medytacja

Zaczęty przez Bazyli, 2014 05 18, 18:11:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bazyli

czy ze zmianami medyty uwzgledniono nowy delay i jego wplyw na gainy inta?
CytatQuot capita, tot sensus...

sin

Tak. Nalezy jednak pamietac o tym, ze gain mamy po odmetytowaniu.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

Galon

po odmedytowaniu wszystkiego czy po emotce *medytuje* ??

sin

Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

bonczi

Cytat: sin w 2014 05 18, 18:14:18
Tak. Nalezy jednak pamietac o tym, ze gain mamy po odmetytowaniu.

Czy mam rozumieć, że - nawet uwzględniając ostanie poprawki w gainie INT-a (+25%) - po wprowadzeniu tej feralnej zmiany w medytacji, gain powinien być zbliżony do poprzedniej wersji ? Jeśli tak, to poniżej świeże zestawienie tego jak to obecnie wygląda na progu 9x:

http://oi59.tinypic.com/oj2xjd.jpg

Czy zdaniem ekipy to jest prawidłowe uwzględnienie nowego delay-a na gainy INT-a?

ethanoll

O ja cię! Ktoś przytacza dane liczbowe, do tego zestawione w kolorową tabelkę! Tego jeszcze u nas nie było. Nawet nie wiem, jak się do tego odnieść...
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

yacu

Gdy byłem młody i koksałem inta czas mi leciał zupełnie inaczej :)

sin

Edit: Moze inaczej. Temat jest na tapecie. Matematyka wskazuje na to, ze rozwoj inta powinniec trwac podobnie. Z tego co pamietam, stary system wymagal 12-14h poswieconych na in nox/medyt na 0.1, jednak podobne wyniki osiagalem tez na innych kregach. Zle pamietam? Mamy jakies zestawienia sprzed zmiany?

bonczi

Ja niestety zacząłem robić statystyki dopiero po zauważeniu wyraźnego wydłużenia czasu gaina (jeszcze rysując Recall-e). Nastąpiło to oczywiście wraz z wprowadzeniem zmiany w medytacji. Po mojej pierwszej interwencji potwierdziliście istnienie problemu i stąd mieliśmy zmianę w postaci premii +25%.

Wiem, że wcześniej takie statystyki prowadził dla INT-a na progu 8x shyna (zapewne inni gracze również). Postaram się od niego te dane wydobyć.

Sh4ft

Ja też zauważyłem znaczącą zmianę w gainach inta na skrybie przy progu 8x. Nie jestem w stanie podać dokładnych danych ale myślę  że trzeba poświęcić około 1/3 czasu więcej na gaina.

mae

Przed koxem musicie wpisac .rozbierz. Gain jest per medytacja, wiec dluzsza medytacja spowalnia progres. Osoby z niewielka iloscia inteligencji (medytujace znacznie dluzej) maja dalej dodatkowy gain - tym wiekszy, im dluzej medytuja.

Cytat: bonczi w 2014 06 05, 11:42:27
Po mojej pierwszej interwencji potwierdziliście istnienie problemu
Nic takiego nie potwierdzalem i nie potwierdzam.

Bazyli

czy jakikolwiek ciuch spowalnia medyte, czy chodzi tylko o zbroje? jesli zwykla toga na grzbiecie przeszkadza to uwazam ze powinno sie to ograniczyc do elementow skorzanych/utwardzanych/koscianych (z wylaczeniem butow bo bez przesady)...
CytatQuot capita, tot sensus...

mae

Spokojnie, chodzi o zbroje

bonczi

Cytat: mae w 2014 06 05, 19:36:54
Przed koxem musicie wpisac .rozbierz.
Próbujesz mnie obrazić czy tylko po raz kolejny udowadniasz, że jesteś ignorantem z przerośniętym ego?

CytatGain jest per medytacja, wiec dluzsza medytacja spowalnia progres. Osoby z niewielka iloscia inteligencji (medytujace znacznie dluzej) maja dalej dodatkowy gain - tym wiekszy, im dluzej medytuja.
Ten wywód (dość mętny swoją drogą) nie zmienia faktu, że gain INT-a siadł. Gdybyś chciał się wysilić i przeczytać ze zrozumieniem, to być może pojąłbyś, że mówimy o koksie na progu 9x, więc powyższa informacja niczego rzeczowego do tematu nie wnosi. Przecież o tym właśnie toczy się dyskusja, że ta wydłużona medytacja mocno uwaliła (dlaczego mam wrażenie, że najczęściej ostatnio w zmianach występujące określenie?) gain INT-a.

Cytat
Cytat: bonczi w 2014 06 05, 11:42:27
Po mojej pierwszej interwencji potwierdziliście istnienie problemu
Nic takiego nie potwierdzalem i nie potwierdzam.
Oczywiście... tylko nie pytałeś zapewne Dhagt-a skąd otrzymał informację o mocno wydłużonych czasach gainów i te +25% to z okazji pewnie Twoich urodzin. Ponadto użyłem bezosobowej liczby mnogiej, a przecież ekipa to nie tylko Ty.

Naprawdę mae, czasami powinieneś dopuścić do siebie fakt, że ludzie o niejednokrotnie wyższym ilorazie inteligencji chcą pomóc. Jeśli nie Tobie w pracy nad doskonaleniem skryptów to przynajmniej serwerowi i mógłbyś - jeśli nawet nie docenić - to przynajmniej postarać się to zrozumieć.

mae

Cytat: bonczi w 2014 06 05, 21:15:40Naprawdę mae, czasami powinieneś dopuścić do siebie fakt, że ludzie o niejednokrotnie wyższym ilorazie inteligencji chcą pomóc.
Na nic mi "pomoc" ze strony osob, ktore nie radza sobie z emocjami.

Zmiana +25% pojawila sie dlatego, ze totalnie zgrzewa mnie, jak szybko koxacie. Kiedy mi napisali, ze "chyba jest cos nie tak z gainami", ja zapytalem tylko "ile wiecej chcecie, by bylo, jaki mnoznik wpisac?", naprawde - dokladnie tak bylo. Moge wam nawet wpisac +200% gaina, dla mnie bez roznicy. Tak, jak napisalem wczesniej, ja od poczatku przy tej zmianie robie tylko to, co mi sie powie. Wasz problem polega na tym, ze zamiast dalej rozmawiac z dhagtem i sinem na temat tego, co z ta zmiana dalej zrobic, zaczeliscie trollowac tutaj.

Chetnie pomoge i napisze, jak to dziala, jaki sposob koxu przewiduje obecnie skrypt albo jak biegac, by nie przerywalo medytacji, jesli dalej przerywa. Ale atakowanie mnie, bo zmiana wam sie nie podoba, jest naprawde nie na miejscu. Nie jestem jej autorem, jestem strona trzecia, wiec nie wyprodukowalem sobie sil, by wytrzymac wasz trolling tym razem.

Najlepsza droga do poprawy czegokolwiek tutaj jest tam, gdzie wszystko sie zaczelo - w rzeczowej dyskusji na forum balansu.