Lagi i przycinki w grze

Zaczęty przez Thiass, 2013 07 18, 14:56:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Thiass

A wiec tak... mam nowy komp windows 7 itd
Myslalem ze na takiej maszynie uo bedzie chodzic plynnie bez lagow i przycinek ale nie!

Nie mam co prawda totalnych lagow ale sa takie minimalne przeskoki. W pvp widac to najbardziej bo po prostu czasami ktos mnie doskakuje o te 2-3 pola. Nie jest tak ze caly czas wszyscy biegaja szybciej ale po prostu co jakis czas inna postac mi skacze.

Wydawalo mi sie nawet ze gierka bardziej plynnie dzialala na 16 bitowym xp  :)

Wiec moje pytanie. Sa jakies magiczne sposoby zeby ultimka na DM smigala jak nalezy?

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Rizz

Dokładam się do pytania. Często mam tak że strasznie mi uo ścina. I to są takie przeskoki o 2-5 kratek ;/

Abelson

Mam to samo ( Win 7 ) .. na Viście było podobnie ;) tylko momentami gorzej. Na szczęście te przeskoki w kuchni mi nie robią :) ale przy podróżach czy zgrywaniu wkurza..jak ktoś ma sposób na to to też chętnie poznam.

mateo

jesli uzywacie razora sprobujcie odznaczyc Zmniejszenie obciazenia CPU

Ziggy

Czy tylko niewielkiej ilości graczy laguje gra?
czy to jest spowodowane praca serwera czy UO wymaga sprzetu jak do Wiedzmina?
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

tomerro

Rowniez mam kilkunastosekundowe przycinki. Rzadko co prawda ale w strategicznych momentach. Okolo 2 razy na godzine.
<Madderdin> te arabusy wszędzie się wpieprzzają
<Madderdin> dawno krucjaty nie widzieli

^_^

Poza tym coś szwankuje system antysh w cliencie. Po przemianach z prawdziwego oblicza, z wilkołaka do ludzkiej postaci, konieczny jest relog. Inaczej widzimy co się dzieje wokół postaci ale nie możemy się ruszyć nawet o kratkę, pisać też możemy..

sin

Srednie zuzycie zasobow serwera nie przekracza nawet 15% (ostatnie wskazania wahaja sie w granicach 9-10%), jest on gotowy na plynna prace przy znacznie wiekszym obciazeniu.
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.

^_^

Co nie zmienia faktu ze system antysh się rypie i to może być powodem przycinek. jeszcze 2-3 miesiące temu nie było problemów z tym, a w tym miesiącu co przemiana trzeba się relogować. Może zwykły restart servera pomoże?

DzikiHL

nic nie było w niczym zmieniane od dawna. Nie może zatem być powodu do rypania.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Parias

Jeśli chodzi o zmianę z wilka w człowieka to już od roku jak nie więcej to występuje. Trzeba odczekać czasami z 10-20 sek a czasami dłużej ale po czasie można się ruszać normalnie. Nie zawsze to występuje :)

mae

Przez ostatni miesiac mieslismy 5 czy 6 zmian moich i Sula, ale zadna z nich nie powinna byc powodem lagow.
Poniewaz serwer to wirtualka, faktycznego zuzycia i stanu maszyny niestety nie znamy. Nasze mozliwosci sa ograniczone. By kontaktowac sie z dostawca musimy, znac konkrety. Ile jest osob afektowanych, jak czesto, w jakiej postaci i w jakich godzinach wystepuja problemy.
Wezcie tez pod uwage, ze po polnocy czy tez kolo 1 nasz dostawca wykonuje backup, ktory powoduje lagi.
Znajac konkrety na pewno bedziemy mogli cos zrobic w tej sprawie.

^_^

Znaczy tak, ten backup po 1 nie jest już tak upierdliwy jak kiedyś. Kiedyś nic się nie dało do 2 robić, teraz się da. Przycinki są zasadniczo o każdej porze. Biegnie się dłuższą prostą i ciach stoisz sekundę - dwie i lecisz dalej. A kompa też mam na  tyle mocnego, że zasadniczo nie spotkałem jeszcze gry która nie poszłaby mi na full detalach i miała przy tym zaciachy, wsio pływa wręcz. Stąd propozycja restartu serverka, może zwyczajnie na świecie coś się zapchało i powoduje losowo stop kratki. Można też  zabać kilka osób na greena, na dłuuuugą prostą i mniej więcej startująć w tej samej chwili okazało by się kto jak dobiega w określone miejsce. Jeśli w tej samej kolejności co start, to pewno jakieś urojenia, ale jeśli kolejność pozmienia się mimo, że każdy leciał na przód nie zatrzymując się celowo, to wypłyną momenty lagów i może łatwiej będzie znaleźć przyczynę

Ziggy

Witam ponownie. Panie i Panowie..
mimo przeinstalowania uo i rezygnacji z razora na rzecz normalnego klienta, cały czas mam lagi, kiedy towarzystwo gra w najlepsze. Wszystko u mnie śmiga, gry o wiele lepsze niż ultima, strony też odpalają sie płynnie, nikt mi nie podbiera łącza.
Doradźcie proszę, co może być nie tak? Pare dni po przeinstalowaniu, gra śmigała - można było tankować, w obecnej chwili, na co byśmy nie poszlo - śmiga, lekkie przycinki, śmiga, pół minutowy stop + rozbrojenie i jest po grze.
Proszę o pomoc.
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

Jackob

Ziggy a kto jest dostawca twojego lacza?