Pytania odnosnie barbarzyncy

Zaczęty przez el, 2012 06 09, 00:14:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

el

Cytat

jest wampir, który właśnie wojem świetnie sobie radzi w pvm - nie musisz szukać daleko :>
nawet w dzień daje rade ;)

Nie znam tego wampira! :)

Sadi666

I cóż takiego wampir ma? Blessa na poziomie +38 przy 100% skilla? Prota ma jak inne klasy. Czary do kitu... Ewentualnie .lecz może coś tu pomóc. Tak chyba uważam, że to jednak chyba nie jest warte granie godzinę co godzinę. Jakiś bonusy jak berek powinien mieć, ew. chociaż prot większy, a nie na równi z innymi klasami magicznymi. Spekuluję oczywiście.

Nath

Nie narzekajcie (el, Sadi) bo inne klasy za dnia maja o wiele gorzej. W jaskiniach bez problemu mozecie pvm/pvp uprawiac.
Co do rownania z innymi klasami ktore nie maja ograniczen nocnych to masz racje, ale to juz innny temat i widoczny w i .online i w roznorodnosci klas na serwerze. Tak chce biezaca ekipa i tak jest.
Jednak to ni jak ma sie do watka tego tematu. Wydaje mi sie ze brak magikow .um do berka  to bylo glownie spowodowane tym iz berki nie mogli uzywac magikow, dzieki temu mieli wieksze bonusy plynace ze skilla.
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam

Ksiestwo Skara Brae
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Wilkolaki - Likantropy - dostep do nadforum
Podania: wilki.podanie@gmail.com  Lub PW

Prorokpl

Jesli bless +38 was nie zadowala to ten serwer idzie w złym kierunku ;/

HurDur

Po pierwsze - dzięki wspanialości czarów wampira, wampir jest obecnie klasą dla wojownika a nie maga. Choć nie takie były założenia. Wampir potrzebuje mocnego lifftingu czarów, żeby faktycznie rekomepnsowało mu ten minus w słońcu. Niestety, ale jeśli chodzi o magie, to są o wiele lepsze wybory niż wampir. Zwlaszcza ze bless wcale nie jest taki kosmiczny, o czym wszyscy doskonale wiemy. Ale wampir wojownik naprawde nie ma na co narzekać... ;>

BeLikeBird

Bless aż o kilka oczek więcej niż mag z wysoką inteligencją  ::)

mae

Przekonalismy sie w przeszlosci, ze boostowanie klas w formie rekompensaty za gre nocna nie jest dobrym pomyslem. Dlatego obecnie taki argument do nas nie trafia. Odrzucamy go dosyc szybko. Moim zdaniem, patrzac oczami gracza pvm, trudno zboostowac dowolna klase na tyle, by rekomensowalo to gre nocna. To zbyt duza niewygoda podczas gry z dziennymi przyjaciolmi. Dlatego osobiscie widzialbym jako wyjscie umozliwienie wampirowi komfortowej gry za dnia. Nie mam tylko pojecia, jak to estetycznie zrobic, by mialo to sens dla tej klasy i nie zepsulo jej wizerunku. Wampir juz by chyba nie byl wtedy wampirem? ;)

spocik

Ograniczenie czasu gry jest niestety kara na miare "nie moze uzywac wierzchow", albo "po klatwie nie moze sie ruszyc z miejsca przez 10 minut".

Gdyby klase zbalansowac, dac nieograniczona przemiane... To wszystko mogloby byc bardziej kolorowo. A klimaciarze i tak by sie zmieniali tylko w nocy. Inna sprawa, ze nie kazdy musi byc klimaciarzem.

Obecnie wampir ma wiecej wad, niz zalet. A konkretniej - slabe czary, polowa czasu gry, bless niewspolmierny do blokad innych skilli (nie wiem jaki jest prot, bless jest tylko pare oczek wyzszy od slabo skoxanego maga (75 inta to slabo - niezbedne minimum na DM).

Mowie oczywiscie czysto pvp. Co zreszta doskonale obrazuje obecna ilosc wampirow pvp w liczbie 0.

Marzy mi sie kiedys taka sytuacja, ze kazdy gracz gra inna klasa, bo kazda jest dobra. Ze nie lata w jednej ekipie 6 berkow, tylko jeden plytowiec, jeden wierny, jeden berek, jeden lik, jeden wampir-plytowiec, jeden lucznik.

Ale to moze po prostu nie moja gra  :(

P.S: Mae, skoro nie boostujecie wystarczajaco klas nocnych, to przestancie do licha karac je w dzien jak bite psy.

Wojto

Wiem, że to nie ten wątek, ale jak już ktoś wspomniał o wampirze za dnia to dam podpowiedź z innego shardu.

