Regulamin forum

Zaczęty przez Felixor, 2014 06 07, 11:41:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

mae

Niestety jestem poza domem i wracam jutro wieczorem.

elmo

A mi sie podoba nowa medyta.
CytatCytat: mae w 2014 03 03, 06:17:08
Ja spowolnienie dzialajace w postaci jak do niedawna traktuje jako bug zrobiony przez Ducka, by latwiej mu bylo "zwiedzic" pvm.

Ja jednak wolę podziękować za wkład na rzecz serwera :)

jailed

Cytatbonczi wyliczyl, ze (in nox + medyt) szybciej bylo przed boostem gaina w medycie, za to innymi czarami w polaczeniu z medytem bylo szybciej juz po przyspieszeniu. W zwiazku z tym nie bylo i nie jest mozliwe wziecie pod uwage jego zestawow danych, gdyz ocenilem je jako niepoprawne. Niemniej jednak udalo mu sie zwrocic uwage na to zagadnianie i zajmuje sie ustalaniem czy jest dobrze, czy nie (wstepnie ocenilem jako w porzadku, zeby moc stwierdzic to z cala pewnoscia potrzebuje okolo tygodnia).
Sin, przyznam że i ja zauważyłem tę nieprawidłowość i zastanawiało mnie skąd ta różnica po wprowadzeniu tych dodatkowych +25%. Postanowiłem się zatem nie powoływac na moje wcześniejsze testy i przygotowałem najlepiej jak potrafiłem tabelę nowych pomiarów. Wyszło, jak wyszło. Skoro ją odrzucasz, Twoja sprawa. Cieszy natomiast fakt, że wzbudziła ona Twoje wątpliwości i przeprowadzisz własne pomiary. Czekam na wyniki. Koniec tematu.

Cytatpierwszy post boncziego mial potencjal na bycie bardzo rzeczowym (niewykorzystany niestety przez niewiarygodne wartosci), to kolejne notki byly karygodne - i taka kare otrzymal. Powrot pod innym nickiem oznacza imo brak zrozumienia popelnionego przez siebie bledu, a wiec i nieskutecznosc kary (zapewne zbyt mala). Ale to juz nie mi oceniac.
Może raczyłbyś zauważyć ton wypowiedzi kolegi z ekpiy. Zresztą nie tylko tej, ale i wielu innych wcześniej i potem. Nie miałem najmniejszej ochoty ani zamiaru szkalować kogokolwiek, niemniej jednak robienie ze mnie głupa tekstem:
CytatPrzed koxem musicie wpisac .rozbierz
podziałało zupełnie nieadekwatnie do moich intencji. Dalsze wypowiedzi meago tylko mnie ugruntowały w przekonaniu, że zmierza to w zupełnie nieodpowiednim kierunku. Jego ban dla mnie na forum i jail w grze oraz wyzwanie mnie od dupków na PW zupełnie nie przystoją komuś, kto ma budować cokolwiek na tym shardzie. Wszak nie od dziś wiadomo, że niezgoda ino rujnuje. Nie piłem i nie piję do tego co mae dla serwera robi oraz jak to robi, tylko do sposobu jego traktowania graczy, a te pozostawia wiele do życzenia.
Nie popełniłem żadnego błędu i tłumaczenie nadania mi kary motywowana tonem moich wypowiedzi świadczy jedynie o zupełnym braku obiektywizmu. Odpowiedziałem chamstwem na chamstwo. Jeśli tego nie widzisz to albo nie chcesz tego dostrzeć, albo czytasz jedynie wybiórczo.
Powrót po innym nickiem oznacza jedynie próbę toczenia uczciwej i rzeczowej dyskusji w chwili, gdy ktoś obrzuca cię błotem a sam wcześniej blokuje twóje konto i IP - tym samym wyłączając cię z dyskusji. To nazywasz nieskuteczną karą?!

