Awatar bóg grab

Zaczęty przez Jackob, 2014 03 08, 16:23:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jackob

Cytat: Muszka^ w 2014 03 08, 19:39:10
Jackowi chyba chodzi o to ze wierny na awatarze może bezkarnie grabić otoczony nawet 3 wojownikami którzy w tym czasie go okładają (pawęż + prot, bless, reactive). Taki beh czy wampir na obliczu dalej jest łatwym celem (otoczony 3 wojownikami padnie w nanosekundę). trochę złe skonstruowana propozycja i krzyk neutrali bo nie wiedzieli, ze chodzi o pvp.

dokladnie o to chodzi.

p.s to nie jest propozycja , a pytanie.

droida

Cytat: Jackob w 2014 03 08, 16:23:12
Pytanko, co myslicie by na awatarze zakazać grabienia ?

ja myślę że to głupia propozycja..

Hexin

A pokaż mi avatara, który stoi bez dreszczyku emocji nad ciałem gdy dostaje corp pora na twarz. Paral oznacza zgon. Podobna była sytuacja jakiś czas temu, jak z vesper biegało 3-4 behów. Tak samo zgon = puste ciało, ale Thiass wtedy nie widzial problemu.
Jak dla mnie całe to grabienie jest słabe. Ciało powinno móc się otworzyć dopiero po zabiciu wierzchowca, bo problem nie dotyczy tylko takich postaci jak wierny/beh. Bardziej irytujący jest mag, który może sobie na legalu zejść z konia i zjumać 2-3 rzeczy, ze względu na ubezpieczenie w postaci lustra jak i ze względu na wysoki ar. Nawet jak mu walnę z tarczy, to co mi to daje.. przeżyje następnego hita z halki, wiec wez wsadź w ciągu 5s tarczę i 2 cepy.. nie da się. Mogę co najwyżej odgonić od ciała a ryzykuję wszystko nabiegając w stado magów z precastami.
Na moba wchodzą wszyscy z makra, wiec nawet atakowanie ich już nic nie daje (ba, do niedawna ludzie wchodzili nawet na ukrytego moba o_O). 
Wszelkie zmiany mają jednak spore minusy :
1. wyjście w mniejszej liczbie na wroga w przewadze nie ma sensu, bo zdaży dobiec i odbić ciało kolegi.
2. kto ma więcej magów, ten wygrywa obronę. Wczoraj boleśnie się o tym przekonałem, bo wiernym co tylko podbiegłem to dostawałem corpa z końca ekranu. Co za tym idzie --> walka o ciało niby będzie dłuższa, ale sytuacja się nie zmienia, bo ten kto ma więcej magów broni miejsca w prosty sposób... brak tu przepychania się i rzeczywistej walki... trochę szachy.

Tak więc nie wiem czy jakiekolwiek zmiany są wskazane, bo wraz z plusami wprowadzą sporo minusów.

Jackob

przestan hexin, zanim zabijesz pancernego smoka, ba nawet koszmara to cialo juz dawno zostanie przez team tego co padl zjumany,

Ja mowie o wojach ty o magach atakujacych wiernego.  Ale ok, przyjmuje do wiadomosci, ze jednak brewka ci tyka jak jumasz. Wciaz uwazam ze nie bylaby to wieksza strata dla wiernego. Nikt mnie nie przekonal niczym, zebym troche inaczej na to spojrzał. Dalej uwazam ze po 15 minutach caly stuff laduje u awatarow. Od nas co awatar to objedzony stufem. Świder  :-*

swider

Dla mnie sprawa wygląda jasno. Jeśli w przeciwnej drużynie nie ma przynajmniej 3 magów to na awatarze zbiore wszystko, woja awatar nie musi się bać, nawet jak będzie ich 5. (pomijam fakt, kiedy dostanę w jednym momencie dwie tarcze - zawsze padne ;) ) Sam osobiście zablokowałbym zbieranie na awatarze, jest to zbyt łatwe, trwa zdecydowanie zbyt szybko chociaz nie mam makra na zbieranie tak jak frakcje przeciwne.

Jeśli chodzi o zbieranie zwlok to bardziej przemyślałbym zrobienie czegoś z masówką psionika rzucaną na ciało sojusznika - to jest moim zdaniem rzecz przegięta ;)

zethaiks

wiem ze nie wykonalne - ale lepiej w jakis sposob zastanowic sie nad ucieciem makra do zbierania. bo mozna zebrac cialo doslownie w chwile. Moze poprostu miedzy itemem a itemem jakies iddle ?

^_^

Jest. Szybciej niż 1 itemu na sekundę nie zgrabisz. Ciesz się że nie grasz w czasach w których tego delaya nie było. Podchodziłeś do ciała wciskałeś bind i wsio miałeś w plecaku ;)

mae

Ale delay macie per osoba, a nie per cialo, prawda? Wiec jesli jumaja 2 osoby skryptem/programem, to robia to juz niczym odkurzacz, prawda? ;)

Gorgian

wszyscy mamy Wiernych w kazdej frakcji wiec czego marudzicie?? ostatnio kazdy nazeka.

a i jeszcze cos dla marudzacych http://www.youtube.com/watch?v=PKCqx8Bhz3s

Gucio

Cytat: Muszka^ w 2014 03 08, 19:39:10
Jackowi chyba chodzi o to ze wierny na awatarze może bezkarnie grabić otoczony nawet 3 wojownikami którzy w tym czasie go okładają (pawęż + prot, bless, reactive). Taki beh czy wampir na obliczu dalej jest łatwym celem (otoczony 3 wojownikami padnie w nanosekundę). trochę złe skonstruowana propozycja i krzyk neutrali bo nie wiedzieli, ze chodzi o pvp.

To ja nie wiem gdzie są wasi magowie jak pozwalacie na takie coś.  ;D

Hektor

no jak będziemy dalej tak wszystko uwalać to w końcu pozostanie nam tylko pvp na emoty  ;)

Raaban

Cytat: Gucio w 2014 03 09, 13:01:29
To ja nie wiem gdzie są wasi magowie jak pozwalacie na takie coś.  ;D

Nie umieją biegać do tyłu  :(
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)