Ciągłe notoryczne CL'ki

Zaczęty przez ^MK, 2019 03 06, 10:32:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

^MK

Hej.

Krótko: Na Laptopie mam ciągłe CL'ki. Dosłownie czasami 30sek po zalogowaniu, w ciągu godziny wyrabiam z 15 CL'ek minimum.
Na PC nie mam takiego problemu.

-> Laptop HP ZBook15 G5 i7-8850H/16GB/512GB SSD z grafiką Intel UHD Graphics 630 (zintegrowana) i NVidia Quadro P1000. - System Windows 10 PRO.
-> Korzystam z tych samych plików (ten sam folder)
-> Oba komputery korzystają z kabla Ethernet (nie łaj-faj)

Pomysły? Oczywiście wszelkie podstawowe rzeczy a'la administrator, zgodność itd są.

urbos

Czy problemy masz tylko z UO czy inne programy też potrafią się 'wykrzaczyć'?

Na pewno nie zaszkodzi zapodać czyszczenia np. Combofix puść i zobacz.

Piść ping w trakcie gry i zobacz czy są przerwy. Jak są to walnik tracert i zobacz gdzie (czy u Ciebie czy gdzieś dalej).

Napisz co wyszło.

Kap

Sprawdź przełączenie na kabel. Mi wywala wifi ;).
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

theon

1. Użyj innego kabla, np z stacjonarki. Czasem zdarza się, że bywają uszkodzone, a jakoś "działają".
2. Wyłącz opcje oszczędzania energii (również dla karty).
3. Zainstaluj inne sterowniki dla karty eth, jeśli to możliwe.
"You live for the fight when that's all that you've got." - DiViNE INTERVENTiON ]I[

Felixor

Istnieje szansa, że na lapku masz włączona karte wifi i lan i obie są jednocześnie połączone z siecią. W windowsie jednak zawsze któraś karta ma priorytet i możliwe, że u Ciebie prio ma wifi i dlatego rozłącza ;)

wyłącz w windzie karte wifi całkowicie
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."