CytatWampira nie pali słońce od 101% bazowej wartości umiejętności Wampiryzm. Dzięki temu może się również leczyć bandażami, jednak do standardowego czasu leczenia zostaje dodany dodatkowy czas, a mianowicie:
- 101% - dodajemy 5 sekund,
- 102% - dodajemy 4 sekundy,
- 103% - dodajemy 3 sekundy,
- 104% - dodajemy 2 sekundy,
- 105% - dodajemy 1 sekundę,
- od 110% brak opóźnienia

Ponadto, by wojownik mógł się leczyć w dzień musi spełnić jeszcze inne warunki:
- musi być pod wpływem runy Pozory życia.

Tylko oczywiście progi zwiększyć, bo u nas magiki nie są takie drogie.

el

Po pierwsze przy 85 % wampiryzmu nie ma blessa 38, a 31 - 33. Po drugie Wojto ograniczenie leczenia w dzień zrobiłoby z wojowników wampirów totalne pokraki. Wampir jest w miarę dobrą klasą do PvM, nie wiem nie grałam innymi klasami. Ale uważam, iż co do PvP raczej się nie nadaje, chociaż nie gram PvP :) ( widziałam jak kiedyś LoA biegało wampirami wojownikami, ale chyba to już przeszłość - ponieważ stwierdzili jak bardzo skuteczna to klasa ). Zauważyłam jednak wielki przyrost berserkerów, dlatego założyłam ten wątek w celu informacyjnym i porównawczym.

GOB

przyrost berkow spowodowany byl zmianami w leczeniu, zmianiono mu bierne leczenie z 25 sec/50 hp do 15 sec/50hp

pozniej zostalo to zmienione na 20 sec bo przy 15 sec byl ciut przy mocny, a jeszcze te jego mega hp :), magowie mieli duzo problem a na pvm lepiej od wiernego sie sprawdzal(z bardem i szamanem)
bleeee

Wojto

Myślałem, że obecnie wampir woj i tak ma delay na leczenie w dzień. Zresztą co to za problem założyć magola +10/12 i w dzień normalnie grać? Oczywiście bez blessów, albo ze zmniejszonymi.

Prorokpl

<offtopic mode on> Nie gadajcie, magiki do wampira są drogie. Bo jest ich mało.  Poza tym wamp woj może mieć maks 85% skilla, więc by za dnia się leczyć potrzebował by magika 15+ i większego. Odpada. Założyłem topik w podforum wampirów więc zainteresowanych (ofc wampów) zapraszam tam, tam odbywa się dyskusja.
<oftopic mode off>

Wracając do berka, ich wysyp jest spowodowany zmianami, nie ważne jakie by to były. Ludzie testują, pamietacie wiernego? Skryto? Albo inne pozmieniane klasy, zawsze nagle był wysyp, ale to dobrze, że ktoś to weryfikuje nie tylko mechanike, ale też grywalność. To czy berek jest przegiety czy nie okaże się jak minie ze 3 miechy, albo wejdą nowe zmiany ;p

Havv0c

Nie wierzę, że ktoś poza mną poruszył sprawę "przydatności i uber mocy" wampirzych czarów :< Aż łezka mi się w oku zakręciła, że kilka osób poza mną też widzi że wampir mag to upośledzona klasa, która na tle dzisiejszych demonologów, psioników czy szamanów wypada... nie wypada wcale ;d

Przy okazji aby nie być gołosłownym odsyłam do rozpiski aktualnie istniejących czarów wampira (może ktoś jeszcze nie widział)
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,25071.15.html

A dla braci wampirzej i ekipy link do moich propozycji zmian czarów (obawiam się że nigdy światła dziennego nie ujrzą, ale przynajmniej wykazałem się by cokolwiek zaproponować ;) )
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,24102.msg379754.html#msg379754
Never Give Up.

mae

Cytat: Wojto w 2012 06 10, 12:57:33
Wiem, że to nie ten wątek, ale jak już ktoś wspomniał o wampirze za dnia to dam podpowiedź z innego shardu.

CytatWampira nie pali słońce od 101% bazowej wartości umiejętności Wampiryzm. Dzięki temu może się również leczyć bandażami, jednak do standardowego czasu leczenia zostaje dodany dodatkowy czas, a mianowicie:
- 101% - dodajemy 5 sekund,
- 102% - dodajemy 4 sekundy,
- 103% - dodajemy 3 sekundy,
- 104% - dodajemy 2 sekundy,
- 105% - dodajemy 1 sekundę,
- od 110% brak opóźnienia

Ponadto, by wojownik mógł się leczyć w dzień musi spełnić jeszcze inne warunki:
- musi być pod wpływem runy Pozory życia.

Tylko oczywiście progi zwiększyć, bo u nas magiki nie są takie drogie.

Ciekawy pomysl. Przedyskutujemy to.