Skrzynie w lochach

Zaczęty przez Jasmine, 2014 03 03, 09:21:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Svennson

Cytat: Muzyk w 2014 03 07, 14:31:40
Cytat: Guardian w 2014 03 07, 14:18:11
Cytat: Jasmine w 2014 03 07, 11:46:40
bo wierny był przekox klasą jak wchodził i dostał masę blokad, większość bonusów zabrali a blokady zostały.

na to pytanie chyba tylko Ekipa mogłaby odpowiedzieć, co takiego ma wierny że dostaje tyle blokad.

A wierny przypadkiem nie jest obecnie najmocniejsza klasa zarowno do solo pvm jak i pvp (nie wiem jak szelma)?
Skończ więc płacz i ciesz się grą.

Chciales chyba powiedziec "ciesz sie gra ktora systematycznie obrzydzamy"

Zawsze mozna przestac grac na dobre jak pare osob ostatnio :)
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Hektor

Cytat: Jasmine w 2014 03 03, 09:21:58
dlaczego skrzynie te są sukcesywnie zamykane jedna za druga? zwłaszcza w miejscach gdzie się zwykle chodzi samemu.

po co robić coś z czego nikt nie korzysta, bo do mało której klasy się mieści włamywanie, a jak się mieści to albo klasa jest słabo grywalna, albo nie nadaje się za bardzo do robienia tych skrzyń.

bardzo mnie ciekawi dla kogo te skrzynie zostały zrobione.

podejrzewam że skrzynki od samego początku były robione z myślą o włamywaczu
dzięki temu bezużyteczny skill stał się użyteczny, ale nadal dostępny jest tylko dla niektórych klas i nie wiedzieć czemu taki wierny nadal go nie może posiadać
pomysł ze skrzynkami okazał się bardzo trafny i ożywił nieco opłacalne pvm w mniejszym gronie, a tego tu bardzo brakuje

ogólnie kwestia skrzynek podlega jeszcze dużemu balansowi
np bardzo dużo jest takich skrzyń które są otwarte lub zamknięte i posiadają jedynie po kilka kamieni, których chyba nikomu nawet nie chcę się podnosić
skrzynie z mocniejszymi strażnikami też są dziwnie zbalansowane i na ogół szkoda na nie czasu

ktoś kto zajmował się ich balansem mógłby się temu przyjrzeć i przy okazji pomyśleć o skrzynkach dla graczy bez włama
osobiście moge w tym pomóc i nieco zapoznać z obecną sytuacją ze strony gracza
zauważyłem że ktoś cały czas te skrzynki balansuje ale niestety cały czas na minus...

zethaiks

przeciez za skrzynki bez wlama :D

Hektor

zethaiks

no powaznie sa. nie wiem czy trolujesz teraz czy nie :D

^_^

Jest sporo skrzynek bez włamania. Ba niektóre są o wiele bardziej opłacalne niż te zamknięte. Jedyne co bym zmienił w skrzynkach to ich poziom trudności w stosunku do lupu. Są skrzynki z których wypadnie smok a loot jest taki jakbym zabil wilkolaka przywodce albo króla ogrow... I przeciw udostepnianiu wlamywania dla wiernego. I tak jest to najbardziej op pvm klasa teraz. Jeszcze jakby czyscili skrzynki ciezko byłoby o jakiekolwiek zarobkowe pvm.

Hektor

Cytat: zethaiks w 2014 03 07, 20:35:34
no powaznie sa. nie wiem czy trolujesz teraz czy nie :D

wiem że są ale o ile się nie myle to tych opłacalnych jest bardzo mało
i stopniowo zamykaja je na klucz

^_^

Te bardziej oplacalne powinny być tylko dla osób z włamaniem. No chyba ze podzielić to na 3 poziomy. Otwarte, zamknięte średnio oplacalne dla szelmy i włamywacza i bardzo opłacalne dla włamywacza. Problem jest tylko w balansie strażników skrzyń i tego czego pilnują

Hektor

Cytat: ^_^ w 2014 03 07, 21:28:33
Te bardziej oplacalne powinny być tylko dla osób z włamaniem. No chyba ze podzielić to na 3 poziomy. Otwarte, zamknięte średnio oplacalne dla szelmy i włamywacza i bardzo opłacalne dla włamywacza. Problem jest tylko w balansie strażników skrzyń i tego czego pilnują

opłacalne powinny być "wszystkie"
po co ma robić ktoś nieopłacalną skrzynie dla kilku kamieni? zaśmieca tylko server
niech chociaż są na tyle warte zachodu by w ogóle zechciał ktoś je regularnie robić
powinny być wszystkie opłacalne również dla osób bez włama
z podziałem na opłacalne i bardziej opłacalne względem ilości włama, czyli zbalansowane też pod szelme i osobno z osobami ze 100 skilla
i nie mowa tu tylko o samej opłacalności, ale też o rodzaju samych strażników, którzy w przypadku średnich skrzyń, moim zdaniem są bardzo przyjemni w biciu w 2 osobowym pvm
takiego pvm właśnie powinno być więcej i widać ludziom się podoba

^_^

Oplacalne w stosunku do tego kto je robi. Nie każdy na servie jest uber przekox i gdy z otwartej skrzyni wypada demon a po jego zabiciu mamy chryzoberyl i kilka słabszych kamieni to coś jest nie tak. Ja sam bardem lubie chodzić po skrzynkach bez strażników lub z tymi słabymi strażnikami i zbierać sobie darmowe złoto.