Krawiectwo - jak najlepiej trenować

Zaczęty przez sargath, 2010 05 19, 11:32:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

sin

Cytat: Thiass w 2014 07 22, 20:49:31
A moze by tak odejsc od starych przyzwyczajen i utrudniania na sile nowym graczom koxu czegokolwiek...
To juz nie czasy gdzie uo bylo supcio a to ze samemu sie do czegos dochodzilo bylo fajne...

Wstawmy tabelki i poradniki koxu kazdego skilla na strone - w kazdej grze mmo tworcy tworza poradniki aby gracz nie byl zagubiony - u nas tworzy sie przeszkody aby nowemu dokopac  ;D
Osobiscie jestem za, tylko widze maly problem - tylu ile graczy, tyle teorii optymalnego rozwoju. ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

DzikiHL

Imho jest trochę łatwiej niż Sin piszesz. Suche dane w tabelce. Tabelka z sortowaniem wg progów (przy takim % skilla można zrobić taki item). Każdy sam sobie policzy jakich materiałów ma dużo i jakie ma kupić. Choć pewno dla niektórych to i tak za mało.

Ogółem istnieje możliwość nawet taka by strona tego typu sama się stworzyła i uzupełniała przy każdej zmianie skryptowej. Wymaga to jednak +1 skryptera na jakiś czas.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

szaman

No tak jak napisał Dziki to oficjalny kox poradnik dla tamera istnieje już od ładnych paru lat na stronie DM.

Jasmine

jak chcecie to ja mogę przygotować kilka kox poradników. pewnie inni gracze też chętnie coś przygotują ;]

DzikiHL

Nie wiemy czy chcemy. Decyzję tego typu podejmuje Administracja serwera czyli Dhagt.

Jestem jednak otwarty na otrzymanie wszelkich aktualizacji strony DM. Kilka działów jest dość mocno nieaktualnych a ja osobiście nie mam w tej chwili siły nad nimi siedzieć.

Kilka bardzo miłych osób co jakiś czas podaje mi błędy i ich poprawę. Jesteśmy im za to wdzięczni. Pracy jest jednak więcej.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

sin

Cytat: Jasmine w 2014 07 24, 05:14:21
jak chcecie to ja mogę przygotować kilka kox poradników. pewnie inni gracze też chętnie coś przygotują ;]
To rozbija sie niestety o to, o czym pisalem post wczesniej. Propozycja Dzikiego wydaje sie bardziej sensowna, chociaz ja bym poszedl krok na przod, i przerobil menu craftow w grze tak, by szansa na wykonanie przedmiotu objawia sie kolorem (i wtedy byloby wiadomo, ktore sa w sredniotrudne i najbardziej oplacalne). Ale to i tak trzeba decyzji administracji a potem skryptera, niezaleznie od wersji. ;-)
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.