Skrytobojca a regulamin

Zaczęty przez spocik, 2011 03 30, 17:44:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Havv0c

Jak dla mnie, to że dostaje się crima za strzelenie z dmuchawki, jest wystarczające. Jak ktoś jest uważny to zobaczy kto dostał crima (wystarczy bind na all names) i nie będzie potrzebował podanego na tacy "Henio is attacking you". Skrytobójca nie bez powodu nazywa się skrytobójcą, by po każdym "cichym" występku, do jakiego ja osobiście zaliczam strzał z dmuchawki, całe otoczenie wiedziało kto co i jak. Jak skrytobójca jest ciotą to nawet i teraz może dostać w papę za takie wybryki, a jak już nie jest ciotą, to wtedy najważniejsze by ciotą też nie był ten, kto oberwie z dmuchawki, a zapewne zorientuje się od kogo oberwał. Nie róbmy ze wszystkiego tego samego. To że wojownik/mag/inna klasa walcząca po dwukliku w trybie war na przeciwnika pokazuje mu nad głowa info o atakowaniu, nie znaczy że taki skryto również musi takie coś pokazywać (przy strzale z dmuchawki). Pamiętajmy że jeśli w okolicy schowanego skryto pojawi się ogarnięty mag z wis quasem, ktoś z wykrywaniem lub nawet ktoś kto wceluje fioleta, to taki skryto ma przesrane. Przypuszczam  ze dla skoxanego maga jest on wtedy jak domek z kart - do zdmuchnięcia. Atutem skryto jest rozpoczęcie walki z ukrycia, wtedy jest górą. W innym przypadku zapewne będzie gryzł ziemię. Takie moje zdanie. To że klasa skryto jest zbudowana jak jest dodaje tylko smaku ogólnemu rozkładowi klas na DM.

Co nie zmienia faktu, ze nadal uważam, że bezpodstawne pk powinno być karane, a skrytobójcy może i objęci jakimś specjalnym "programem", logującym każdego załapanego fraga. Gdyby taki górnik Zbyszek w kopalni cove padł od niewiadomo jakiego skrytobójcy, bo nikt by go nie widział, mógłby zgłosić GMom że oberwał strzałką i padł, i że było to bez klimatu. Wtedy GMi mogliby odpalić swoją bazę ze wszystkimi imionami graczy posiadającymi skryto, do której wstępowałoby sie mechanicznie za samo posiadanie skilla skryto, i zobaczyć kto zabił Zbyszka, wyciągając przy tym konsekwencje za nieklymatyczne pk.

Oczywiście nie mam zielonego pojęcia czy cos takiego w ogóle jest mozliwe do stworzenia i ewentualnie jak ciężkie by to było :P Zapodałem jedynie pomysł na który przed chwilą wpadłem i którym się podzieliłem.
Never Give Up.

Guardian

Cytat: Sadi666 w 2011 03 31, 13:55:18
No wiesz, ale do zabijania młodych postaci i makrujących górników jest w sam raz :).

Mlodych sie za darmo zazwyczaj nie bije, a jak ktos biernie makruje to lamie regulamin.

Sadi666

Młodych można zabić za kilof, a wiesz dobrze jak makrowanie wygląda: alarm na makroczeki i oglądanie filmu, więc jest duża szansa, że taki górnik, który nie reaguje na Twoje "Witaj", właśnie tak robi i możesz go próbować zabić, a jak wejdzie za jakiś czas na UO to zobaczy szary świat :P.

Pollack

Ignorowanie innych postaci wokol jest akurat bardzo dobrym powodem do ogladania swiata na szaro.

Guardian

Cytat: Pollack w 2011 03 31, 18:48:50
Ignorowanie innych postaci wokol jest akurat bardzo dobrym powodem do ogladania swiata na szaro.

I tu sie zgadzam. Odpisywac tylko na makrochecki to sobie mozna w domku na zadupiu.

Vlad_R

...i rzeka lez zaczela plynac znow...

Guardian

Cytat: Vlad_R w 2011 03 31, 19:21:57
...i rzeka lez zaczela plynac znow...

...i rzeka spamu zaczela plynac znow...

Ragnall

Cytat: Rudus w 2011 03 31, 13:44:09
Dmuchawka daje crima,

Dmuchawka to nie bron na pk - blagam was
Wiem z mojego przypadku - strzelam zawsze beltami ze smiertelna a ludzie jakos nie chca padac ;)

Litości Rudus. Tu nie chodzi o regularne PvP gdzie każdy jest nablessowany po sam czubek głowy tylko każdą inną sytuację.
Zamrożony.

Rudus

Podczas kazdej innej sytuacji chyba widzisz ze hp Ci spada i mozesz zrobic 2x klik na bandaze (chociaz i tak pewnie kazdy ma makro non stop ON) albo na In vasa ... zapewniam Cie ze po jednym leczniu dmuchawka Cie juz nie zabije, a zeby Cie dobic to koles sie musi ujawnic ....
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

AsYlum

Brak komunikatu o *... is attacking you* jest na pewno błędem i trzeba będzie to poprawić.
<uninitialized object>

Papa Smerf

Bezysensu. Dmuchawka to broń skrytobójcza i jako taka powinna działać niezauważona. Strzałka ma wygrawerowane imię skryto na sobie, że ofiara wie, kto w nią dmuchnął?
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Aiwass

corv nie probuj urealnic tego na sile....

Papa Smerf

Nie urealniam, tylko zwracam uwagę na pewną prawidłowość.

Prorokpl

Cytat: Corv w 2011 04 04, 07:53:25
Bezysensu. Dmuchawka to broń skrytobójcza i jako taka powinna działać niezauważona. Strzałka ma wygrawerowane imię skryto na sobie, że ofiara wie, kto w nią dmuchnął?

Ta, a jak ktoś nas zaznacza przez ścianę z drugiego końca ekranu też mamy *...is attacking you*, to samo kiedy nasz pupil gdzieś zostanie zaatakowany. To według ciebie też jest ok? Nie zagłębiajmy się w to bo się zrobi bagno.

Cięgle jestem za dodaniem animacji ruchu osoby strzelającej strzałką. W końcu musi w nią dmuchnąć, a jak nie będzie komunikatu to w tłumie odkrytych osób będzie łatwiej namierzyć.

Papa Smerf

O i to jest jakieś rozwiązanie. Animacja. Zwykła animacja kopania by wystarczyła.