Zmiana w wampirze

Zaczęty przez Maelui, 2013 01 21, 10:27:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawiss

Sanktuarium jest git majonez, z każdego zakątka można wrócić szybko. Sanktuarium oprócz tego, że przenosi z każdego miejsca ma ten plus, że nie trzeba mieć ze sobą składników. Demo nie ma portalu i też żyje.

Raaban

Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

growin

dokładnie ;) jeszcze sprawdziłem parę minut temu newsy żeby się upewnić;p
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Jasmine

czyli mówisz że chcesz między-światowy portal który można wycastować wszędzie? w lochu, na wyspie, gdziekolwiek?

byłby to najlepszy środek lokomocji ever, darmowy zwój portalu bez cooldowna.

growin

Sanktuarium stawiasz w 1 miejsce, czyli służy tylko do wycofania się.
Natomiast czary innych podklas są doskonałe do zarówno ucieczki jak i ściągnięcia gracza na jakieś wyspy, czy natychmiastowe wpadnięcie całą ekipą do jakiegoś lochu.
Jasmine, uważasz że taka ucieczka daje większą przewagę? :)
Jeśli te aurin tak boli, to wolałbym, żeby wampir-mag mógł supportowac kolegów, kosztem tej ucieczki z innej mapy.

Zresztą dobrze wszyscy wiedzą, że wamp-mag jest najsłabszą podklasą i wymaga jakiegoś boosta.
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Jasmine

nie chodzi o aurin, aurin to pikuś, chodzi o cofanie się z wysp/lochów. i mając taki portal, też możesz ich sciągnąć z wampowa gdziekolwiek. wystarczy że dasz im portal do wampowa, a potem z docelowej lokacji drugi portal.

nekro nie może też sciągać do siebie ludzi. przy 2 magach to jest spoko, ale sam dalej musi się pałować.

szaman sobie nie wyciągnie portalem tura z hyloth, potrzebuje do tego pomocy (a najlepiej tamera, po przy komedzie idzcie za, te zwierzaki nie zawsze przechodza).

mialbyś taki troche połączony portal nekro-shaman, do lochu swoich z wampowa sciagniej, wyprowadzisz ich z lochu etc. taki darmowy zwój portalu poprostu. od tego jest specloot, nie kopiujmy speclootu czarem ktory nawet regow nie zjada.

Guardian

Musicie też pamiętać, że wampir może skoksać nekro ;] Chyba ze wolicie dopak wampa i zrezygnowanie z nekrola.

Sadi666

Dopakowanie wampa i zrezygnowanie z nekrola chyba by było lepsze :D. Oddzielenie tych dwóch klas i zrobienie z wampa maga coś innego niż PvP BMa z 75/75/50 :).

dawiss

Cytat: Guardian w 2013 01 23, 03:25:05
Musicie też pamiętać, że wampir może skoksać nekro ;] Chyba ze wolicie dopak wampa i zrezygnowanie z nekrola.

Łącząc coś słabego z czymś przeciętnym co Ci wyjdzie :D ?

growin

Jasmine a portalem dru nie da rady ściągnąć kogoś z wyspy/lochu? A potem dać mu portal gdzie indziej?

Przecież to jest lepsze niż proponowane przeze mnie sanktuarium :>

Przykłady:

Szaman:

1.Jest na PVM w lochu x, daje kalorta do banku/domku/gdziekolwiek daje druidyczny portal.
Recall, portal.

2.Jest na PVP w miejscu x, rzuca druidyczne i ma kolegów do pomocy.

Wampir:

1.Jest na PVM w lochu x, daje portal do wampowa, następnie dopiero rzuca portal do banku/domku/gdziekolwiek.
Sanktuarium, portal.

2. Jest na PVP, a) każe kolegom biec do wampowa rzuca portal i ma kolegów do pomocy.
b) używa portalu niebieskiego i każe biec kolegom w najbliższą lokację.

