zablokowane :(
CytatQuot capita, tot sensus...

Jasmine

Cytat: Bazyli w 2014 03 03, 16:02:00
wierny ma zablokowane :(

this!

Wierny ma zablokowane, berek uwalony(nie wiem czy może użyć włama na szale), łucznik nie nadaje się do lochów, mag się średnio nadaje do lochów, BM nie ma skillcapa, szelma musi poświęcić stealth'a żeby mieć włama, Bard się nie nadaje do lochów.

a najlepsze jest to że skrzynie które faktycznie można robić grupowo i brać włama są otwarte, te bardziej nadające się do solo są zamknięte.

Skrzynie teraz dzielą się na Grupowe, Zamknięte i Biedne.

Ror

Przeciez szelma ma naturalnego wlama, everyone szelma!

Guardian

Cytat: Ror w 2014 03 04, 00:14:13
Przeciez szelma ma naturalnego wlama, everyone szelma!

Na pewno nie działa tak dobrze jak włam ;)