BM Szaman.

Zaczęty przez Raaban, 2012 04 20, 19:27:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zathaniel

Czy BM szaman dostaje blessa również do anatomii i taktyki czy tylko mi się coś uroiło? +8 do tych skilli powinno rekompensować 2% bojówki.

Klątwa szamana-BMa nie powinna być silniejsza od nie-BMowej.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Raaban

+8 obrony taktyki i bojówki.
Ale trudno żeby dodawał +8 taktyki normalnemu magowi jeżeli on taktyki nie posiada. Troche logiki...
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

spocik

Cytat: GOB w 2012 06 13, 11:53:57
ale jaka rekompensata bo ja tu czegos nie rozumiem. Ja tu nie chce miec niczego rekompensowane. Po prostu czar wg mnie nie dziala tak jak powinien

aaa i nie przekonuje mnie argument ze jest to defensywna przezywalna klasa bla bla bla, bo jest taki sam jak kazdy inny BM z podklasa magiczna

Moze i tak, ale jak powiedzial Raaban - dmg ohii/zywej broni + trafialnosc i uniki z blogo daja juz spora przewage nad bmami z inna szkola magii.

Raaban

Nie dają przy dexsie bazowym oscylującym wokoło 4x/5x/6x

Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

GOB

demo wrzuca ci klatwe do MAGI ORAZ SZAMANIZMU

psion na swoje ukryte rany i nne cuda nei widy

nekrus wrzuca ci klatwe do resa

ej, masz racje ma przewage nad wampirem BMem bo on nie ma nic :)
eee dupa wamp BM na uciszenie wiec nie poczarujesz szamansko

i dlaczego niby mialbym nie korzystac zczaru ktory jest w asortymencie czarow, bo nie bedzie FAIR PLAY :)))

i z drugiej strony patrzac temat jest o tym dlazcego BM ma oslabiony o 20% czar defensywny jesli jest pisane ze ma oslabione tylko czary ofensywne... a nie porownywanie BMa szamana z innymi BMami.
bleeee

mae

Cytat: GOB w 2012 06 13, 10:37:37
natomiast klatwe natury ktora sobie dzis przypadkiem wrzucilem dostalem za 11!!! mimo ze jest to czar ofensywny
Nie widze sensu, by dodatkowo oslabiac klatwe natury dla BMa-szamana. Po pierwsze ten czar sam sie oslabil historycznie. Jesli autor przyjrzy sie, jak dziala klatwa na moby, przekona sie, ze jest ona przez silne moby za kazdym razem resowana. Kiedys moby nie mialy tyle resa co teraz i byla zawsze chociaz szansa, ze czar wejdzie normalnie.
Po drugie za czar ofensywny uznaje sie raczej ten, ktory zadaje dmg.

GOB

Mae to powinien byc u BMa oslabiony reactive armor skoro tak mamy na to patrzec, bless natury nie zadaje dmg tylko laska BMa zadaje dmg, nie widzialem zeby ktos zginol po tym jak wrzuce mu blogoslawienstwo natury :)))
bleeee

spocik

Reactiv u bma jest oslabiony...

Sadi666

Zależy o czym mówisz... Odbija mniej obrażeń w atakującego, ale za to więcej redukuje. Dla mnie to nie jest osłabienie :).

spocik

Wiecej redukuje, bo ma prota wyzszego, niz mag, ale slabiej redukuje samym reactivem i rowniez slabiej tym reactivem odbija.

Sadi666

Nie. Zobacz w ostatnio wprowadzonych. Reactive jest mocniejszy pod względem redukcji. Prot tu nie ma nic do rzeczy. Weź puchę z AR:90 i BMa z tym samym ARem i reactivem. Zobaczysz o czym mówię.

Bazyli

Cytat: Sadi666 w 2012 06 15, 00:33:49
Nie. Zobacz w ostatnio wprowadzonych. Reactive jest mocniejszy pod względem redukcji. Prot tu nie ma nic do rzeczy. Weź puchę z AR:90 i BMa z tym samym ARem i reactivem. Zobaczysz o czym mówię.

zeby to zobaczyc to musial bys wziac maga zwyklego z reactivem i bm'a z takim samym ar i reactivem...
CytatQuot capita, tot sensus...

Jackob

nie powinno być takiej klasy jak Batle Mage szaman. BM + magia i koniec.

p.s. BM to jedyna klasa ktorej nie da sie zabic 1v1 ( stoi i rzuca in vas mani) nie zabijesz , nawet jak stoi w miejscu, no chyba ze nie ma many, no ale jest leczenie... 5 - 6 plackow to tyle co nasz kochany tank, wierny.

Dziekuje dobranoc

GOB

czekam jeszcze na argument ze BM szaman bez resa jest toalnie przegiety bo moze sobie wyczarowac wode i umyc w niej bandarze i niszczy to caly balans

skoro to taka totalnie przegieta klasa jak wszyscy pisza to czemu jakos nie maja jeszcze BMow i nie sa trendy i pro
bleeee

Guardian

Cytat: Jackob w 2012 06 15, 23:51:19
nie powinno być takiej klasy jak Batle Mage szaman. BM + magia i koniec.

p.s. BM to jedyna klasa ktorej nie da sie zabic 1v1 ( stoi i rzuca in vas mani) nie zabijesz , nawet jak stoi w miejscu, no chyba ze nie ma many, no ale jest leczenie... 5 - 6 plackow to tyle co nasz kochany tank, wierny.

Dziekuje dobranoc

No właśnie! Trzeba udupić, żeby berek w ogóle miał najlepiej!