Portal nekromanty ma trochę inne działanie - doskonały na PVP czy wpadnięcie na PVM za jakąś czujką.

edit. Guardian - oczywiście, że dopakowanie wampira.

Obecnie wampir-mag to klasa dla parobów, którzy mają 6/6 i wbijają sobie super blessa do statystyk.
Wszyscy mi mówią, że lepsze nekro czy demonolog - gdybym chciał mieć nekro, to po cholerę miałbym wbijać wampa? Zamiast tego, skoxałbym wykrywanie czy inną przydatną umiejętność.
Tak jak pisałem wcześniej - statystyki mam podobne z blessa zwykłego.

Ktoś mi napisze - jak chcesz wampa, to skoxaj i nie marudź.
Okej - ale chyba oczywiste jest, że przyjemniej by się grało klasą, która poza klimatem, daje też jakiś bonus, zwłaszcza, iż istnieje ograniczenie czasowe gry.
Na innym shardzie mam wampira i nie raz odpadałem z pvp, bo słonko pali. Jestem pewny, że wszyscy którzy mają/mieli taką klasę, wiedzą jak upierdliwe to jest ograniczenie.
Dano magiki do 'niepalenia' - to jest super, ale spójrzmy prawdzie w oczy, przez ponad rok je skupuje, jak tylko siędzę na ircu to spamuje z ofertami i mam ich ~10?
Jako gracz dużo słabszy od jakiś loaków nie mogę sobie pozwolić na codziennie wychodzenie na pvp/pvm w magolu, bo wiadomo, ze po tygodniu już bym ich nie miał.
i co dalej? Kolejny rok zbierania?:)

Gra wampirem-magiem MUSI dawać większą satysfakcję ^^

Death Freak

Cytat: growin w 2013 01 22, 22:12:11
Prorokpl to po cholere jest klasa mag-wampir, skoro ma takie bajery jak recall z dłuższym castem? :)
Niech woj sobie rzuca recala, ale niech wampir mający magie rzuca portale ;)

Inne klasy mają przydatne portale.

pograsz zobaczysz, Sanktuarium nie ruszać, w obecnej formie jest idealne. Chcesz portal masz magiem czar Gate Travel, zaznacz sobie rune.
"Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"

Prorokpl

Albo DF niech zostawią sanktuarium w spokoju, a dodadzą coś w runkach wampirzych dla maga. Z tego co wiem jedna runa "mgła" jest nieaktywna.

Jasmine

ee na pvp i tak koledzy zeby ich zawołać muszą być razem, gdzieś sie zebrać, skoro już razem czekają na portal to watpie zeby im zrobilo roznice czy czekaja w wampowie czy gdziekolwiek indziej.

pytanie: w wampowie nie ma bankiera? bo jeżeli jest to troche rozmijasz się z prawdą że najpierw do wampowa potem do banku.

a podejście typu szaman ma ja tez chce jest niewłaściwe, bo wamp ma rzeczy ktorych inne klasy magiczne nie mają.

poprawić wampa? spoko, ale nie darmowym speclootem.

On

Swoja droga, klimatycznie jest na DM legenda, ze dobrowolnie oddana krew wilkolaka, daje wampirowi dodatkowa moc. Moze by to oskryptowac?

Wilkolak gracz ktorego chcialby ugryzc wampir, dostawal by gumpa czy wyraza zgode. Gdyby wyrazil, wampir dostawal by w dzien blessa podobnego do nocnego na czas trwania taki jak butla, a w nocy pare punktow blessa dodatkowego. Ma to dla mnie sens i mysle ze przyjazn wampirzo wilcza na tym by zyskala ;>
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Maelui

to juz lepiej niech ciała wilkołaków mobów dropią spec loot w postaci fiolki z taka krwia ;]]]

nie wyobrazam sobie gryźć diabellusa w tyłek przed kazdym pk ;DDD