UOAM - UO Auto Map

Zaczęty przez SolTell, 2006 12 29, 22:00:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gucio

Bzyk: jak się ruszysz krok dwa na łodzi to Ci się pokaże gdzie jesteś. Nie wiem co poradzić, żeby ciągle za Tobą chodziło mam to samo. ;)

Bonne

też tak miałam, ale ściągnęłam nowe pliki DM i jest już git.

Jackob

Panowie potrzebuje działajacej mapy bo mam blad jak moj poprzednik o braku pelnej wersji uoam.

Link Pho juz nie dziala.

Dziekuje Pho

Pho3niX

"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

DzikiHL

Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

ewka656

Ja natomiast mam następujący problem i nie mam pojecia jak go rozwiązać znajdzie się jakiś wujek dobra rada?

"Wystąpił problem z aplikacją Ultima Online's premier mapping tool. i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty".   

POMOCY !:D
;o)

DzikiHL

Jak opiszesz kiedy i przy czym się to dzieje to Ci pomożemy. Inaczej nie.

Mi się np tak dzieje kiedy próbuję updatować mape na nowe pliki DM.
Temat na forum o mieście

ewka656

A więc

1. sciagniete spakowane pliki rozpakowuje do folderu z grą
2. instaluje mape
3. po instalacji uruchamiam ją wyskakuja dwa okienka potem trzecie Performance Settings for Felucca map gdzie reguluje sie te trzy poziome linie i w tym momencie gdy wciskam OK by przejśc dalej wyskakuje mi owy błąd.
;o)

DzikiHL

Prawdę mówiąc mam ten sam problem. Występuje mi on na Win 7. Nie działa mi to ani w trybie admina ani w trybie usera. Nie działa też podanie ścieżki docelowej dla plików katalogu UO. Momentalnie następuje "Program przestał działać i zostanie zamknięty".

Jak przyjde do domu spróbuję jeszcze wrzucić najnowsze pliki DM do katalogu innego i podać mu taką lokalizację, może na jej podstawie stworzy i updatuje mi mapkę w UOAM. Aktualnie widzę stare Bucc i nie widzę nowych wspaniałych lochów...
Temat na forum o mieście

Arkas

Aby ominąć ten problem z wywalaniem update'a mapy na win 7 należy podczas update'a wszystko dać na minimum. Problemu to nie rozwiązuje, ale omija, mapa się patchuje ale działa wolniej(?).

ewka656

Faktycznie Arkas zadziałało, moze i odświerzanie nie jest rewelacyjne ale mapa ogólnie rzecz biorac działa, dziękuje serdecznie
;o)

DzikiHL

A w jaki sposób zrobić aby mapka updatneła się do nowych plików DM? ;]
Temat na forum o mieście

Gerpir Feilan

Witam, w jaki sposób wrzucic pliki legendy DMa do automapy?

DzikiHL

Wstawić go do katalogu uoam
Później uruchomić uoam, wejść w additional settings/ Files / wybrać swój nowy plik dodany
Temat na forum o mieście

Abelson

Witam .
Od kilku dni mam problem z uoam i nikt nie byl w stanie mi pomoc . Dlatego tez pisze tu ..moze znajdzie sie jakis spryciarz .
W skrocie opisze moj problem .
Pewnego dnia , w niewyjasnionych okolicznosciach z mojej mapy zniknely wszystkie znaczniki ( labels) z pliku personal .
Problem tkwi w tym ze plik personal nie zostal usuniety ,a przy mapie nic nie grzebalem .
Kiedy wchodze w ctral+a ->places  na liscie widac wszystkie znaczniki (wraz z tymi z pliku personal ) ...czyli teoretycznie one gdzies tam sa ..ale ich nie widac.

Dodam ze :
- Show labels ( zaznaczone )
-Show icons (zaznaczone )
-show statics (zaznaczone )
-w zakladce "files " ( pliki DM i personal zaznaczone )
- w zakladce "filter"(zaznaczone wszystko)

Probowalem juz chyba wszystkiego :/ Byc moze ktos z was wpadnie na jakis pomysl co z tym zrobic , jak przywrocic te znaczniki . Bo przeciez one gdzies tam sa skoro znajduja sie na liscie "places" .
Bede bardzo wdzieczny za pomoc .
Z gory dziekuje

EDIT :
Dodam jeszcze ze jesli wprowadzam nowy znacznik i podpinam go pod "personal " to jest widoczny na mapie ....wiec dlaczego nie widac pozostalych ?