Do wypowiedzi maego się nie ustosunkowuję - z wiadomych powodów...

bonczi

sin

Cytat: Hexin w 2014 06 07, 19:08:25
Potrzebna jest widoczna i szybka zmiana, a nie podciąganie czasu medytacji o 1s, tak jakby byla juz bliska ideału. Nie jest. Optymalny czas medyty w moim odczuciu to 7-8s, tak jak leczenie woja.
Przypieszenie o 1 sekunde sprawi, ze mag ze 100 inta bedzie medytowal 8s. Z 80 - 9s. To sa wartosci bliskie tym, o ktorych piszesz. Wiec nie, nie uwazam ze trzeba duzego skoku w wartosciach, a poprawianiem nieznacznym o wiele szybciej odnajdziemy rozwiazanie optymalne. To, ze trwa to tak dlugo wynika z tego, ze nie ma pvp - nie gracie, wiec nie mozna przeprowadzic rzetelnych testow. Druga sprawa jest tez taka, ze szesc dni temu napisalem na podforum balansu jakie zmiany bym widzial. I od tych szczesciu dni nie pojawila sie ani jedna odpowiedz (!) - za to czesc forum ogolnodostepnego zalala fala negatywnej opinii o nowej medytacji, z bardza mala iloscia rzeczowej dyskusji. Oczywiscie, moge nie zwracac sie do Was z prosba o wyrazenie opinii i zrobic to po swojemu. Na pewno bedzie szybciej. Czy lepiej? Pewnie niekoniecznie. I nie rozumiem tez dlaczego nie chcecie skorzystac z mozliwosci wygloszenia swojego zdania (w slowach wiekszych niz "beznadzieja, cofnijcie").

Cytat: jailed w 2014 06 07, 22:02:27
Może raczyłbyś zauważyć ton wypowiedzi kolegi z ekpiy. Zresztą nie tylko tej, ale i wielu innych wcześniej i potem. Nie miałem najmniejszej ochoty ani zamiaru szkalować kogokolwiek, niemniej jednak robienie ze mnie głupa tekstem:
CytatPrzed koxem musicie wpisac .rozbierz
podziałało zupełnie nieadekwatnie do moich intencji.
Nikt nie robi z Ciebie glupa. Zmiane testowalem jeszcze przed wprowadzeniem jej dla graczy. Czasy byly zblizone do tego, co bylo kiedys (oprocz tego, ze znacznie szybciej odnawia sie mane medytacja, szczegolnie w zbroi) i takie musialy byc - bo tak tez wynikalo wyliczen na podstawie skryptu. Pozniej intensywnie testowalem ja graczem i odczucie co do dlugosci koxu pozostalo niezmienione. Skoro jako jeden z kilku graczy (stosunkowo mniejszej czesci) wyliczyles, ze gainy sa wolniejsze to Mae przedstawil standardowa rade. Z wyliczen dokonanych przeze mnie dzisiaj wychodzi, ze o ile ta dokladnie rada nie byla trafiona, to jednak celnie poruszala problem - testowales wolniej, niz sie da. I stad efekt slabszego gainu.

A nieskuteczna kara nazywam twoj powrot bez uprzedniego przemyslenia sprawy. Taki czasowy ban to dobra chwila by wyluzowac, zdystansowac i powrocic z lepszym nastawieniem. Byc moze jestem przewrazliwiony, jednak odnioslem wrazenie, ze twoje wypowiedzi (zarowno przed i po banie) utrzymane sa w tonie wyzszosci. Ze tylko Ty mozesz miec racje, my sie w ogole nie znamy, jestesmy gorsi, ale mozemy sie poprawic robiac jak sobie zyczysz (w zasadzie to hiperbola, ale nie umiem tego napisac inaczej). Zywie jednak ogromna nadzieje, ze mimo nie najlepszego startu uda nam sie dogadywac lepiej w przyszlosci, w atmosferze wzajemnego zrozumienia i szacunku.

Konczac juz nieproduktywne przepychanki slowne:

• Temat o gainach medytacji mozna kontynuuowac tutaj, chociaz sprawe uwazam za wyjasniona.
  • Osoby, ktore nie maja dostepu do podforum balansu moga napisac PW do Dhagta z prosba o przyznanie, lub wypowiadac sie tutaj.
  • Od osob, ktore maja dostep do wyzej wymienionej czesci oczekuje, ze ustosunkuja sie w koncu do mojej ostatniej notki.
  • Przypadki konfliktow miedzy graczem a ekipantem rozwiazuje Dhagt, przyjmuje on rowniez skargi na prace ekipantow. Poza tym zawsze polecam rozwiazywac spory prywatnie. Pranie brudow publicznie tylko pogarsza sytuacje (nie, nie tylko wizerunkowo, po prostu zazwyczaj zaognia tez sam konflikt).
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.